Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • petra12345
    06. Ožujak 2017. 22:33

Pozdrav curke..Evo i nas opet..odraden dogovor u Vinogradskoj i sad cekam vjesticu da krene pikanje..ovo nam je 2.put i bojim se te bolnice s obzirom da je dosta loseg napisano,ali dr. Bolanca me primio sad i bio je super..najveci problem je moj amh..sad je 2,9..(u jednoj god pao sa 7,1)..tak da nas odmah stavio i u 8mj na listu ak sad ne uspije..krecemo sa bemfolom 300 i dodajem pergoveris 4 i 5 dan..da li je itko koristio te lijekove?nisam naisla na iskustva..u 1.pokusaju smo sa hrpom puregona i orgalutrana dobili 1 folikul i biokemijsku..pa ono..kad citam o vasih 6 i vise folikula,malo me hvata panika..

06. Ožujak 2017. 22:42

Petra12345 ja sam bila u vinogradskoj i nemam nikakvo loše iskustvo, doktor Bolanča i prof.Kuna su meni super, Tomić je malo šutljiviji. Od njih sam odustala jedino iz razloga što sam nakon neuspješnog postupka za novi bila zapisana za sedam mjeseci..Super je što te odmah stavio na listu za osmi mjesec, no nadam se da ti neće trebati. Ja imam dobar amh pa stoga dobijem i lijep broj folikula no eto ni to nije pravilo,,u vinogradskoj sam od 12jajnih stanica (stimulacija puregon i orgalutran) na kraju imala samo dva osmostanična za transfer unatoč svim urednim nalazima tako da,,neka te ne obeshrabri manji broj folikula..Svatko od nas je priča za sebe i drugačije reagira na istu terapiju. Sretno

waithing

Sophie
    06. Ožujak 2017. 23:48

Problem! Pa ako je netko imao slična iskustva... što vjerujem da nije 🙈 Uglavnom, danas u 23h  štoperica, 2xBrevactid 5000 uz koje i dvije bočice otopine od kojih mi se jedna prilikom smotanosti prolila. Na kraju sam smutila jednu i malo iz te druge s Brevactidima i sad brigu brinem oko toga.. Što mislite hoće to sve bit ok?

07. Ožujak 2017. 00:02

Mislim da je bitan lijek a ne otopina...koliko sam ja upoznata tako da ne vidim u tome problem...

waithing

07. Ožujak 2017. 07:58

petra12345

Pozdrav curke..Evo i nas opet..odraden dogovor u Vinogradskoj i sad cekam vjesticu da krene pikanje..ovo nam je 2.put i bojim se te bolnice s obzirom da je dosta loseg napisano,ali dr. Bolanca me primio sad i bio je super..najveci problem je moj amh..sad je 2,9..(u jednoj god pao sa 7,1)..tak da nas odmah stavio i u 8mj na listu ak sad ne uspije..krecemo sa bemfolom 300 i dodajem pergoveris 4 i 5 dan..da li je itko koristio te lijekove?nisam naisla na iskustva..u 1.pokusaju smo sa hrpom puregona i orgalutrana dobili 1 folikul i biokemijsku..pa ono..kad citam o vasih 6 i vise folikula,malo me hvata panika..

Nemam pojma, ali uvijek vezem da uz ful stimulaciju bi trebala dobiti vise od 1 folikula. Moj amh je 0.7          (znaci, moja  dr.je cak spominjala donaciju jajne stanice !), pa sam dobila na kraju u punoj stimulaciji 8 folikula, prekjucer transfer 2 zametka ;) no opet, kao sto cure kazu, sve je to individualno. Drzim fige da sve bude ok ;)

Zoja31
    07. Ožujak 2017. 08:51

Nazalost nema pravila kod reakcije na stimulaciju. Moj amh je 6,6 pmol/l i dobivam punu stimulaciju. Prvi put samo 1 stanica, drugi put niti jedna. Sad sam promjenila bolnicu i u trecem sam postupku. Sutra prvi uzv pa cemo vidjeti kakva je situacija.  Sto se tice Vinogradske, nismo svi isti. Obzirom da je velika guzva gore znaci da su doktori ok. Ja sam od tamo otisla jer nisam bila zadovoljna, pogotovo nakon zadnjeg postupka gdje nisam dobila niti jednu stanicu. 

07. Ožujak 2017. 09:13

Ja sam tamo od 12jajnih stanica dobila dva zametka, bila sam jako razocarana ,  tad sam promjenila bolnicu i uz sedam jajnih stanica dobila samo jedan zametak..vise nisam krivila bolnicu nego svoje jajne stanice....a jajne stanice kao lijepe, zrele, spermiogram oodliican...tek sad u zadnjem postupku od 12jajnih dobila pet blastica...o cemu to sve ovisi  zbilja ne znam...amh mi je 25 muzev spermiogram odlican...

waithing

Suncokretica
    07. Ožujak 2017. 09:18

Pozdrav svima!
    Evo mene neko vrijeme nije bilo ovdje, a u međuvremenu sam bila u drugom IVF postupku u Petrovoj. Tijekom postupka nisam uopće htjela razmišljati o tome, trudila sam se maksimalno opustiti, otići na kave, šetnje i zabaviti se nekim aktivnostima da mi vrijeme brže prođe. Zato se nisam ovdje javljala, nisam čak niti čitala ništa o tome na internetu jer sam primjetila da mi je tako lakše, čitajući o svemu samo bi se brinula ...
    I evo sad vam mogu javiti da nam je drugi pokušaj bio uspješan!!! 
    Imala sam puno bolju reakciju jer smo odmah krenuli s jačom stimulacijom, prvi put smo imali 3 js, a sada 11, od toga 8 zrelih i 7 oplođenih. Čekali smo 5 dana da vidimo koja će doći do blastociste i samo je jedna bila najjača i došla do te faze. Ta mrvica se primila i nema sretnijih od nas . Jučer sam bila na prvom UZV i vidi se mala crna točkica, sad smo u 5+6 tt 
    Evo nadamo se da će i dalje sve ići kako treba i da će se mrvica nastaviti uredno razvijati, u što ja uopće ne sumnjam.
    Svima ostalima koji se još trude, želim puno sreće i uspjeha u ovoj godini, da do kraja godine sve budemo s trbuščićima ili bebama u rukama 

Zoja31
    07. Ožujak 2017. 09:56

Eto waithing i tvoj primjer je dokaz da nema pravila. Ja sam isto otisla od tamo zbog razocarenja jer nisam dobila nista a potrosila hrpu lijekova. Neznam ni sama sta bi mislila. Mogu samo reci da eto kod privatnika su mi pratili antralne folikule, ovaj ciklus ih ima 8 pa smo krenuli u postupak a sad koliko ce ih se pokrenuti uz lijek vidjet cemo. To mi recimo u vg nisu nikad. 

Zoja31
    07. Ožujak 2017. 09:57

Suncokretica cestitam od 💚

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.