Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    05. Veljača 2020. 16:37

LioraLiora

Mala_martina1990

LioraLiora

Pozdrav cure evo mene nakon nekog vremena. Pripremam se ipak za drugu inseminaciju jer tako doktorica predlozila. Zanima me jel koja od vas imala iskustvo sa anovulatornim ciklusima? Znaci da ima redovno mengu u dan..nema pcos.. da ima svaki mjesec ovulaciju..folikule ali prazne? Moja doktorica sumnja na to..ali mi je rekla da se to ne moze saznati ovako nikako nego samo punkcijom za ivf? Pa zar je moguce da imam "prazne" folikule 8 godina..a da samnom i nalazima i hormonima sve uredu? Ja sam malo zapanjena..jer po meni onda nikada necu moci ostati trudna.. jel postoji lijek za to? Hrana… svaki savjet je dobrodosao..

To se meni dogodilo na 1IVF-u… od 4 folikula svi prazni…odgovor na to mi je bio,vjerovatno anovulaciski ciklus

Znaci punkcijom prije ivf-a se vidi od tih npr.par folikula koji je prazan koji ne..jedino cu tako moci saznati jel uopce imam pravu jajnu stanicu.. zamisli ono nemas..a imas ovulaciju..mengu..ali sve lazno…bas sam u bedu..mozda nikad nisam imala pravu js u ovih svih godina..jel to znaci onda i sterilitet? Tko ce to sve pohvatati..

Možda uopce nemam nikada pravu jajnu stanicu..ima li neka pretraga za to? Ona pretraga aimh? Jel se tu vidi jesu prave js..ili se vide folikulici mali.. mene nikad nisu slali na to...

• Mala_martina1990
    05. Veljača 2020. 17:20

LioraLiora

LioraLiora

Mala_martina1990

LioraLiora

Pozdrav cure evo mene nakon nekog vremena. Pripremam se ipak za drugu inseminaciju jer tako doktorica predlozila. Zanima me jel koja od vas imala iskustvo sa anovulatornim ciklusima? Znaci da ima redovno mengu u dan..nema pcos.. da ima svaki mjesec ovulaciju..folikule ali prazne? Moja doktorica sumnja na to..ali mi je rekla da se to ne moze saznati ovako nikako nego samo punkcijom za ivf? Pa zar je moguce da imam "prazne" folikule 8 godina..a da samnom i nalazima i hormonima sve uredu? Ja sam malo zapanjena..jer po meni onda nikada necu moci ostati trudna.. jel postoji lijek za to? Hrana… svaki savjet je dobrodosao..

To se meni dogodilo na 1IVF-u… od 4 folikula svi prazni…odgovor na to mi je bio,vjerovatno anovulaciski ciklus

Znaci punkcijom prije ivf-a se vidi od tih npr.par folikula koji je prazan koji ne..jedino cu tako moci saznati jel uopce imam pravu jajnu stanicu.. zamisli ono nemas..a imas ovulaciju..mengu..ali sve lazno…bas sam u bedu..mozda nikad nisam imala pravu js u ovih svih godina..jel to znaci onda i sterilitet? Tko ce to sve pohvatati..

Možda uopce nemam nikada pravu jajnu stanicu..ima li neka pretraga za to? Ona pretraga aimh? Jel se tu vidi jesu prave js..ili se vide folikulici mali.. mene nikad nisu slali na to…

Da,preko pretrage AIMH (antimilerov hormon) ti vide kakva ti je rezerva jajnih stanica, i to bi ti svaki mpo doktor prije postupka morao provjeriti,i na osnovu toga ti daje terapiju itd...moj AIMH je npr. 28 bio a znaci na 1IVF-u nula jajnih stanica izvađeno...i kao sto sam rekla tad su mi rekli da moguce da je bio anovulaciski ciklus...inace sve normalno imam,mislim na mengu...

05. Veljača 2020. 17:22

Mala_martina1990

LioraLiora

LioraLiora

Mala_martina1990

LioraLiora

Možda uopce nemam nikada pravu jajnu stanicu..ima li neka pretraga za to? Ona pretraga aimh? Jel se tu vidi jesu prave js..ili se vide folikulici mali.. mene nikad nisu slali na to…

Da,preko pretrage AIMH (antimilerov hormon) ti vide kakva ti je rezerva jajnih stanica, i to bi ti svaki mpo doktor prije postupka morao provjeriti,i na osnovu toga ti daje terapiju itd…moj AIMH je npr. 28 bio a znaci na 1IVF-u nula jajnih stanica izvađeno…i kao sto sam rekla tad su mi rekli da moguce da je bio anovulaciski ciklus…inace sve normalno imam,mislim na mengu…

Skoro sve sami moramo istrazivati pitati i traziti doktore..reci mi kako se radi taj nalaz? I sta znaci da si imala 28 js ukupno ili?

Samara
    05. Veljača 2020. 17:23

avama

Da li netko zna kako ide kod Skvorca ako se ide preko uputnice? Da li se placa joa uvijek prvi pregled? I opca? I sta se jos placa i koliko ako znate. Kako je pokriveno smrzavanje vise embrija? Nesto se placa? Razmisljam ako ovaj transfer ne uapije da idem tamo. Ne znam ni sama.

Prve konzultacije su 500 kn, ultrazvuk 300 kn, spermiogram 400.to je to sta smo mi obavljali, za smrzavanje i opcu ne znam, nisam jos dosla do toga :D

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• Mala_martina1990
    05. Veljača 2020. 17:33

LioraLiora

Mala_martina1990

LioraLiora

LioraLiora

Mala_martina1990

LioraLiora

Da,preko pretrage AIMH (antimilerov hormon) ti vide kakva ti je rezerva jajnih stanica, i to bi ti svaki mpo doktor prije postupka morao provjeriti,i na osnovu toga ti daje terapiju itd…moj AIMH je npr. 28 bio a znaci na 1IVF-u nula jajnih stanica izvađeno…i kao sto sam rekla tad su mi rekli da moguce da je bio anovulaciski ciklus…inace sve normalno imam,mislim na mengu…

Skoro sve sami moramo istrazivati pitati i traziti doktore..reci mi kako se radi taj nalaz? I sta znaci da si imala 28 js ukupno ili?

Ja ne kuzim da ste vi obavili vec jednu inseminaciju ako sam dobro shvatila a nitko vas nije trazio da izvadite AIMH?  

05. Veljača 2020. 17:49

Fliwer93, sto sve trazi od hormona i vitamina? Da ne dodjem sad iz Splita u Zagreba pa da mi nesto fali. Imam taj vitamin D na starom nalazu bio preko 85, ali sve ostalo ocajano, ni jedna stavka mi nije bila unutar referentnih i njega ne namjeravam vise nikome pokazivat jer me onda nece primit u postupak, a na ovom novom nemam te neke stavke: vitamin D, feritin....a sranja....sad cu i to morat ponavljat

PinkFairydust
    05. Veljača 2020. 18:00

Bozma, to je i tako dobro ponovit s vremena na vrijeme:)

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Blacky89
    05. Veljača 2020. 18:09

Meto tenksic 😉
    Evo me cure, transfer obavljen danas. Mrva je na čuvanju 🤗. Beta tek 19.02. (Boosteri)
    Zaza idi na hitnu i tamo ce ti piknut štopericu, al ponesi za svaki slučaj nalaz od doktora. 
    Pinky kod tebe stvarno uvijek veselo 🙈 
    Flower zovi ih cijeli dan ili saznaj kad radi dr pa onda kampiraj tamo dok te ne primi. 

• Blacky89
    05. Veljača 2020. 18:10

Nadovezujem se na jučerašnje pitanje o broju UZV-ova. Znaci od 3dc svaki drugi dan do štoperice. 

PinkFairydust
    05. Veljača 2020. 18:11

Blacky juhuuuuuu:):):) nek se mrva uspjesno zaljepi:):) 

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.