Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deny1410
    22. Siječanj 2018. 20:41

hvala ti, za Lučingera sam čula od kolegice da je ok , ona je bila kod njega i  ima dvije curke tako da ću najvjerojatnije ići kod njega najprije. Al imam još jedan problem moj muž bi malo išao malo ne jel se srela neka i sa tim problemom.

student13ica
    22. Siječanj 2018. 20:57

deny u kojem smislu misliš da mi malo išao malo ne.. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

du1988
    22. Siječanj 2018. 20:59

Nisam konkretno s takvim problemom, ali moj je recimo napravio frku oko davanja uzorka za spremiogram, dok sam ja šutke prošla sve pretrage, prikupljanje nalaza, HSG, laparo itd. Nakon toga smo razgovarali, posložili prioritete i složili se da ako oboje želimo dijete, takve stvari nam ne trebaju predstavljati problem. Dug je to put kroz cijeli postupak, ali ako to zaista želite, prebrodit ćete! Svakako trebate otvoreno porazgovarati jeste li spremni za takav korak.

url=https://lilypie.com]

student13ica
    22. Siječanj 2018. 21:03

Iskreno to je jedino što moraju napraviti (ako ne postoji neki veći problem kod njega), dati uzorak! Mislim što sve žena prođe, ima da se pokriju ušima i šute hehe  
    Svakako dogovor mora biti između vas što zapravo želite. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

du1988
    22. Siječanj 2018. 21:05

student13ica

Iskreno to je jedino što moraju napraviti (ako ne postoji neki veći problem kod njega), dati uzorak! Mislim što sve žena prođe, ima da se pokriju ušima i šute hehe
    Svakako dogovor mora biti između vas što zapravo želite.

upravo tako!  tako sam mu nekako i rekla

url=https://lilypie.com]

• Nonina
    22. Siječanj 2018. 21:44

Deny1410

hvala ti, za Lučingera sam čula od kolegice da je ok , ona je bila kod njega i ima dvije curke tako da ću najvjerojatnije ići kod njega najprije. Al imam još jedan problem moj muž bi malo išao malo ne jel se srela neka i sa tim problemom.

Deny. Nije ni moj bas bio odusevljen moram priznati. Ali kad me vidio koliko vadjenja krvi prosla i  kako izgledala nakon prve punkcije bez anestezije pa jos imam zelju ici , nekako ga  promjenilo i nista mu nije tesko napraviti. Ili pa se ne usudi nista reci :-)

muž-sve ok, ja- odstranjeni jajovodi,niski amh
    1.) polustim.gonal - 1 js ,beta 0
    2. ) prirodni 0 js
    3. ) elonva 2 js , 2 vraćena,beta 0
    4. ) elonva 4 js, sve došle do 3d,ali 5d=1 bl, beta 0
    5. ) puregon , 0 js
    6. ) prirodni 0 js

• Kengurica
    22. Siječanj 2018. 21:55

Deny, nemoj zamjeriti ako zvučim grubo, ali nije sve u redu s vama ako 5 godina nezaštićenog sexa nije dovelo do trudnoće. Uredni nalazi HSG-a, spermiograma i hormona nisu pokazatelj da je zasigurno sve ok. Oni samo isključuju neke stvari. To što vam je to uredno povećava vjerojatnost uspjehu i to je super vijest. Ako stvarno muž želi dijete kao i ti obavi ako treba i grub razgovor da vi to drugačije nećete dobiti. Moj nije bio protiv, dapače, ali nekako je mislio lako ćemo pa se nije žurio s uputnicama i pregledima dok ga nisam posjela i objasnila kako stvari stoje. Ja sam još godinu dana starija od tebe ili malo manje i smijem reći da nismo baš spring chicken da čekamo čuda. Vjerujem da će shvatiti i da ćeš barem s tom brigom manje krenuti po svoju bebicu. I sretno! 

22. Siječanj 2018. 22:09

Deny1410

hvala ti, za Lučingera sam čula od kolegice da je ok , ona je bila kod njega i ima dvije curke tako da ću najvjerojatnije ići kod njega najprije. Al imam još jedan problem moj muž bi malo išao malo ne jel se srela neka i sa tim problemom.

Draga Deny, taj problem nisam imala, no iskreno i brutalno- za ovo morate oboje biti 100posto zagrijani jer nažalost iziskuje dosta zivaca, nekome uspije od prve nekom od pete, nekom nikad...Moj savjet je iskreno popričati s muzem, pitati ga zasto ne želi ići,,no ionako nazalost u potpomognutoj najviše je na zeni, ti si ta koja će se trpati hormonima, koje na  nekog djeluju svakako na nekog nikako, ti si ta koja će ići svaki drugi dan na ultrazvuk, ti si ta koja će ići na punkciju, koja nekog jako boli nekog ne, ti si ta koja će ići na transfer i svakog dana do bete osluškivati sa strahom simptome,,a muškarci-oni samo moraju dati svoj doprinos i to je sva njihova uloga u ovom-za zenu puno mukotrpnijem procesu.. Sretno!!!

waithing

• Suncica135
    22. Siječanj 2018. 23:24

mono1111

I ja sam bila u Petrovoj. Nemam lose komentare.
    Suncica,
    To ste vi na svoju ruku isli raditi taj dna test?? Nisam znala da to postoji, to se radi iz ejakulata?

Da, radi se iz ejakuata i u Cita gotov je za par sati. Nismo na svoju ruku nego nam je dr. Poljak preporučio da ne bi gubili vrijeme na neuspješne insemenacije. Ne znam kako je posumnjao da bi u tome mogao biti problem, čovjek je vidovit 

mono1111
    23. Siječanj 2018. 00:42

Suncica135

mono1111

I ja sam bila u Petrovoj. Nemam lose komentare.
    Suncica,
    To ste vi na svoju ruku isli raditi taj dna test?? Nisam znala da to postoji, to se radi iz ejakulata?

Da, radi se iz ejakuata i u Cita gotov je za par sati. Nismo na svoju ruku nego nam je dr. Poljak preporučio da ne bi gubili vrijeme na neuspješne insemenacije. Ne znam kako je posumnjao da bi u tome mogao biti problem, čovjek je vidovit

Ali oni i u samom ivf postupku ne ispituju da li su spermiji genetski zdravi ili nisu, nego izaberu odokativno morfoloski ispravne...ta pretraga predstavlja tocno sto?? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.