Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    28. Rujan 2019. 12:13

Nikitta

Belaaa ako si na utrićima - manje su šanse da ti menga samo tako probije. Budeš uskoro radila test? 🥰
    ZaraZ uh. Ako su tako još mali / onda je to ok do nedjelje. Sluz je normalna!

Nikitta draga meni ti svaki postupak dosle tacno na dan ☹ tako da meni utrici ne ometaju stvarno, a da stavljam 3×2 takva mi terapija
    A sad e tako bi volila da uopce ne dodje🤗🙏 ja stvarno u ovom postupku nikakve simptome kao kod ona dva prije neuspijela! Onda me sve zivo boljuckalo sise uzas bolile reagirale puste boljakanje u jajnicima i kruljene itd  sad nista pa bumo vidjeli test je u Utorak 14 dan od transvera transver je bija 18.09😁❤

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    28. Rujan 2019. 12:17

En@

Belaaa

Curee drage danas mi 11 dt jos malooo😁 nema nikakvi vele simptoma ne zamaram se ali sam se zeznila sa postupkom sada je ona mene odma stavila u stimulirani ja trebam dobit u Punedjeljak nadam se da necu a sve me strah sta ako slucajno danas procurim a nisam uzela lijrkove za pikat se onda sutra tribam dat prvu inekciju jer njima stoji tamo da 9 triba dobit a ja sam prosli misec 4 dana ranije dobila i poslje skroz smetnili kako bija prorodni i transver uh nadam se da se necec tako poklopit zovrm dole niko mi se nejavlja🙈

Oni ti danas ne rade al zato sutra rade ako bas bude taj scenarij da dobijes sutra mozes tamo.🤞 da dobijes tek za godinu i po

Hvaala Ena draga da se ostvare zelje svima namaa🙏🤗❤

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• ruška
    28. Rujan 2019. 12:20

Luda83

ruška

Evo da javim.nije dobro prošlo.od tri jajne stanice,oplodila se jedna i embrij je četverostaničan.uglavnom nikakav,ali mi je vraćen.prvi puta se dog.da mi je ovako loš rezultat.razg.sa doktoricom i napominje da je to zbog niskog amha koji je 0.9
    Malo sam razočarana u ovaj postupak ali nema veze,proci ce.

Žao mi je što nije prošlo bolje.
    No nikad se ne zna, možda se uhvati taj mali "nikakvi". Na kojoj si ti terapiji bila? Meni je amh 0.77 (ove naše riječke jedinice, kad se preracuna u pmol to je oko 5.5) i nisam nikako reagirala na puregon.
    Sto se tiče same oplodnje to da je od 3 samo jedna se oplodila, ne bi trebalo imat nikakve veze s amh zar ne? Ti je objašnjavala doktorica ista vezano uz to?

Prvi puta sam bila na 225 ovaleapa i decapeptylu,dobro reagirala a sada mi je u ovom postupku dala 150 ovaleapa i zadnja dva dana povećano na 225 i orgalutran.embriologica mi rekla da se prvi dan nisu oplodile jajne stanice,da je do kvalitete,probudili su se tek drugi dan,zato je jedan cetverostanični i jedini ostao.neznam sto je ishod svemu.lagano mi idu na živce sa amhom,jer vjerujem da ima ostvarenih trudnoća i sa niskim amhom.

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

yvette
    28. Rujan 2019. 12:40

MalaM22 jesi vadila muske spolne hormone, kakva je situacija s njima? Koji je to serum da i ja probam 
    Ruska bas kao sto Nikita kaze imas nadu, i nemoj ga unaprijed otpisati. Pravilo je da nema pravila kod ivfa. Sretno 🍀

MalaM1
    28. Rujan 2019. 12:55

yvette

MalaM22 jesi vadila muske spolne hormone, kakva je situacija s njima? Koji je to serum da i ja probamRuskabas kao sto Nikitakaze imas nadu, i nemoj ga unaprijed otpisati. Pravilo je da nema pravila kod ivfa. Sretno 🍀

Nisam ih vadila pa ne znam.To bi bija testosteron i koji još?. A serum je od  APVITA - bee radiant . Stvarno mi se sve očistilo, koristila sam ga ujutro i navečer, nekad u kombinaciji sa kremom nekih 3-4mj. Općenito mi se ten izjednačio i popravio na bolje. 

• ruška
    28. Rujan 2019. 12:58

Nikitta

To kad se liječnici prime samo za AMH je katastrofa. Odavno je dokazano da AMH nije jedini faktor koji utječe na plodnost, trebaju se uzeti u obzir izgled jajnika na 3dc i hormonski status FSH-LH, i još pogodit terapiju. Istina je da folikulogeneza traje 90 dana - pa je pitanje kakvu pošiljku js povučemo u određenom ciklusu sa određenim lijekom. Zato treba raditi na kvaliteti js tri mjeseca prije postupka. Jesi uzimala što god Ruska? Žao mi je da je samo jedan embrij, ali bolje i to nego ostati bez transfera kao ja sada. Kod tebe postoji NADA, kod mene ni to. Znam da nije neka utjeha. 😬

Uzimam samo folate.danas mi je dr.spomenula dheu pocet uzimati u 10mj,ako dobijem mengu.
    Mislim da cu za sljedeći stimulativni postupak traziti icsi jer sada ispada da cu radili to,da bi se oplodilo. 
    Hvala ti draga, drzi se.ja cu sutra biti bolje.

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• Jenn
    28. Rujan 2019. 13:33

MamaNina sretno!
    Ruska mozda te upravo taj iznenadi, ne gubi nadu 🤞🍀👍

MalaM1
    28. Rujan 2019. 13:54

Cure dali se smiju piti tablete protiv bolova tokom stimulacije? Imam užasno bolne menstruacije i bez tableta ne mogu. Zaboravila sam skroz pitat doktora neki dan. 

• Luca87
    28. Rujan 2019. 13:58

Ne sekirajte se oko ocijene embrija. Moj prvi je bio ocijenjen najbolje pa ništa, ovaj sad je bio kao lošiji, pa je sad prešao 7 cm. Doduše meni je i sam doktor rekao da te ocijene ne znače Bog zna što, jer svi oni koji ostanu za vraćanje su ubiti ok i možemo od njih očekivati bebu. Tako da vjerujte u svoje mrvice

• ninna1804
    28. Rujan 2019. 14:17

Ruška  od sveg srca ti drzim fige da se taj mali izbori, probaj biti optimisticna, znam da je tesko....ali moras tom maleckom poslati dobru vibru 
    MamaNina sretnoo, daj Boze da bude koji i za bracu ili seku 
    Yvette ista prica i kod mene, prosle godine dijagnosticiran pcos nakon hrpe pregleda i 'strucnjaka'. Fsh i Lh su mi gotovo izjednaceni, Amh 76, ciklusi dugi, ali ovulacija je bilo jer sam ostvarivala prirodno trudnocu. Osim toga, nista sto bi upucivalo na pcos....nemam problema s aknama, dlakavoscu, debljinom, inzulinskom rezistencijom...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.