Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anchy30
    26. Listopad 2017. 21:50

Tencii

Sta mislite, to je ok za 10-ti dan?
    Uzas, ne mogu se veseliti. Pijem kavu , pusim (iako dosta smanjujem) i cijeli dan se pokusavam praviti luda vezano za to.
    Odlucila sam napraviti jucer jer me trbuh zezao , mislila sam 100%da nista i da cu dobiti. Popizdilq sam, odlucila da vise ne pazim na nista i krenula vjezbati.
    Ujutro sam vidjela to

Ajmeeeeee Tencii cestitam ti draga!!❤❤🍼🎉🎉Sad odmaraj i uzivaj!!😍❤

Anchy30

• Tencii
    26. Listopad 2017. 22:12

Hvala! 

Pricekat cu do pon. Kad dobijem nalaz, odmah cu vidjeti sa dr, jer cu u istoj bolnici vaditi krv gdje idem.
    Lakse mi je s vama "pricati" , ne zelim nikom govoriti. I za postupak je ovaj put znalo mozda troje ljudi i bilo mi je lakse tako.
    Mini , barem za svaki slucaj izvadi krv slj tjedan. 
    Ja stvarno nisam nista posebno osjecala. Napuhana sam cijelo veijeme i stegne me malo u trbuhu, ali to bude vecini od Utrica. Grudi nista. Samo sam 3 dan nakon transfera po noci kad sam se digla osjetila nesto malo cudno.bila sam uzasno vruca i kao da mi je netko na par min sjeo na trbuh i pritisnuo me. Stvarno sam samo osjecala kao da cu dobiti M i stvarno sam bila uvjerena da nista.
    Jedva sam se odlucila na test, iskreno radila sam ga jer sam mislila da ce samo potvrditi da nista.
    Javljajte ostale cure kako napreduju postupci , nadam se da ste sve ok i drzim fige

• riri5
    26. Listopad 2017. 23:18

Minna

Pozdrav cure
    Ne znam tko me zna, a tko ne
    Uglavnom ja da ove prve teme( tko radi na bebici) dodjoh do teme potpomognuta oplodnja.
    Da ne duljim, ceka me propuhivanje jajovoda ( moja zadnja pretraga, koja je ocito neizbjezna)
    Pa me zanima…citala sam o tome, govore cure da boli vise od poroda, da jako boli, da nisu mogle na noge dva dana
    Zakacila sam se samo na te negativne komentare, al ne mogu si pomoc
    Ima li netko iskustva?

Draga minna i ja i dosta cura smo sa te teme doale na ovu,nikako se tome nadala nisam al sta cemo moramo ići dalje ,mene ti isto ceka propuhivanje jajnika pa dalje ja ti to sve idem privatno

student13ica
    27. Listopad 2017. 13:47

Cure, dali ima netko tu da je u poliklinici Cito na postupku?

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• Minna
    29. Listopad 2017. 23:00

Hvala na savjetima za propuhivanje.
    M.girl, riri sjecam se i ja vas:)
    Da, eto nas tu.
    :/
    Propuhivanje bih radila u vinogradskoj, no u medjuvremenu, tocnije u petak, stigli su mi nalazi AMH
    Koji i nije bas divan. 8pmol/L od 58.
    Nekako dosad je bio muzev spermiogram malo losiji, ali opet dosta obecavajuci za inseminaciju. A sada...sa ovim nalazom vise ni ne znam isplati li se inseminacija ili cemo odmah u postupak.
    Cula sam da u postupak za umjetnu ne mozes tek tako, vec drzava ima neke svoje protokole i svatko u bolnici ce prvo pokusat inseminaciju( ako ne i dva puta)
    E sad...sutra imamo zakazano u pvt poliklinici da vidimo sto tocno govori AMH:)))
    Dal da "gubimo vrijeme" il sto...

• Minna
    29. Listopad 2017. 23:07

student13ica

tencii bravo, sretno daljem.girl6 ma naravno i ja mislim tako, da je valjalo uhvatilo bi se.. nama je ovo već 4. ivf i sada moramo privatno sve smo ispucali.. valjda će to biti uspješnije, već mi je pun k… injekcija, punkcije, bete i svega (vjerujem i većini tu).. al nema odustajanja ! za

M.girl nisam skuzila da si vec tako daleko dogurala. Kada smo pisale na onog drugoj temi, mislim da smo bile tu negdje sa pokusajima i nalazima....
    ( il sam nesto zabrijala)
    Radi sve pvt?
    Svu srecu zelim! Drzi se!

• Minna
    29. Listopad 2017. 23:08

Ah ...ja....uspavana...
    Nisi dugo u postupku. Krivo citam, jer spavam napola:)))
    Al svejedno ...opet..sretno! :)
     Sretno svima!!

mono1111
    29. Listopad 2017. 23:22

Minna,
    Na nalazu ti pisu ref.vrijednosti...i.pisu smanjene ref.vrijednosti....ako je tvoj amh 8, sto ti pise pokraj te ref.vrijednosti? Da li ta vrijednost predstavlja snizenu ovarijsku rezernu, normalnu ili koju??
    Ne mora znaciti da ce prvo predloziti inseminaciju, ovisno o spermiogramu...takav je nekakav protokol, ali.opet sve to zavisi od dokt....u koju bolnicu ides na postupak??

• Minna
    30. Listopad 2017. 06:00

Jutro, malo lose spavala:/
    Mono hvala na info
    Ali nista ne pise pored. Samo da mi je 8, a sa strane ref vrijendosti od 4,1-58
    Po tome sam nekako zakljucila da je nizak.
    Dr u vinogradskoj,gdje bih isla na postupak,nakon sto je vidio sve nalaze( osim amh) jer tada ga jos nisam napravila, rekao je "ma puknut cemo jednom, il dvaput inseminaciju" ( nije rekao tipa da cekamo amh, pa ovisno o tome...)
    Zato danas idemo pvt na konzultacije. Ako kazu da je mala sansa, mislim da cemo pvt
    Ako kazu da bismo mogli pokusat, ici cemo u vinogradsku. Inace, prekrasni su gore, razlog zasto idem pvt je da "skratim" protokol ako je moguce

m.girl6
    30. Listopad 2017. 12:36

Minna

Hvala na savjetima za propuhivanje.
    M.girl, riri sjecam se i ja vas:)
    Da, eto nas tu.
    :/
    Propuhivanje bih radila u vinogradskoj, no u medjuvremenu, tocnije u petak, stigli su mi nalazi AMH
    Koji i nije bas divan. 8pmol/L od 58.
    Nekako dosad je bio muzev spermiogram malo losiji, ali opet dosta obecavajuci za inseminaciju. A sada…sa ovim nalazom vise ni ne znam isplati li se inseminacija ili cemo odmah u postupak.
    Cula sam da u postupak za umjetnu ne mozes tek tako, vec drzava ima neke svoje protokole i svatko u bolnici ce prvo pokusat inseminaciju( ako ne i dva puta)
    E sad…sutra imamo zakazano u pvt poliklinici da vidimo sto tocno govori AMH:)))
    Dal da "gubimo vrijeme" il sto…

Minna, ne bih se složila s tobom da ne možeš odmah u postupak.. Nije da moraš prvo na inseminaciju, sve zavisi kakvi su ti nalazi odnosno dijagnoza od tebe i supruga i kako tvoj liječnik procjeni. Mi imamo dijagnoze: anovulaciju i oligoteratozospermiju i naša doktorica je rekla da je inseminacija gubljenje vremena jer zna da ne bi uspjeli sa time ništa. Zato nas je odmah stavila na IVF. Bili smo na prvim konzultacijama 18.09. i trebala sam ići već na aspiraciju 23.9. međutim bila je ovulacija po noći pa smo čekali drugi ciklus. Na kraju je bio ICSI jer se mužev sp nije baš popravio, ali nema veze. Išli smo na smrzavanje zbog moje hiperstimulacije i sad čekam 8.dan ciklusa da krenem na UZV dalje i da bude ovaj mjesec transfer ako Bog da. S time da smo mi imali sve moguće nalaze kad smo došli kod prof. Baldani 18.09. pa nas je zato odmah i stavila na listu za IVF. 
    Ti si u vinogradskoj na mpo?
    Hvala ti i ja tebi želim svu sreću. 
    AMH ti je dosta nizak, moj je pak visok 79,11 (pokazatelj PCOS-a)

Noa 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.