Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Gelica
    28. Rujan 2019. 14:27

mamaNina

Luda83

mamaNina

Cure, ja jucer imala punkciju. Rekli da zovem u 10, pa onda da ne zovem da ce mi biologica javiti, tako je i prvi put…i sad vec skoro 11 nitko mi se ne javlja. Naravno da sam biologici vec poslala poruku i zvala gore 10x ali nitko se ne javlja. 😩😩😩😩 sto da radim??

Nemam ti šta pametno za reć. Kod nas se ni ne može zvat niti dobit bilo kakvu informaciju prije dolaska na transfer. Tako da ako te tješi eto nisi jedina koja iščekuje. Iako ovo tvoje je gore kad očekujes da ćeš dobit informaciju i onda je nema. Nadam se da ćeš ipak uspjet dobit nekoga.

Evo javila se…5 oplodjeno
    U pon ce mi javiti jer pon ili sr transfer🙏🙏
    Nekako se nadam ipak sr.jer sam citala da su vece sanse 5i dan, ili sam nes krivo shvatila, ali nema veze bitno da su dobre.

Sretno, držimo fige na rukama i nogama :)

• maringa
    28. Rujan 2019. 14:27

ruška

Evo da javim.nije dobro prošlo.od tri jajne stanice,oplodila se jedna i embrij je četverostaničan.uglavnom nikakav,ali mi je vraćen.prvi puta se dog.da mi je ovako loš rezultat.razg.sa doktoricom i napominje da je to zbog niskog amha koji je 0.9
    Malo sam razočarana u ovaj postupak ali nema veze,proci ce.

Ruska, kod nas je bio potpuno isti scenarij. Isto nista nisam ocekivala, medjutim, evo ga bebac vec ima 9 mjeseci. A postupak prije toga vracena 2 odlicna embrija i nista. Tako da je to ocjenjivanje beskorisno i samo za nase bespotrebno bediranje. Vjeruj u svoju malu mrvicu, mozda te bas iznenadi🤗🤞

• ruška
    28. Rujan 2019. 14:55

maringa

ruška

Evo da javim.nije dobro prošlo.od tri jajne stanice,oplodila se jedna i embrij je četverostaničan.uglavnom nikakav,ali mi je vraćen.prvi puta se dog.da mi je ovako loš rezultat.razg.sa doktoricom i napominje da je to zbog niskog amha koji je 0.9
    Malo sam razočarana u ovaj postupak ali nema veze,proci ce.
    Ruska,kod nas je bio potpuno isti scenarij. Isto nista nisam ocekivala, medjutim, evo ga bebac vec ima 9 mjeseci. A postupak prije toga vracena 2 odlicna embrija i nista. Tako da je to ocjenjivanje beskorisno i samo za nase bespotrebno bediranje. Vjeruj u svoju malu mrvicu, mozda te bas iznenadi🤗🤞

Hvala na podršci. Ja sam inače dosta pozitivna,ali su me danas ubili sa negativom na mpou. 
    Ispričavam se LUDA83 ,nadam se da sam dobro zapamtila,imala si pravo treba otici i na drugo mišljenje,te pokusati negdje drugdje. Zaključila sam to jer smatram da mi nije dobro pogođena terapija.godinu dana sam na mpo i nisu mi rekli da vadim amh,imala jedan stimulativni,uz 5 prirodnih...hrpa svega,te nikoga nije bilo briga za amh.Amh vadila jer mi je moj ginekolog preporučio,naravno i sama zaključila,uz trombofiliju. Sada na drugom postupku ivfa se uhvatili amha te mi stalno kvocaju oko toga.a oni sami me nisu poslali na to, ni nakon godine dana. Smatram da puno vremena gubim,naravno i živaca.Svaka čast pojedinim klinikama i doktorima.Smatram da svi trebaju biti pozitivni prema pacijenticama.Toliko su me danas bacile u bed,da sam pri izlasku iz bolnice pomislila kako mi žele reći da nikad neću imati dijete.

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

Grizli
    28. Rujan 2019. 15:07

Luda sad kuzim tvoju situaciju bolje. Da kad je iduca bila vanmat. Onda to ji ne racunaju pod habitualne pobacaje jer to onda ni nije zo u pitanju zapravo. Da ne bude zabune nije problem kod krvnih grupa cest. Al u nekom jako sitnom postptku kad je zena 0+, tijelo moze odbacivat plod ako je otac A- ili B-. Kod drugoh kombinacija nisu uvidjeli te probleme. Stvar je u tome sta 0+ krvna grupa ne može primiti druge osim 0, a kad je embrij krvna grupa oca kad krene se miješati krv zensko tijelo to prepozna ko patogen i rijesava ga se. Nisam zapamtila koja je napisala da je rh-, a suprug rh+ nju ce svakako kod trudnoce slati na dodatne pretrage zbog muzevog rh+ faktora, al to nije prepreka zacecu i najcesce nije u prvoj trundoci nikakav problem.
    Ruska nemoj bit razočarana bilo je ma forumu cura kojima su vraceni tako losiji embriji pa su rodile. Zato sad samo pozitiva i vjeruj u svoju mrvicu

yvette
    28. Rujan 2019. 15:10

MalaM22 kad kreces sa stimulacijom, ja sam 3 dc a tabletu za bolove popila samo prvi kad sam dobila. Nije valjda da te boli sve dane menstruacije?
    Gdje ides u postupak? Ja bih na tvom mjestu trazila uputnicu za testosteron i androstendion te potrazila jos neko misljenje. Meni godinama pcos nije dijagnosticiran, bas kao sto kaze nina1804 sve sami strucnjaci. S tim da je meni amh 16, nije visok.
    Trebali bi se malo vise potruditi oko dijagnoze ili makar iskljucivanja iste, ne odgovara svakom ista stimulacija.

yvette
    28. Rujan 2019. 15:12

Grizli  ja sam rh-, a muz + 
    Primila sam rhogam vec jednom nakon vanmaternicne trudnoce, ali to je bila toliko mala trudnoca da mi je kasnije privatna ginekologica rekla da nije ni trebalo. No neka, meni je draze da sam dobila. 

• Gelica
    28. Rujan 2019. 15:17

yvette

MisMamadvojici ginekologa je promakao moj pcos, nikad mi nisu rekli da imam ciste niti su posumnjali da ne ovuliram dapace receno mi je da imam kvalitetne ovulacije. Tek treci ginekolog je rekao da je pcos i anovulatorni ciklusi. Ciklusi tkd uredni, nikad u zivotu menstruacija nije kasnila.
    Ali ja recimo imam akne po bradi. Sjecam se da mi je kozmeticarka rekla da odem provjeriti hormone, a ja joj tvrdila kako su mi odlicni. Kakva je tebi situacija s aknama, debljas li se, muski spolni hormoni?

Sad si i mene zabrinula! Kakvi su ti muski spolni hormoni? Kod mene je to sve u redu. I ciklusi pravilni, amh je inače povisen isto kod pcos ( kod mene nije) DHEA-s isto je jako povisen kod pcos. Da li je tebi još nešto od toga bilo? 

yvette
    28. Rujan 2019. 15:29

Gelica meni je amh 16, ciklus uredan, testosteron i androstendion poviseni malo iznad ref.vrijednosti, inverzija lh i fsh, lh oko 6, fsh oko 5 i nesto, inzulinsku rezistenciju nikad nisam provjeravala iako zna pratiti pcos. Zanimljivo niko mi nikad ne spominje jajnike na pregledima. Nakon sto su mi je tek 3.dokt rekao da imam pcos sam otisla na folikulometriju o vlastitom trosku i ispalo je da je folikul na odredenoj velicini stao s rastom, i to nakon pozitivne lh trakice. Imala sam sto upitnika. Taj ciklus izvadila i progesteron koji je bio nizak. Vratila sam se kod doktora koji mi je prvi rekao za pcos sa tim nalazima, sto je njemu bila potvrda da nisam ovulirala. 
    Koliko sam shvatila ti nemas niti jedan drugi znak osim inverzije? Mozda stvarno nije pcos, pojma nemam.

• Gelica
    28. Rujan 2019. 15:32

Ruska  Ja imam nizak amh ( zbog godina) i dobili smo 19 j.s. uz stimulaciju. Od 12 mi se nije oplodile niti jedna, i krivili moje stanice i godine, i onda od 4 zaledenih j.s. 2 preživjele i jedna se oplodila. Onda su mi rekli da su ipak dobre stanice i da ne znaju više šta se desilo . Nemoj se bedirat, niti slušati doktore koji ti krive amh ili šta god.  Ja mislim da ni oni puno toga ne znaju zašto se određene stvari dogode ili ne. A ovom svom embrijicu od 4 stanice šalji ljubav i pozitivu, i možda te baš on iznenadi.  :)

• Gelica
    28. Rujan 2019. 15:36

yvette

Gelica meni je amh 16, ciklus uredan, testosteron i androstendion poviseni malo iznad ref.vrijednosti, inverzija lh i fsh, lh oko 6, fsh oko 5 i nesto, inzulinsku rezistenciju nikad nisam provjeravala iako zna pratiti pcos. Zanimljivo niko mi nikad ne spominje jajnike na pregledima. Nakon sto su mi je tek 3.dokt rekao da imam pcos sam otisla na folikulometriju o vlastitom trosku i ispalo je da je folikul na odredenoj velicini stao s rastom, i to nakon pozitivne lh trakice. Imala sam sto upitnika. Taj ciklus izvadila i progesteron koji je bio nizak. Vratila sam se kod doktora koji mi je prvi rekao za pcos sa tim nalazima, sto je njemu bila potvrda da nisam ovulirala.
    Koliko sam shvatila ti nemas niti jedan drugi znak osim inverzije? Mozda stvarno nije pcos, pojma nemam.

Meni su svi ostali hormoni uredni, i uzv jajnika uvijek sve u redu, i kad su pratili moju ovulaciju također sve kako treba biti.. pitala sam i doktora u Mariboru na konzultacijama o tome i isto mi je rekao da ne moram brinuti oko toga.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.