M. Girl tebi je zadnji put znaci bilo slicno kao meni.
Prvi put sam dobila 2 blastice prosli put, sve super. Prvi pozitivan test u zivotu, beta. I onda pad bete. I to isto malo prije mog rodjendana. Bas nam se slicno potrefilo.
Student13ica ja sam imala jednu inseminaciju i 3 ivf. Sad cekam betu. Prije zadnjeg postupka mi je doktorica objasnjavala to o biopsiji. Kao to potice bolju prokrvljenost
I ja sam bila u Petrovoj. Nemam lose komentare.
Suncica,
To ste vi na svoju ruku isli raditi taj dna test?? Nisam znala da to postoji, to se radi iz ejakulata?
Da, radi se iz ejakuata i u Cita gotov je za par sati. Nismo na svoju ruku nego nam je dr. Poljak preporučio da ne bi gubili vrijeme na neuspješne insemenacije. Ne znam kako je posumnjao da bi u tome mogao biti problem, čovjek je vidovit
Ali oni i u samom ivf postupku ne ispituju da li su spermiji genetski zdravi ili nisu, nego izaberu odokativno morfoloski ispravne…ta pretraga predstavlja tocno sto??
Imaš pravo. Mislim da nam je nekako s tim testom doktor pokušao dokazati da bi trebali pokušati ivf jer je muž bio dosta nadobudan oko prirodnih pokušaja jer smo još mladi i drugi pokušavaju više godina. Osim toga, onda se bira ICSI i trebali bi razmisliti o genetskoj analizi embrija što nam inače ne bi palo napamet.
Suncica,
To ste vi na svoju ruku isli raditi taj dna test?? Nisam znala da to postoji, to se radi iz ejakulata?
Da, radi se iz ejakuata i u Cita gotov je za par sati. Nismo na svoju ruku nego nam je dr. Poljak preporučio da ne bi gubili vrijeme na neuspješne insemenacije. Ne znam kako je posumnjao da bi u tome mogao biti problem, čovjek je vidovit
Ali oni i u samom ivf postupku ne ispituju da li su spermiji genetski zdravi ili nisu, nego izaberu odokativno morfoloski ispravne…ta pretraga predstavlja tocno sto??
Imaš pravo. Mislim da nam je nekako s tim testom doktor pokušao dokazati da bi trebali pokušati ivf jer je muž bio dosta nadobudan oko prirodnih pokušaja jer smo još mladi i drugi pokušavaju više godina. Osim toga, onda se bira ICSI i trebali bi razmisliti o genetskoj analizi embrija što nam inače ne bi palo napamet.
U Hr ne postoji nazalost genetska analiza embrija.
Nigdje, niti u jednoj bolnici.
Suncica,
U Hr ne postoji nazalost genetska analiza embrija.
Nigdje, niti u jednoj bolnici.
To nisam znala, užas. Mislim da sam vidjela na stranicama Cita da pišu o tome ali možda to nisu uveli. Onda doista taj test nema nekog smisla 😢
Draga Suncica..pgd(predimplantacijska dijagnoza embrija) je skupa pretraga i kao sto Mono kaze nigdje u Hrvatskoj se ne radi..Ako zelite pgd onda bi i na postupak morali van Hrvatske...Zene najcesce idu u Cesku..
waithing
Draga Suncica..pgd(predimplantacijska dijagnoza embrija) je skupa pretraga i kao sto Mono kaze nigdje u Hrvatskoj se ne radi..Ako zelite pgd onda bi i na postupak morali van Hrvatske…Zene najcesce idu u Cesku..
Znaš li možda koliko se kreću cijene? Jedino mi onda preostaje napraviti Nifty test ali tada je malo kasno jer je već došlo do trudnoće.
Draga Suncica..pgd(predimplantacijska dijagnoza embrija) je skupa pretraga i kao sto Mono kaze nigdje u Hrvatskoj se ne radi..Ako zelite pgd onda bi i na postupak morali van Hrvatske…Zene najcesce idu u Cesku..
Znaš li možda koliko se kreću cijene? Jedino mi onda preostaje napraviti Nifty test ali tada je malo kasno jer je već došlo do trudnoće.
Za cijenu postupka ne znam točno, mislim da s lijekovima i svim nije ispod 3000eura, a pgd je oko 2-3000eura, imaš cjenik na netu pa si pogledaj...
waithing
Cijeli IVF postupak s pgd dijagnostikom u Pragu kosta oko 6000- 7000 e...jakoo skupo ! Ali nazalost ni to nije garancija, jer neki put embriji tek iza 5.dana mogu pokazati neku genetsku gresku, a embriji se testiraju kada su stari 5.dan.
Mislim, malo je preskupo davati 3000eura samo za pgd a još nijednom niste ni išli na postupak(koliko sam shvatila), to žene idu nakon više neuspješnih transfera, pobačaja ili ako im kariogrami nisu u redu...Tek tada hzzo financira paru mislim oko 1000eura za postupak van Hrvatske,
waithing
Tako je.
Puno je to...a opet nije garancija.
Procitaj si malo o pgs u vasem slucaju...gdje ispituju svih 46 kromosoma.
Sortiraj odgovore
Najstariji