Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zoja31
    08. Ožujak 2017. 19:48

Puno hvala cure, zaista sam jako brinula dali sam reagirala na terapiju. Sada mi je kamen pao sa srca jer od tih 6 folikula valjda cemo dobiti nesto za transfer. Svima nam zelim puno puno srece 😄😄

zelimobebu2701
    08. Ožujak 2017. 19:59

Meni to doktorica uopće nije spominjala. Znači samo je utrogestan naglašavala pa mi onda to očito ne treba. Vjerovatno bi mi rekla da trebam. Ne znam kako oni to određuju, al valjda oni znaju. Bojim se uzimat išta na svoju ruku. Vidjet ću na idućoj kontroli šta kaže. 

08. Ožujak 2017. 20:08

zelimobebu2701

Meni to doktorica uopće nije spominjala. Znači samo je utrogestan naglašavala pa mi onda to očito ne treba. Vjerovatno bi mi rekla da trebam. Ne znam kako oni to određuju, al valjda oni znaju. Bojim se uzimat išta na svoju ruku. Vidjet ću na idućoj kontroli šta kaže.

Folna kiselina su vitamini koji se preporucaju zenama koje planiraju trudnocu (jer je preporucljivo da embrij u najranijoj fazi ima dovoljnu kolicinu tog vitamina) ili su vec trudne... naskoditi ti ne moze no svakako pitaj doktoricu ukoliko se bojis ih uzimati na svoju ruku...

waithing

s0102
    08. Ožujak 2017. 20:54

zelimobebu2701

I meni su rekli da pijem folnu...to piju sve trudnice i one koje planiraju biti... dakle MI ☺

• Dolores123
    08. Ožujak 2017. 20:57

waithing

zelimobebu2701

Folna kiselina su vitamini koji se preporucaju zenama koje planiraju trudnocu (jer je preporucljivo da embrij u najranijoj fazi ima dovoljnu kolicinu tog vitamina) ili su vec trudne… naskoditi ti ne moze no svakako pitaj doktoricu ukoliko se bojis ih uzimati na svoju ruku…

Da u pravu si.Moja sogorica je trudna 3 tjedna i na prvom uzv joj je doktorica prepisala te tablete.Ali mislim da je ipak bolje ne uzimati na svoju ruku, nego prije privjeriti, ali dr. zna sto radi tako da bi vjerojatno prepisao da to smatra nuznim.

zelimobebu2701
    08. Ožujak 2017. 21:08

Odmah nakon transfera ja sam pitala sestru kod svog ginekologa jel trebam uzimat kakve vitamine, ona je rekla da će mi to doktorica napomenut i da ako jedem normalno, raznoliko da si beba uzme od mene sve šta joj treba. Posto sam bila već na dva ultrazvuka otkad sam izvadila betu, mislim da bi mi rekla u ta dva puta da trebam. Hvala curke na savjetima, potrudit ću se jest više hrane koja ima folnu do idućeg pregleda za 13dana. Samo da bebica bude ok. Nadam se da nisam ništa zgriješila sto ne pijem...🙄

Zoja31
    08. Ožujak 2017. 21:14

želimobebu bez brige, vjerujem da doktor smatra da ti treba folna da bi ju prepisao. Naše trudnoće su ionako pod povećalom i pazi se na svaku sitnicu pa ne vjerujem da bi propustio nešto tako važno. U svakom slučaju mu napomeni na idućoj kontroli.

08. Ožujak 2017. 21:56

zelimobebu nisi sigurno ti nista pogrijesila sto ju nisi pila pogotovo jer ti nitko to nije ni rekao...ocito svaki doktor drugacije smatra...meni je npr.rekao cim sam krenula na pripreme za  ivf da pocnem s folnom... sretno i dalje s bebicom bit ce sve dobro.

waithing

zelimobebu2701
    08. Ožujak 2017. 23:45

Hvala vam puno ste mi pomogle i smirile me!! ❤

Ivancica93
    09. Ožujak 2017. 01:17

Pozdrav cure. Neko vrijeme vas čitam jer se i sama pripremam za jedan od MPO. Ja i mm smo pokušavali godinu i pol i kad smo vidjeli da ne ide krenuli smo po doktorima. Sad trenutno idem privatno kod dr.Matkovića koji mi je pokušao stimulirati ovulaciju od osmog mjeseca prošle godine sve do negdjeprije. Nažalost, nijednom nije došlo do ovulacije. Koristila sam klomifen, femaru, decapeptyl, menopur i još neke tabletice za zadebljanje endometrija jer mi ga je klomifen dosta stanjio. Uglavnom, na nijedan lijek nisam reagirala niti malo. Moja dijagnoza je PCOS i inzulinska rezistencija a suprugova dijagnoza je asthenoteratozoospermia. Sad je doktor odlučio da je vrijeme za jednu od MPO, Dobila sam injekcije, menopur 18 komada i 3 cetrotida. Sad samo čekam vješticu (30.3) i počinjemo sa 2dc UZV, menopur i cetrotide. Dr. je rekao da još ne zna da li ću ići na AIH ili IVF, sve ovisi kako će mi jajnici reagirati na stimulaciju, ako bude do 4 onda AIH a preko 4 IVF. On me priprema za MPO a surađuje sa Poliklinikom IVF u Zagrebu tako da kad folikuli budu narasli, tek onda idem za ZG. Mene je naviše strah da neću reagirati ni na ovu stimulaciju ovulacije, tj. jako me zanima kako će mi uspjeti izazvati ovulaciju. Da li je itko od vas imao takvu situaciju, da nije reagirao na klomifen, femaru, decapeptyl itd? Da li ste reagirali na neki drugi lijek, jer čisto mi je nemoguće da baš ne reagiram na toliko različitih lijekova. Ispričavam se na dugom postu, samo sam znatiželjna i pokušavam se pripremiti najbolje što mogu. Želim vam svima puno sreće, puno JS, ooooooogromne bete i da što prije dobijete svog anđela :

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.