Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deny1410
    23. Siječanj 2018. 16:39

student13ica

deny u kojem smislu misliš da mi malo išao malo ne..

pa ono nekako ga je sve strah kako će to biti neznam kakav sklop ima u mozgu i neznam više šta da mu objesnim da se oslobodi straha a u stvari sve mi žene trpimo a ne oni. jednostavno ima neki strah od svega toga. 

• Deny1410
    23. Siječanj 2018. 16:43

du1988

Nisam konkretno s takvim problemom, ali moj je recimo napravio frku oko davanja uzorka za spremiogram, dok sam ja šutke prošla sve pretrage, prikupljanje nalaza, HSG, laparo itd. Nakon toga smo razgovarali, posložili prioritete i složili se da ako oboje želimo dijete, takve stvari nam ne trebaju predstavljati problem. Dug je to put kroz cijeli postupak, ali ako to zaista želite, prebrodit ćete! Svakako trebate otvoreno porazgovarati jeste li spremni za takav korak.

vjeruj mi razgovaram svakodnevno s njim da više ni sama neznam šta da mu kažem, neznam zašto ima neki strah od toga on samo govori ako Bog da imat ćemo djecu a meni se neda više čekati. Jednostavno želim se pokrenuti jel ovo nema smisla više čekati.

23. Siječanj 2018. 16:44

Deny1410

student13ica

deny u kojem smislu misliš da mi malo išao malo ne..

pa ono nekako ga je sve strah kako će to biti neznam kakav sklop ima u mozgu i neznam više šta da mu objesnim da se oslobodi straha a u stvari sve mi žene trpimo a ne oni. jednostavno ima neki strah od svega toga.

Mog je jedino strah mene pod hormonima ahahaha, a njih stvarno nema baš ničega bit strah, dati spermu i to je to..ako si ti spremna na sve njihov doprinos svemu ovom nije vrijedan spomena...Mozda mu jednostavno treba vremena da procesuira tu spoznaju da vam treba pomoć medicine...

waithing

• Deny1410
    23. Siječanj 2018. 16:50

Kengurica

Deny, nemoj zamjeriti ako zvučim grubo, ali nije sve u redu s vama ako 5 godina nezaštićenog sexa nije dovelo do trudnoće. Uredni nalazi HSG-a, spermiograma i hormona nisu pokazatelj da je zasigurno sve ok. Oni samo isključuju neke stvari. To što vam je to uredno povećava vjerojatnost uspjehu i to je super vijest. Ako stvarno muž želi dijete kao i ti obavi ako treba i grub razgovor da vi to drugačije nećete dobiti. Moj nije bio protiv, dapače, ali nekako je mislio lako ćemo pa se nije žurio s uputnicama i pregledima dok ga nisam posjela i objasnila kako stvari stoje. Ja sam još godinu dana starija od tebe ili malo manje i smijem reći da nismo baš spring chicken da čekamo čuda. Vjerujem da će shvatiti i da ćeš barem s tom brigom manje krenuti po svoju bebicu. I sretno!

ma nisi gruba draga al odeš kod jednog doktora odeš kod drugog i svi kažu pa s vama je sve ok, a ja i sama znam da nije,pa izgubim volju i mislim si možda si ja nešto umišljam a i sama znam da nije uredu, tako da sam i odlučila ići kod nekog privatnika možda on vidi neki problem i da se konačno pokrenemo. Bas u zadnje vrijeme kao da su svi trudni samo ja nisam, drago mi je zbog svakoga tko dobi bebu onda si mislim a šta s menom nevalja, al glavu gore nadam se da če se svima nama dogodit ono najljepše.

• Deny1410
    23. Siječanj 2018. 16:53

waithing

Deny1410

hvala ti, za Lučingera sam čula od kolegice da je ok , ona je bila kod njega i ima dvije curke tako da ću najvjerojatnije ići kod njega najprije. Al imam još jedan problem moj muž bi malo išao malo ne jel se srela neka i sa tim problemom.

Draga Deny, taj problem nisam imala, no iskreno i brutalno- za ovo morate oboje biti 100posto zagrijani jer nažalost iziskuje dosta zivaca, nekome uspije od prve nekom od pete, nekom nikad…Moj savjet je iskreno popričati s muzem, pitati ga zasto ne želi ići,,no ionako nazalost u potpomognutoj najviše je na zeni, ti si ta koja će se trpati hormonima, koje na nekog djeluju svakako na nekog nikako, ti si ta koja će ići svaki drugi dan na ultrazvuk, ti si ta koja će ići na punkciju, koja nekog jako boli nekog ne, ti si ta koja će ići na transfer i svakog dana do bete osluškivati sa strahom simptome,,a muškarci-oni samo moraju dati svoj doprinos i to je sva njihova uloga u ovom-za zenu puno mukotrpnijem procesu.. Sretno!!!

hvala draga vjeruj mi ja to njemu sve pričam i govorim a on meni pa neželim da ti patiš i ja opet njemu objašnjavaj i objašnjavaj. Nadam se da če doći pameti prije nego ja izgubim živce.

23. Siječanj 2018. 16:55

Deny, evo konkretno mi želimo bebu već sad više od 6god kad razmislim, prve dvije sam čekala, bit će,,zatim sam se pokrenula, povadila hormone, sve ok, muz obavio spremiogram-sve ok, ja otišla na hsg - tu kao jedan jajovod prohodan drugi ne i neka radimo na bebi..Prošle još dvije god.od trudnoće ni T..Odlazim na humanu reprodukciju i tu mi preporučaju prvo laparaskopiju - i probudim se nakon operacije sa spoznajom da mi ni drugi jajovod nije prohodan! Dakle, mogli smo čekat još godinama,,eto meni npr hsg nije ispao točan, i sami kažu da je on tek oko 60posto pouzdan, kad su me otvorili i taj kakti prohodan je bio potpuno začepljen...

waithing

23. Siječanj 2018. 16:57

Deny1410

waithing

Deny1410

hvala ti, za Lučingera sam čula od kolegice da je ok , ona je bila kod njega i ima dvije curke tako da ću najvjerojatnije ići kod njega najprije. Al imam još jedan problem moj muž bi malo išao malo ne jel se srela neka i sa tim problemom.

Draga Deny, taj problem nisam imala, no iskreno i brutalno- za ovo morate oboje biti 100posto zagrijani jer nažalost iziskuje dosta zivaca, nekome uspije od prve nekom od pete, nekom nikad…Moj savjet je iskreno popričati s muzem, pitati ga zasto ne želi ići,,no ionako nazalost u potpomognutoj najviše je na zeni, ti si ta koja će se trpati hormonima, koje na nekog djeluju svakako na nekog nikako, ti si ta koja će ići svaki drugi dan na ultrazvuk, ti si ta koja će ići na punkciju, koja nekog jako boli nekog ne, ti si ta koja će ići na transfer i svakog dana do bete osluškivati sa strahom simptome,,a muškarci-oni samo moraju dati svoj doprinos i to je sva njihova uloga u ovom-za zenu puno mukotrpnijem procesu.. Sretno!!!

hvala draga vjeruj mi ja to njemu sve pričam i govorim a on meni pa neželim da ti patiš i ja opet njemu objašnjavaj i objašnjavaj. Nadam se da če doći pameti prije nego ja izgubim živce.

Pokušaj mu objasniti da više patiš što nemate dijete nego što bi patila pokušati ići na potpomognutu..Ne znam,,ti ga najbolje poznaš,,kako ga na nesto nagovoriti hahaha, kad moram tako reći...

waithing

• Suncica135
    23. Siječanj 2018. 17:16

waithing

Mislim, malo je preskupo davati 3000eura samo za pgd a još nijednom niste ni išli na postupak(koliko sam shvatila), to žene idu nakon više neuspješnih transfera, pobačaja ili ako im kariogrami nisu u redu…Tek tada hzzo financira paru mislim oko 1000eura za postupak van Hrvatske,

Znam, nisam ni mislila to odmah prvi put raditi ali se volim raspitati što je sve u opciji i koliko to sve košta. Ionako ne bi imala toliko novca, već će me ovaj prvi IVF/ICSI iscrpiti financijski jer mi je to gotovo sva ušteđevina. Danas sam bila na pregledu i dogovorila sam za idući ciklus. 
    Mislila sam još jednom probat s tempiranim odnosom ali slabo sam reagirala na Letrilan ovaj put  tako da opet moram na folikulometriju za 2 dana. Imam osjećaj da je sve ovo uzaludno i jedva čekam krenit s postupkom MPO

• Deny1410
    23. Siječanj 2018. 17:25

waithing

Deny, evo konkretno mi želimo bebu već sad više od 6god kad razmislim, prve dvije sam čekala, bit će,,zatim sam se pokrenula, povadila hormone, sve ok, muz obavio spremiogram-sve ok, ja otišla na hsg - tu kao jedan jajovod prohodan drugi ne i neka radimo na bebi..Prošle još dvije god.od trudnoće ni T..Odlazim na humanu reprodukciju i tu mi preporučaju prvo laparaskopiju - i probudim se nakon operacije sa spoznajom da mi ni drugi jajovod nije prohodan! Dakle, mogli smo čekat još godinama,,eto meni npr hsg nije ispao točan, i sami kažu da je on tek oko 60posto pouzdan, kad su me otvorili i taj kakti prohodan je bio potpuno začepljen…

vjeruj mi ja se toga najviše bojim kao sve uredu na kraju će i meni nešto biti kao što i pretpostavljam da nešto nije uredu. Jel si ti išla privatno sve obavljat ili ne

du1988
    23. Siječanj 2018. 17:36

Cure, po Vašim iskustvima, koliko je prolazilo dana od punkcije do transfera?

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.