Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sophie
    13. Srpanj 2017. 10:50

MiuMau, baš mi je drago 😊 Samo hrabro naprijed, mora bit sve dobro 💪🏼
    A dr treba j... sve po spisku, gade mi se, a najviše to što nemaju osjecaj za ljudskost ili u najmanju ruku profesionalizam. Zato volim privatnike, platiš pa nek i glume al ti svojim ponašanjem ne rade dodatni stres nego ti nekako jos da snage i vjere za dalje što nije mala stavka u tome svemu ako znamo da psiha isto ima svoju ulogu..

wanttobemom
    13. Srpanj 2017. 11:07

Slažem se Sophie, neki doktori baš nemaju osjećaj za ljudskost, to je grozno.

wanttobemom
    13. Srpanj 2017. 11:13

MiuMau

Ja imam policisticne jajnike, a mm astheno i to bas jako smanjena pokretljivost, kako bi rekli doktori, uzasna smo kombinacija
    Al nadam se da je ovaj put sve dobro skombinirano i da cu za 8mj doc gore Pavanici pokazati njen "nis od toga" uradak..

Suprugov spermiogam isto pokazuje asthenozoospermiu, međutim ja sam unatoč tome uspjela ostati trudna, pa pretpostavljam da je ovdje riječ o nečem drugom, upravo sam dobila nalaze od kks koju sam slučajno u sklopu sistematskog radila gdje mi stoji da mi je TSH povećan pa već mogu pretpostaviti da je možda riječ i o štitnjači, ali eto zbog dijagnoze spermiograma doktor me šalje na mpo iako mi to nema smisla nikakvog

MiuMau
    13. Srpanj 2017. 11:42

Da ima dosta cura ciji muzici imaju astheno al su uspjele ostat trudne... sad jel do toga da ovisi koliki postotak je pokretljivih (nama je a+b oko 12% u prosjeku) il jos do komplikacija koje zena ima - kak vele meni, kombinacija nas dvoje... tko bi znao...
    Ali ja sam vise puta rekla, trebao mi postojati paket ovih glavnih pretraga, za koje se zna da su najcesci problemi pri zacecu, pa kad netko planira, odmah ga poslati na to, da se ustedi na pocetku i vremena i zivaca... pa onda dalje ak ne ide, zagrebat malo dublje... 

MiuMau
    13. Srpanj 2017. 11:46

Bas jutros vadim betu u suncu i smije se muz kak duze vremena provede na veceu neg sto smo mi obavili to...  a da ne kazem kako se zena zgrozila kad mi je vidila ruke, prepune hematoma, nije imala gdje izvadit krv vec je morala nekom posebnom manjom iglom vadit krv iz neke znj vene... 

wanttobemom
    13. Srpanj 2017. 11:55

Kod nas je 23 urednih morfoloških oblika, nepokretni 62, pokretni ukupno 38 od toga progresivno pokretnih 25 a pokretnih neprogresivno 13 po zadnjem spermiogramu, mislim to meni ne izgleda loš spermiogram (pogotovo jer sam mogla ostati trudna 2 puta) ali eto moj doktor smatra da je to loše.

Slažem se s tobom, čudi me da već nekome nije palo na pamet da složi taj paket pretraga s obzirom koliko često i kolikom broju  žena se to počelo događati.

Bome su te izbockali :( 

mono1111
    13. Srpanj 2017. 12:39

MiuMau,
    Odlicno za betuuu ! Drzim figeee i navijam i daljeeee !!!
    Kako te glupa dokt.htjela otpisati samo, nevjerovatno ! Nemoj prekidati terapiju ! Pa ti si inace i dns trebala vaditi betu jelda? Tek ti je 14 dpt.
    Javi sto je nas dragi socijalac rekao :)))

Wanttobemom,
    Mi smo vec tipkale na drugoj temi, jelda??
    I mi imamo tu dijagnozu pa sam 3 puta ostala T, tako da se to mora uzeti s rezervom, ali meni se cini da ne 38 posto pokretljivih jako dobar nalaz i norfologija je uredna sto je sasvim ok.
    Def.mislim da kod vas to nije problem.
    Ja sam u IVF radi priraslica od silnih kiretaza i, zato jer mi je jedan jajovod blokiran i dalje....

wanttobemom
    13. Srpanj 2017. 12:50

mono1111

MiuMau,
    Odlicno za betuuu ! Drzim figeee i navijam i daljeeee !!!
    Kako te glupa dokt.htjela otpisati samo, nevjerovatno ! Nemoj prekidati terapiju ! Pa ti si inace i dns trebala vaditi betu jelda? Tek ti je 14 dpt.
    Javi sto je nas dragi socijalac rekao :)))

Wanttobemom,
    Mi smo vec tipkale na drugoj temi, jelda??
    I mi imamo tu dijagnozu pa sam 3 puta ostala T, tako da se to mora uzeti s rezervom, ali meni se cini da ne 38 posto pokretljivih jako dobar nalaz i norfologija je uredna sto je sasvim ok.
    Def.mislim da kod vas to nije problem.
    Ja sam u IVF radi priraslica od silnih kiretaza i, zato jer mi je jedan jajovod blokiran i dalje….

Jesmo draga tipkale smo i na temi kiretaža i za spermiogram i hvala ti puno na svim savjetima.   za nekoliko dana idem provjeriti hormone štitnjače jer je TSH povišen nakon što sam radila KKS pa ćemo vidjeti što će biti s tim, za sada imamo  spermiogram, KKS, uredan papu i briseve,  Gin mi ne želi dati nikakve uputnice imamo samo tu D1 za MPO a nekako bi htjela to zaobići ako ide prirodno samo mi nije jasno zašto me odmah uputio tamo i zašto mi ne želi sam dati uputnice za sve pretrage. rekla si da si dosta pretraga obavila, jesi li ti pretrage radila po uputi svog soc gin ili?

mono1111
    13. Srpanj 2017. 12:58

Wanttobemom,
    Tsh ti isto moze biti uzrocnik spontanih, citala sam da je provedeno istrazivanje u kojem se pokazalo da osobe kojima je tsh bio veci od 2.5 prije T i u prva tri mjeseca imale su vecu stopu pobacaja...tsh ti mora biti ispod 2.5, s terapijom jos i nizi, bilo bi idealno oko 1 ! Odi svakako i kod endokrinologa, dokt.opce prakse ti moze dati uputnicu ! Uz to svakako izvadi anti tpo, i ft4.
    Ne, moj socijalni me ne bi slao valjda na nikakve pretrage, kakav je :/
    Isla sam privatno, napisala na papir koje pretrage zelim raditi, tj.sve koje sam nasla na netu da se rade i dokt.ta priv.mi je udarila zig i potpisala se na to, s tim.papirom sam isla kod socijalnog i trazila uputnice a, nesto sam napravila i preko dnevne bolnice !
    Svakako trebas preporuku ! Odi na humanu onda, odluci se na koju zelis, izaberi dokt.koji je kakti ok i zamoli da ti napise koje pretrage trebas obaviti i s tim ides kod svog socijalnog po uputnice, mora ti dati !
    Ako ti neda, mijenjaj ga !
    Zabb sam napisati ! Bila sam dns u Petrovoj, endo mi je 6 mm, nije se zadebljao od uto :/ u pon opet uzv ! Mislim ima vremena, dns mi je 10 dc, i rekla je dokt.da po tim folikulima koji su prisutni na janicima, makar nece doci do O radi estrofema ovaj mjesec, nije preslo u drugu fazu ciklusa, sve je jos u prvoj fazi a da bi radili transfer treba prijeci u 2.fazu, luteinsku kao a ona to zna po tim folikulima

wanttobemom
    13. Srpanj 2017. 13:13

mono1111

Wanttobemom,
    Tsh ti isto moze biti uzrocnik spontanih, citala sam da je provedeno istrazivanje u kojem se pokazalo da osobe kojima je tsh bio veci od 2.5 prije T i u prva tri mjeseca imale su vecu stopu pobacaja…tsh ti mora biti ispod 2.5, s terapijom jos i nizi, bilo bi idealno oko 1 ! Odi svakako i kod endokrinologa, dokt.opce prakse ti moze dati uputnicu ! Uz to svakako izvadi anti tpo, i ft4.
    Ne, moj socijalni me ne bi slao valjda na nikakve pretrage, kakav je :/
    Isla sam privatno, napisala na papir koje pretrage zelim raditi, tj.sve koje sam nasla na netu da se rade i dokt.ta priv.mi je udarila zig i potpisala se na to, s tim.papirom sam isla kod socijalnog i trazila uputnice a, nesto sam napravila i preko dnevne bolnice !
    Svakako trebas preporuku ! Odi na humanu onda, odluci se na koju zelis, izaberi dokt.koji je kakti ok i zamoli da ti napise koje pretrage trebas obaviti i s tim ides kod svog socijalnog po uputnice, mora ti dati !
    Ako ti neda, mijenjaj ga !
    Zabb sam napisati ! Bila sam dns u Petrovoj, endo mi je 6 mm, nije se zadebljao od uto :/ u pon opet uzv ! Mislim ima vremena, dns mi je 10 dc, i rekla je dokt.da po tim folikulima koji su prisutni na janicima, makar nece doci do O radi estrofema ovaj mjesec, nije preslo u drugu fazu ciklusa, sve je jos u prvoj fazi a da bi radili transfer treba prijeci u 2.fazu, luteinsku kao a ona to zna po tim folikulima

Ne kužim zašto nam soc. ne žele dati uputnice i uputiti na pretrage nego moraš okolo ići tražiti nekoga da možeš dobiti uputu što dalje, kao da im je to puno posla , dva klika 
    Meni je TSH 4,68 a gornja granica je 4,2  u normalnim okolnostima. Išla sam na redovni sistematski pregled i ovo slučajno saznala jer sam vadila KKS - što mi također soc nije htio dati jer eto treba još malo pričekati. Otići ću po preporuci sa sistematskog provjeriti i T4, ft4 i T3, ft3 i TPO pa ću nakon toga kod endokrinologa, nisu skupi pregledi pa ću to sve pokušati obaviti privatno da ne čekam dugo jer ne da mi se više čekati, predugo čekam i oko ovih svih pregleda.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.