Lola83, ja sad nec nekako znam kako se osjecaju kockari….navuces se na ovo….mislis evo sam jos jedan postupak pa cu dobit i to je to, zadnji. Onda se nakon svakog neuspjeha se osjecas toliko usrano da ti bude bolje jedino ako imas plan za dalje pa vec kopas i istrazujes sta dalje, koje dodatke pit, kod koga ic i sl.
A sad do kad se ide….ili dok ne dobijes sta zelis ili dok ne bankrotiras. Mislim da ce kod mene ovo drugo bit slucaj.
Mozda ti je najbolje da probas najprije ispucat preko HZZO sta mozes. Privatno nije garancija nicega kako sam ja na pocetku mislila. Cak mi se ovako iz prica i ono sta sam se ja bila upisat cini da u bolnicama puno ozbiljnije gledaju nalaze, TSH, Feritin, vitamin D… Meni ni jedan privatnik nista osim AMH nije ni pogledao
Hvala na svim savjetima, još nisam ni pocela pa sam jos nekako biste glave i pokusa vam nekako realno razmisljati i znam da cu se navuc dok ne dodem do cilja. Mislila sam prvo privatno jer mi je rekao da nemam vise vremena a da se preko hzzo dugo ceka pa sam se zato odlucila prvo privatno zbog brzine, ali da ic cu privatno dok ne bankrotiram ili nadam se uspijemo u cilju, ako ne još ispucat preko drzave, samo koliko se ceka preko hzzo za doc na red?
Ovisno koja bolnica.. U vinogradskoj te stave n listu čekanja cca 2,3mj a u petrovoj nakon pretraga možeš odmah.. Za druge bolnice z sada neznam
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
Lola83, mene su bili u 8. Upisali za kraj 11. ili pocetak 12. Ali imala sam lose nalaze, a kako su mi privatno rekli sta i on tebi ispisala sam se i krenila privatno.
MakiST je sad u postupku u KBC i ako sam dobro upratila brzo su je primili, mozda se javi. Pokusaj, mozda te prime sa sljedecim ciklusom ako imas sve nalaze i ako je sve osim AMH ok.nemas sta izgubit
Lola83, ja sad nec nekako znam kako se osjecaju kockari….navuces se na ovo….mislis evo sam jos jedan postupak pa cu dobit i to je to, zadnji. Onda se nakon svakog neuspjeha se osjecas toliko usrano da ti bude bolje jedino ako imas plan za dalje pa vec kopas i istrazujes sta dalje, koje dodatke pit, kod koga ic i sl.
A sad do kad se ide….ili dok ne dobijes sta zelis ili dok ne bankrotiras. Mislim da ce kod mene ovo drugo bit slucaj.
Mozda ti je najbolje da probas najprije ispucat preko HZZO sta mozes. Privatno nije garancija nicega kako sam ja na pocetku mislila. Cak mi se ovako iz prica i ono sta sam se ja bila upisat cini da u bolnicama puno ozbiljnije gledaju nalaze, TSH, Feritin, vitamin D… Meni ni jedan privatnik nista osim AMH nije ni pogledao
Hvala na svim savjetima, još nisam ni pocela pa sam jos nekako biste glave i pokusa vam nekako realno razmisljati i znam da cu se navuc dok ne dodem do cilja. Mislila sam prvo privatno jer mi je rekao da nemam vise vremena a da se preko hzzo dugo ceka pa sam se zato odlucila prvo privatno zbog brzine, ali da ic cu privatno dok ne bankrotiram ili nadam se uspijemo u cilju, ako ne još ispucat preko drzave, samo koliko se ceka preko hzzo za doc na red?
Nigdje se nista ne ceka osim u vinogradskoj, oni jedini imaju 'listu za lijekove, dok sve druge bolnice ako imas sve potrebne nalaze i na ultrazvuku bude sve ok odmah ides u postupak..
Ja, sam na vv od prvih konzultacija do postupka' potrosila ' nekih 2 tjedna' cekanja'.. A koliko znam tako je i u drugim bolnicama..ne znam sto bih ti pametno rekla no ja osobno nikako ne bi isla privatno jer nista bolje nije a to su veliki novci, pogotovo jer se nigdje nista ne ceka.. Moja frendica je isla u petrovu i isto je odmah dosla na red i sto je najbitnije od prve joj uspjelo.
Zaza i moj ne optimisticniji, on govori da nam treba 1 .... i to je istina... mene je strah da ne bude nista :(
Lola dobrodosla i nadam se brzo otisla na temu bebica!
Evo, ja sam u drugom ivf postupku kod dr Palade, i mene je privuklo sto kod njih sve ide brzo, poprilicno mi je rekao da cemo smiksati bebicu, nema nikskvih problema osim nizeg AMH, takoder mi je tako rekao za jaknike, sto mi ni jedan drugi gin nije rekao i da nemsmo bas vremena... Ne znam sto reci, sad ako ne uspijemo cu ici kod dr. Vrčića u Petrovu, i mislila sam inkod Škvorca... Napraviti sve nove nalaze, pa preko hzzo-a! Ja sam na prvi ivf isla 100% uvjerena u uspjeh, vratili mu 2 odlicna embrija (3-dnevna) i ja sam bila uvjerena da budu odmah blizanci... toliko me pogodio neuspjeh da je to cudo! Ovaj ciklus od pocetka dr Palada mi se ne cini ni malo optimistican... samo 2 folikula imamo i u petak ujutro je punkcija... ja uvjerena da nista od toga, ali vidjeti cemo. Mogu ti jedino preporuciti da ne zuris i potrazis jos jedno misljenje, mjesec ili dva nece uciniti toliku razliku!
Sad sam bila kod Dr. Palada i ovakvo mi ispada da zna o ćemu govori, jel on ok?
Ja bila u zadnjem postupku kod njega, vuky je sad vec drugi put kod njega. A nzn sta bi ti rekla, meni je bio extra na pregledima prije ovoga svega. Ja sam bila 2x u Sparca, kod dr.Vlasica i sad zadnji put u Cito u Palade.
1 postupak 5 folikula i 5 stanica, nezrele, 2 se oplodile i obe mi vratili 3.dan
2 postupak 4 folikula i 6 stanica, 4 oplodjene i 2 vracene 5.dan
3 postupak od 5 folikula 2 stanice, 1 oplodjena, druga se 3.dan tek pocela dijelit i rekli su da ne racunju na nju
Ovako kad sada gledam…zadovoljnija sam Vlasicem.
U Palade je sve skupa puno manje kostalo jer je bio polustimulirani.
Buni me jedno sto mi je rekao jucer, a to je da ce on nakon prvog puta znati reci kolike su sanse za ukupni uspjeh a da na primjeru jedne zene sto mi je rekao vec na drugom neuspjehu da se kao zna da nema dalje smisla ali vidim i sad po tebi i drugim sto citam da si isla vec vise puta i cula price da su uspile iz 4, 5-og ili vise puta pa me zanima jel se to ide do kraja dok ne poludis ili?
Pa ide se dok kokos nese jaja ili dok ne poludis, zavisi sto prije dodje🤷♀️😂😂
Ma bas me zanima sta bi meni rekao, sve super nalazi i od mene i mm, dobrim lijep broj stanica, embrija, nitko nema objasnjenja zasto jos nisam rodila no eto nisam🤦♀️
Iskoristila sam vec sve preko hzzoa i jedan privatno…
Marijaiva, imamo 4 preko hzzo svake godine do 42 g života ili ukupno 4 🤦♂️nisam to istraživala a sad vodom da će mi trebati 🙈
Imamo pravo na 4 postupka dp 42 godine života, ne mora biti jedan postupak godisnje, nego to je tipa ideš - ako ne uspije za 3 do 4 mjeseca max mozes u novi stimulirani ili ako ti ostane ta FET mozes odmah s mengom... Znaci moze se i sva 4 ispuca u jednoj godini nije odredjeno koliko puta godisnje vec je odredjeno broj postupaka i godine.
Zaza i moj ne optimisticniji, on govori da nam treba 1 …. i to je istina… mene je strah da ne bude nista :(
Loladobrodosla i nadam se brzo otisla na temu bebica!
Evo, ja sam u drugom ivf postupku kod dr Palade, i mene je privuklo sto kod njih sve ide brzo, poprilicno mi je rekao da cemo smiksati bebicu, nema nikskvih problema osim nizeg AMH, takoder mi je tako rekao za jaknike, sto mi ni jedan drugi gin nije rekao i da nemsmo bas vremena… Ne znam sto reci, sad ako ne uspijemo cu ici kod dr. Vrčića u Petrovu, i mislila sam inkod Škvorca… Napraviti sve nove nalaze, pa preko hzzo-a! Ja sam na prvi ivf isla 100% uvjerena u uspjeh, vratili mu 2 odlicna embrija (3-dnevna) i ja sam bila uvjerena da budu odmah blizanci… toliko me pogodio neuspjeh da je to cudo! Ovaj ciklus od pocetka dr Palada mi se ne cini ni malo optimistican… samo 2 folikula imamo i u petak ujutro je punkcija… ja uvjerena da nista od toga, ali vidjeti cemo. Mogu ti jedino preporuciti da ne zuris i potrazis jos jedno misljenje, mjesec ili dva nece uciniti toliku razliku!
Hvala na savjetu, ceka muža i mene dobar razgovor i kako dalje sa svim info sto sam dobila od svih. Svima puno uspjeha i da sve uskoro vidimo taj plus 😁
Sad sam bila kod Dr. Palada i ovakvo mi ispada da zna o ćemu govori, jel on ok?
Ja bila u zadnjem postupku kod njega, vuky je sad vec drugi put kod njega. A nzn sta bi ti rekla, meni je bio extra na pregledima prije ovoga svega. Ja sam bila 2x u Sparca, kod dr.Vlasica i sad zadnji put u Cito u Palade.
1 postupak 5 folikula i 5 stanica, nezrele, 2 se oplodile i obe mi vratili 3.dan
2 postupak 4 folikula i 6 stanica, 4 oplodjene i 2 vracene 5.dan
3 postupak od 5 folikula 2 stanice, 1 oplodjena, druga se 3.dan tek pocela dijelit i rekli su da ne racunju na nju
Ovako kad sada gledam…zadovoljnija sam Vlasicem.
U Palade je sve skupa puno manje kostalo jer je bio polustimulirani.
Buni me jedno sto mi je rekao jucer, a to je da ce on nakon prvog puta znati reci kolike su sanse za ukupni uspjeh a da na primjeru jedne zene sto mi je rekao vec na drugom neuspjehu da se kao zna da nema dalje smisla ali vidim i sad po tebi i drugim sto citam da si isla vec vise puta i cula price da su uspile iz 4, 5-og ili vise puta pa me zanima jel se to ide do kraja dok ne poludis ili?
Pa ide se dok kokos nese jaja ili dok ne poludis, zavisi sto prije dodje🤷♀️😂😂
Ma bas me zanima sta bi meni rekao, sve super nalazi i od mene i mm, dobrim lijep broj stanica, embrija, nitko nema objasnjenja zasto jos nisam rodila no eto nisam🤦♀️
Iskoristila sam vec sve preko hzzoa i jedan privatno…
Marijaiva, imamo 4 preko hzzo svake godine do 42 g života ili ukupno 4 🤦♂️nisam to istraživala a sad vodom da će mi trebati 🙈
Imamo pravo na 4 postupka dp 42 godine života, ne mora biti jedan postupak godisnje, nego to je tipa ideš - ako ne uspije za 3 do 4 mjeseca max mozes u novi stimulirani ili ako ti ostane ta FET mozes odmah s mengom… Znaci moze se i sva 4 ispuca u jednoj godini nije odredjeno koliko puta godisnje vec je odredjeno broj postupaka i godine.
Ne, nije 4 puta godisnje do 42 godine (da bar je no to bi bilo stvarno prevelikodusno od hzzoa😄)
Vec ukupno 4 postupka.
Sad tek 'shvacam' sto si pitala. Smotana sam🤦♀️😂
Cure jedno dva pitanja malo duza nakon neuspjelog pokusaja u 11 mj sad priprema za u 3 i sad vrtin nesto nalaze u nadi da cu nac nesto sta dosad nisan primjetila i gle cuda nadem od muza muz azospermia nailazin na dvi zbunjujuce recenice od njegovog ultrazvuka testisa
=desni testis uredne velicine i prikaza bez znakova jasne lezije. Vide se samo manji varikotizeti vena. Lijevi testis takoder uredna odjeka i velicine sa manjom varikokelom. Zakljucak:sonografski testisi uredne velicine i prikaza uz manje varikozitete obostrano=
Dobro jesan ja luda ili bi to kao mogla bit varikokela koja zna utjecat?!?!?!
A pitanje br 2 tj jos veci sok nalazi mi svi kao uredni da bi ja sad skuzila da mi je FSH 11.3 sta je poviseno?! A estradiol 0.158 (0.11-0.54) isto povisen... a guglajuc gledan da je to lose.. sta napravit nisan pametna?!!?
ivf 11/2019
02/2020
Bok cure,
trudila sam se isčitati ovaj forum ali ima toliko toga da nema šanse, pa sory ako je već bio odgovor😔
Uglavnom, spremam se na prvi ivf, vinogradska, u procesu sam skupljanja nalaza da dodjem spremna na prve konzultacije, priličnoooo sam problematična 😁: jako visoke godine (39,5), endometrioza, bez jajovoda sam jednog, AMH vrlo loš (3,7), prolaktin visok (to sad riješavam). Idemo pokušat pa kaj bude. Zanima me jel netko bio u vinogradskoj da zna na temelju čega odlučuju da li je netko za prirodni ili ful stimulaciju? Ja bi ako je ikako moguće izbjegla to filanje hormonima😣 Već sam se dovoljno filala klomifenima.
I tko po vašem iskustvu je za preporučiti u vinogradskoj?
I jel se na konzultacije prve ide s mužem/dečkom/partnerom (pretpostavljam da da, al provjeravam.. jasno mi je da se spermiogram mora dat na uvid). Sto pitanja🙈
Hvala cure unaprijed!😊
Cure jedno dva pitanja malo duza nakon neuspjelog pokusaja u 11 mj sad priprema za u 3 i sad vrtin nesto nalaze u nadi da cu nac nesto sta dosad nisan primjetila i gle cuda nadem od muza muz azospermia nailazin na dvi zbunjujuce recenice od njegovog ultrazvuka testisa
=desni testis uredne velicine i prikaza bez znakova jasne lezije. Vide se samo manji varikotizeti vena. Lijevi testis takoder uredna odjeka i velicine sa manjom varikokelom. Zakljucak:sonografski testisi uredne velicine i prikaza uz manje varikozitete obostrano=
Dobro jesan ja luda ili bi to kao mogla bit varikokela koja zna utjecat?!?!?!
A pitanje br 2 tj jos veci sok nalazi mi svi kao uredni da bi ja sad skuzila da mi je FSH 11.3 sta je poviseno?! A estradiol 0.158 (0.11-0.54) isto povisen… a guglajuc gledan da je to lose.. sta napravit nisan pametna?!!?
Male varikokele ti znaju malo narusiti spermiogram, ali ne mogu ti napraviti azoospermiju nikako. Na ovo sto pise doktori nisu odreagirali jer su te varikokele ocito toliko male da se mogu smatrati slucajnim nalazom i bolje ih je ne dirati. Ali vec to sto su inace testisi uredne velicine i izgledaju inace normalno je super stvar. Ne znam kakvi su mu hormoni.. Ali generalno ako u ejakulatu ima jako jako malo spermija (pricam o kolicini od par komada) bolje je napraviti punkciju ili biopsiju pa koristiti spermice ravno iz testisa. Stovise, ako je prije bilo za postupak a sad je azoospermija bilo bi dobro napraviti TESE cim prije i zamrznuti materijal dok jos neceg ima.
Nisi napisala za svoje hormone jedinice i to, ali FSH je po mojem laboratoriju na gornjoj granici ali jos se s njim nesto moze, a estradiol po ovom sto pises isto prema donjoj granici ali jos se drzi kako tako. Dakle bit ce tesko, ali s pametnom stimulacijom jos se moze nesto napraviti.
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Sortiraj odgovore
Najstariji