Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Suncica135
    21. Siječanj 2018. 09:19

Zaboravila sam još napisati: Koliki je okvirni trošak za IVF zajedno s ljekovima u Cita?

student13ica
    21. Siječanj 2018. 14:02

Suncica135 mi smo sada prešli u Cito nakon potrošeg preko HZZO. Krećemo tek u postupak sa dolaskom moje menge, pa ti mogu okvirno reći ono što ja znam iz svog iskustva. Cijena je do 20 000kn max. I ja radim u školi, pa sam uzimala 2 tjedna bolovanja, jer već od 6d moraš dolaziti na folikumetriju. Nakon transfera sam bila doma još par dana, mislim da ti ne treba više, jer ti već i psiha počinje djelovati, pa bolje raditi :) 
    Za anesteziju ne znam. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

Panda123
    21. Siječanj 2018. 20:04

student13ica

Suncica135 mi smo sada prešli u Cito nakon potrošeg preko HZZO. Krećemo tek u postupak sa dolaskom moje menge, pa ti mogu okvirno reći ono što ja znam iz svog iskustva. Cijena je do 20 000kn max. I ja radim u školi, pa sam uzimala 2 tjedna bolovanja, jer već od 6d moraš dolaziti na folikumetriju. Nakon transfera sam bila doma još par dana, mislim da ti ne treba više, jer ti već i psiha počinje djelovati, pa bolje raditi :)
    Za anesteziju ne znam.

Draga student13ica, zanima me kako na poslu gledaju na ta tvoja bolovanja? Naime, sama radim u školi te sam zbog postupka dosad bila dva puta na bolovanju po dva tjedna. Zaključila sam kako mi je stresnije samo bolovanje od postupka...zbog kolega i njihovih zlih komentara (iako nitko od njih ne zna pravi razlog mog bolovanja).

student13ica
    21. Siječanj 2018. 21:23

Mislim da se nikog ne tice od kolega zasto sam na bolovanju i koliko dugo. Nisam imala nikakve komentare niti sam ikom rekla..mogu jedino pretpostavljati. Zna jedino tajnica i knjig.jer na doznakama pise razlog bolovanja.. cak sam jednom ravnatelju htjela reci pa me odmah prekinuo da je to moja stvar i da se njega ne tice.. vazno je sa kakvim ljudima radis 😉 briga te sto ce ko reci i mislit.. ti imaj samo svoju bebicu u glavi 😊
    Tipa kakvi su bili komentari?

*2021. Stigao 💙👶

m.girl6
    21. Siječanj 2018. 22:50

Panda123

m.girl6

Drago mi je da si me se sjetila panda123 💖😊

Stvarno mi je zao da je ispalo tako, ali mozda je biokemijska ipak neki znak kako do trudnoce moze doci. Mi smo u fazi bez faze, pauziramo trenutno te niti ne razgovaramo o tome…valjda cu nakon ljeta opet negdje u novi postupak…

Hvala ti. Da, sve razumijem, barem mogu ostati trudna, a doci cemo i do zdravih embrija. 😇
    A super, smatram da tijelu i psihi treba malo vremena da se i odmori i odmakne od svega na jedno vrijeme, inace bi izgorili. 
    Ma daj curke? I jedna i druga radite u skoli? 
    I ja isto radim u skoli. :) Uciteljice ste ili?
    Uzela sam bolovanje jedino za punkciju i transfer, a ostalo sve sam radila. Dolazila kasnije poslije folikulometrija, ali nisam zbog posla mogla na bolovanje jer ionak ga nema tko drugi odraditi umjesto mene, tak da mi na isto dode, sa ili bez bolovanja ak me razumijete. 

Noa 💙

student13ica
    21. Siječanj 2018. 23:01

Da ja sam uciteljica r.n. ti? ok je ako je u istom mjestu. Ja moram putovati pa ne stignem. Skola naravno nadje zamjenu tako da sam mirna.. 

*2021. Stigao 💙👶

m.girl6
    21. Siječanj 2018. 23:44

Ma i ja moram putovati do zg, tak da sam znala doci kasnije na posao. Imam stvarno ok šefa. Ja sam voditeljica računovodstva 😊.
    Hehe puno nas je iz prosvjete curke :) 

Noa 💙

• Suncica135
    22. Siječanj 2018. 05:30

student13ica Hvala na informacijama i nadam se da ćeš ovog puta dobiti bebicu jer su stvarno u Cita odlični. Sigurno ću imati još dosta pitanja kad kreneš s postupkom . Nisam mislila da je baš tolika cijena, ali izgurat ćemo. Mi se čak razmišljamo za IVF/ICSI ali će to sigurno biti još skuplje . I ja sam mislila uzeti oko 2 tjedna bolovanja i malo me strah šta će se pričati po školi jer sam dosta mlada (izgledam još mlađe) a kolege su mi užas. Mislim  kad krenem s postupkom  da me neće biti briga za nikoga i da ću samo misliti o bebi.
    Panda123 stvarno nas ima dosta u školi, ja radim u srednjoj školi 😊. Nemam pojma kako će meni naći zamjenu (zadnji put su zaposlili studenticu), ali me nije briga jer imam pravo na bolovanje 😎

• Cekalica123
    22. Siječanj 2018. 08:09

Jutro cure evo dosao je red i za aspiraciju po treci put 🙈 redovito sam vas pratila al nisam bas tipkala, pa evo sad jednu malo duzu poruku da ostavim i nadoknadim 😊 ugl za sutra je planirana aspiracija, psiha vec od prije par dana pocela raditi. Ajme sama sebi sam smjesna ovo mi je vec 3 put, a evo priznat cu mislim da me najvise nekako strah, ne strah postupka vec rezultata. Iako sam sama sebi rekla da ne trebam tako razmisljat, al valjda je to neizbjezno. Emocije su z.... stvar ☺️ Eto drzite mi fige i tipkam vam. 😘😘😘

Panda123
    22. Siječanj 2018. 09:53

Radim kao profesorica u srednjoj. Mi se međusobno mijenjamo, jer nas je puno za svaki pojedini predmet, pa je onda ispalo kao oni me mijenjaju, a ja mlada i na bolovanju...iako su zamjene plaćene. Kad sam se vratila većina me gledala kao glavnog neprijatelja, užasno, inače je loša atmosfera u zbornici. Možda bi bilo drukčije da sam rekla istinu, a ovako sam izmislila da idem na neke terapije...nisam više znala što reći, jer su me svi zivkali i tako...sve u svemu strašno opterećavajuce.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.