Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiuMau
    12. Srpanj 2017. 19:06

Mislim vjerojatno da se sad hvatamo za slamke i sve to, ali jednostavno mi nema logike... 
    Waithing sto si ti spominjala za svoje bete? Sto kod tebe nije bilo u redu?
    Ne znam dal da jos veceras stavim utrice, popodne nisam, pa onda sutra ak se ne dupla prestanem i gotovo.. rekla je ak za tjedan dana ne dobijem da se javim kod njih za kiretazu...
    E a cura u sobi u 6tt, krvari, na uzv nis ne vide, vec je imala jednom u 6tt spontani i sve je samo izaslo, beta joj pada... oni ju drze i trpaju duphastonima... a ona ludi zas ne puste da to samo ode... jednostavno mi nemaju njihovi postupci logike...

12. Srpanj 2017. 20:03

MiuMau

Mislim vjerojatno da se sad hvatamo za slamke i sve to, ali jednostavno mi nema logike…
    Waithing sto si ti spominjala za svoje bete? Sto kod tebe nije bilo u redu?
    Ne znam dal da jos veceras stavim utrice, popodne nisam, pa onda sutra ak se ne dupla prestanem i gotovo.. rekla je ak za tjedan dana ne dobijem da se javim kod njih za kiretazu…
    E a cura u sobi u 6tt, krvari, na uzv nis ne vide, vec je imala jednom u 6tt spontani i sve je samo izaslo, beta joj pada… oni ju drze i trpaju duphastonima… a ona ludi zas ne puste da to samo ode… jednostavno mi nemaju njihovi postupci logike…

Moja prva beta 10-i dan je bila 160,  12-i dan 290, 14-i dan 555 i na kraju 16-i dan se poduplala bila 1120...no ja sam stalno imala iscjedak i na ultrazvuku ae vidio hematom tocno iznad gastacijske vrecice sto je najgore mjesto za hematom jer cesto on kad pukne povuce i plod sasobom tako da je moguce da se to kid mene dogodilo jer je beta nakraju bila ok i vidjeka se gastacijska i zumanjcana vrecica no hematom je krvario i cistio se vjerojatno kako je on pukao pokupio je plod..ne znam...pretpostavljam jer mi i doktorica nakraju rekla da je beta dobra( kad se poduplala).
    A stvarno su cudni..jucer ti podgajski kao palac gore a danas da nist od tog i puste te kuci..pa mogli su i danas izvadit betu kad si vec bila tamo cisto da vide dal raste ili pada...bas cudno....

waithing

MiuMau
    12. Srpanj 2017. 21:17

Da, Podgajski cijelo vrijeme, palac gore, miga - meni je to znak da je sve ok, al mi je danas na pregledu bila samo Pavanica.. sad jel oni dijele isto misljenje, jel Podgajski uopce zna sta je ona odlucila... dode mi da ga odem na vv pitat... mislim i on kao osoba koja je vodila postupak bi se trebao ocitovat..
    Uglavnom vidjet cemo sutra, mozda budemo nes pametniji... zao mi je curke ak vas zatrpavam s tim svime... imam osjecaj da vam disat ne dam 

12. Srpanj 2017. 21:29

MiuMau

Da, Podgajski cijelo vrijeme, palac gore, miga - meni je to znak da je sve ok, al mi je danas na pregledu bila samo Pavanica.. sad jel oni dijele isto misljenje, jel Podgajski uopce zna sta je ona odlucila… dode mi da ga odem na vv pitat… mislim i on kao osoba koja je vodila postupak bi se trebao ocitovat..
    Uglavnom vidjet cemo sutra, mozda budemo nes pametniji… zao mi je curke ak vas zatrpavam s tim svime… imam osjecaj da vam disat ne dam

Ma da sta bi zatrpavala sve smo mi u istim/slicnim problemima.
    Svakako ujutro odi izvaditi betu pa ces vidjeti sto se dogadja....mislim cudno da ti to i ona nije rekla cemu su te onda drzali u bolnici da sa sto pitanja iznad glave odes kuci...bas nemaju obzira nazalost...
    Meni je najgore bilo sto mi se nakon kiretaze nitko nije ni onratio nijrdnom rjecju tek sestra nakon nekih sat vremena.od kiretaze mi hladno kaze da mogu kuci i da mi otpusno pismo a meni isto sto pitanja bilo u glavi.nikog od doktora ni u blizini....
    No ajde moram bit 'sretna' jer sam bila u opcoj anesteziji a ne kao ona zenska iz petrove sto su ju na zivo cistili- ako ste gledale na tv-u..ma uzas

waithing

s0102
    12. Srpanj 2017. 21:40

Miu…ma ne zatrpavas... ja sve cekam kad ces se javiti... ovi tvojibu bolnici su ludaci... mislim,da ti se barem obrate i objasne... ali valjda je to uvijek tako dok ne platis... na zalost...😢
    Sutra se javi s betom... ne mora znaciti da se za slamke drzite... ali mozda iznenadi ☺
    Waithing… sretnoo dalje...😘

MiuMau
    12. Srpanj 2017. 22:08

Bome da Waithing, sinoc lezim u bolnici i slusam taj prilog, sledila sam se... sad sam bas s muzem pricala, ukoliko bude trebalo na kiretazu, idemo privatno... takoder po drugo misljenje kod privatnika... a dode mi da Podgajskom odem privatno i samo da gledam njegovo lice kad me vidi, pa da ga pitam jel mi moze sad reci nekoliko recenica, za tih 500ak kuna, il trebam jos i koverticu pod stol gurnut? 
    Sta mislite, jel bi trebala onda nastavit s utricima ili da pricekam do sutra? Jel moze sta bit za tih propustenih nekoliko doza? Uzela sam ujutro, al popodne nisam.. 

mono1111
    12. Srpanj 2017. 22:11

Waiting, odlicno za Estrofem !/bolje da se ne kljukas nepotrebno. Jesi ti imala glavobollje od njega??ne znam da li je meni to od Estrofema ili od glupih losih leca koje trenutno nosim??
    MiuMau,
    Ne kuzim zasto bi radili kiretazu kad je beta ispod 1000???? Pa ni nista se nevidi na uzv s takvom niskom betom??? Mislim ne razumijem..
    A uostalom, evo vam jos jedan primjer ! 
    Makar, mi je to bila bas nevjerovatno i bila sam sigurna da nista nece biti s tom curom...ali eto !
    Kad sam imala zadnju kiretazu, u Petrovoj jel...btw.mene su uvijek uspavali, uopce nije bilo upitno da li hoce ili nece, pa mi je stvatno cudna ta prica...mislim vjerujem da, ali je valjda ta jadna cura bas dosla kod nekog u dezurstvo tko je koma. Da li je receno mozda koji dokt.je bio u smjeni?? Bas me zanima...
    E da, da se vratim na pricu...znaci kad sam isla zadnji put na kiretazu, sprijateljila sam se s jednom curom koja je tad vec bila oko 30 tt cca, a upoznala sam.ju kad sam lezala na pocetku te zadnje T...isla sam ju pozzz i taman je tu noc dosla cura koju su zadrzali sa blizancima kojoj se beta nije uopce duplala, jos je i krvarila.....znaci s blizancima se beta treba duplati i vise od duplog a njoj se nije ni 50 posto duplala u 48 h. Ugl.rodila je zdrave blizance, doduse ranije cini mi se u 30 i nekom tjednu ali sve je bilo ok !
    Zelim reci da postoji slucajevi kod kojih beta se nepravilno dupla i sve bude ok ! Je, rijetko je, ali nismo svi isti i stvarno ima takvih slucajeva.
    Pa mene su uPetrovoj zadrzali i promatrali makar mi se beta kasnije nije duplala....i sve je kasnilo s razvitkom !
    Tako da, postoje slucajevi !
    Kod mene osobno nije dobro zavrsilo, ali ne znaci da ce i tebi biti takoo !
    Drzim figeeeeeeeee
    I def.mi je glupo sto ukidaju terapiju, ja nikako ne bi prekinula....dok se ne uvjerim da je bas gotovo !

mono1111
    12. Srpanj 2017. 22:12

Na kojem programu  je bio taj prilog??

12. Srpanj 2017. 22:15

MiuMau

Bome da Waithing, sinoc lezim u bolnici i slusam taj prilog, sledila sam se… sad sam bas s muzem pricala, ukoliko bude trebalo na kiretazu, idemo privatno… takoder po drugo misljenje kod privatnika… a dode mi da Podgajskom odem privatno i samo da gledam njegovo lice kad me vidi, pa da ga pitam jel mi moze sad reci nekoliko recenica, za tih 500ak kuna, il trebam jos i koverticu pod stol gurnut?
    Sta mislite, jel bi trebala onda nastavit s utricima ili da pricekam do sutra? Jel moze sta bit za tih propustenih nekoliko doza? Uzela sam ujutro, al popodne nisam..

Ma nece ti nista biti zbog par propustenih doza ne brini..ja sam znala i par estefema propustit popit nakon transfera pa se cudo zaljepilo ...
    Bila sam i ja kod doticnog privatno pa mi je rekao zasto sam dolazila i nije znao sta naplatit jer kao to sve sam ga na vv mogla pitati ..tako da...ne bacaj novce bezveze...nazovi sutra vv i pitaj kad je on gore!

waithing

12. Srpanj 2017. 22:23

mono1111

Waiting, odlicno za Estrofem !/bolje da se ne kljukas nepotrebno. Jesi ti imala glavobollje od njega??ne znam da li je meni to od Estrofema ili od glupih losih leca koje trenutno nosim??
    MiuMau,
    Ne kuzim zasto bi radili kiretazu kad je beta ispod 1000???? Pa ni nista se nevidi na uzv s takvom niskom betom??? Mislim ne razumijem..
    A uostalom, evo vam jos jedan primjer !
    Makar, mi je to bila bas nevjerovatno i bila sam sigurna da nista nece biti s tom curom…ali eto !
    Kad sam imala zadnju kiretazu, u Petrovoj jel…btw.mene su uvijek uspavali, uopce nije bilo upitno da li hoce ili nece, pa mi je stvatno cudna ta prica…mislim vjerujem da, ali je valjda ta jadna cura bas dosla kod nekog u dezurstvo tko je koma. Da li je receno mozda koji dokt.je bio u smjeni?? Bas me zanima…
    E da, da se vratim na pricu…znaci kad sam isla zadnji put na kiretazu, sprijateljila sam se s jednom curom koja je tad vec bila oko 30 tt cca, a upoznala sam.ju kad sam lezala na pocetku te zadnje T…isla sam ju pozzz i taman je tu noc dosla cura koju su zadrzali sa blizancima kojoj se beta nije uopce duplala, jos je i krvarila…..znaci s blizancima se beta treba duplati i vise od duplog a njoj se nije ni 50 posto duplala u 48 h. Ugl.rodila je zdrave blizance, doduse ranije cini mi se u 30 i nekom tjednu ali sve je bilo ok !
    Zelim reci da postoji slucajevi kod kojih beta se nepravilno dupla i sve bude ok ! Je, rijetko je, ali nismo svi isti i stvarno ima takvih slucajeva.
    Pa mene su uPetrovoj zadrzali i promatrali makar mi se beta kasnije nije duplala….i sve je kasnilo s razvitkom !
    Tako da, postoje slucajevi !
    Kod mene osobno nije dobro zavrsilo, ali ne znaci da ce i tebi biti takoo !
    Drzim figeeeeeeeee
    I def.mi je glupo sto ukidaju terapiju, ja nikako ne bi prekinula….dok se ne uvjerim da je bas gotovo !

Je mono i mene je prvih par dana boljela glava uvijek mi tako kad krenem s njim valjda dok se tijelo ne navikne sad je sve ok ne boli me vise.
    A bilo je jucer svako malo o toj curi mislim na novoj da sam gledala a ima i na internetu i na fejsu se rasirila prica pa su se javili i kako je nehumano raditi punkciju nazivo da se trebamo buniti..je a kome da se zalimo bas me zanima...
    Kao da se ne zna da na VV nema anestezije pri punkciji...no sva sreca da za sad i to ok prodlo kod mene no cute znaju u nesvjest padat od bola nekidan sam u cekaoni cula da zenska pala u nesvjest od bola...pa strasno

waithing

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.