Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    4 sreća
    30. Siječanj 2019. 06:11

ivanab0610

Bok cure, evo ja sam prosla prvi postupak ivfi/icsi. Transfer je bio jučer, j sad čekam betu drugu subotu. Postupak sam, od drugog do 6 dana ciklusa 225 gonala, od 7 dana gonal plus još inekcija (zab sam ime). U prošlu srijedu je bilo vađenje, hiperreakcija 16 jajnih stanica, 10 oplođenih. 5 dan sam imala dvi s ocjenom odličan i 4 s vrlo dobar. Od svega najveću muku mučim sa progesteronom😔

Sretno draga i držim fige da ti bude uspjesno,da se babać uhvati

• ninna1804
    30. Siječanj 2019. 06:39

Nikitta istina draga, treba se isplakati, bude nekako lakse...ako se to moze tako nazvati. Nadam se da ce i one jednom biti radosnice, a ne uvijek ovakve 😢😢. Zao mi je sto se cista još drzi, a za endo sam cula ovdje od vas i skidam vam kapu svima koje se nosite još i s tim. Nasa emocionalna bol je ogromna, a kad još uz to trpite i takvu fizicku bol.... evo sam se najezila, sve ste kraljice vrijedne divljenja 💗
    ivanabo610 sretno cekanje, da uskoro vidis velikuuu betu i da uzivas u zdravoj trudnoci 😘😘
    Mene isto muci razina progesterona. Dr mi rekao da je jako niska razina moguci razlog svih spontanih, a da je zbog pcos-a stvarno niska. A meni je, hvala Bogu, tek ovaj dr dao tu dijagnozu, nitko mi kroz svu ovu kalvariju nije to niti napomenuo niti dao neku terapiju, osim duphastona. Nadam se jedino da je u ivf-u ova doza s utricima dovoljna....

Grizli
    30. Siječanj 2019. 07:55

IvanaB uuu lijep rezultat, bit ce da ti je progesteron pojacao djelovanje hipera, bi ja rekla. Sretno i 🤞🤞🤞 za veliku betu!
    Jedna stvar koju je Marieta napisala posebno mi je zapela za oko... Nama niko ne vadi progesteron nakon ET recimo 7 dan nakon sto ga uzimamo. On je super u trudnoci da ga ima, al i previsok moze izazivat krvarenja. Inace previsok progesteron moze biti uzrok krvarenja u ranim trudnocama, jer on potice ljustenje endometrija, zato se i daje za izazivanje M kad je nema. Slozen je utjecaj tog progesterona. I stvarno Marieta ideja da nam ga vade nije uopce losa cak stovise mislim da bi nam onda lakse pogodili terapiju s njime. Meni je gin rekla da npr Crinone ima 90 mg cistog prog. i da to je doza 3 puta veca od one koju mi u 1.trimestru trebamo. On se iskoristi gotovo sav, dok tablete zbog primjesa su iskoristive polovicno otprilike zato npr utrica se uzima vise. Pod velikim dozama nadbubrezna zlijezda je pod velikim opterecenjem i onda moze doc do divljanja kortizola, hormona stitnjace i ostalih hormona sta nikako nije zdravo za trudnicu. Zato mislim da treba biti umjeren u tim dozama. Druga stvar ako se nekoj dokaze manjak progesterona. Meni je recimo 21.dan on bio u granicama, kad sam pila duphaston dosao mi je u folikularnoj fazi na 152, naravno da mi jajnici pod tim kolicinama nisu proizvodili folikule kako treba. Zato ja sad ni ne zelim odmah na FET jer vjerojatno ovaj ciklus necu imat ovulaciju kao sto nisam nikad ni imala nakon primjene progesterona.
    Ig lijepo je cuti iskustvo mpo mame i dat nam jos snage za borbu kad je ona na najnizoj razini. 🙌 

• Babylove
    30. Siječanj 2019. 07:58

Žene, buduce majke, kraljice... moramo se sloziti da je nasa borba teska, bolna, puna emocija, i koliko god da se drzimo jake dode ni nas trenutak slabosti kada jednostavno puknemo... i to nam je dozvoljeno u svakoj fazi... samo kad se sjetimo da nas tamo negdje iza ugla ceka cilj, dignemo se i nastavimo hrabro koracati putem koji nam je sudbina ispisala... zasto je to tako nikada necemo znati.. zasto svi mi koji se borimo i zelimo na tezi nacin dolazimo do cilja, a netko tamo tko ne zeli i tko nije zasluzio tu srecu doci ce do nje lako, isto tako necemo znati... ali zato znamo da kada uspijemo sa cemo biti nabolje u tome.... Zato drage moje glavu gore, iza svake zapreke dolazi rijesenje, iza svakog kraja i neuspjeha dolazi novi pocetak i uspjeh.... samo moramo nastaviti putem kojim idemo jer kako kazu da Bog da tezinu samo jakima i za koje zna da to mogu podnjeti... jer sudbinu promijeniti ne mozemo...
    Tako da kada nam dode los dan imamo pravo da placemo, vistimo; razbijemo.... i onda se nakon toga dizemo jos jace i snaznije i idemo po svoju pobjedu...
    Saljem Vam svima zagrljaje 💗💗💪 budite mi lavice do kraja 😘😘😘 volim vas sve iako vas ne znam i svaka vasa tuga i bol dira i mene kao vjerujem i sve nas tu... isto tako svakoj vasoj pozitivi i uspjehu se veselim kao i svom 💪💪💪 

Beba
    30. Siječanj 2019. 08:24

Moje iskustvo sa progesteronom u trudnoći je slijedeće- Crinone gel do 12.tj i sve ok,kad sam se počela skidati s njega smeđi iscjedak,produžila sam sa Crinone do poslije 20.tj i svaki put kod pokušaja skidanja smeđi iscjedak,jednom čak i svježa krv, onda me dr stavila na utrogestane i na njima sam ostatak trudnoće,pokušala sam se skinut i s njih ali nakon 5 dana bez - opet smeđi iscjedak. Ne znam zašto je to tako kod mene. Jednom  ili 2x prije trudnoće vadila sam progesteron,nije bio nešto visok,ali u ref granicama. Meni je dr objasnila da Crinone ima 600 jedinica dok svaka ona loptica utrića 100,ja sad svakih par dana stavim 2 jer da potpuno prestanem ponovno bi imala iscjedak.

url=https://lilypie.com]
    DANTE

• ivanab0610
    30. Siječanj 2019. 08:27

Hvala vam cure na lijepim željama 

ninna1804

Nikitta istina draga, treba se isplakati, bude nekako lakse…ako se to moze tako nazvati. Nadam se da ce i one jednom biti radosnice, a ne uvijek ovakve 😢😢. Zao mi je sto se cista još drzi, a za endo sam cula ovdje od vas i skidam vam kapu svima koje se nosite još i s tim. Nasa emocionalna bol je ogromna, a kad još uz to trpite i takvu fizicku bol…. evo sam se najezila, sve ste kraljice vrijedne divljenja 💗
    ivanabo610 sretno cekanje, da uskoro vidis velikuuu betu i da uzivas u zdravoj trudnoci 😘😘
    Mene isto muci razina progesterona. Dr mi rekao da je jako niska razina moguci razlog svih spontanih, a da je zbog pcos-a stvarno niska. A meni je, hvala Bogu, tek ovaj dr dao tu dijagnozu, nitko mi kroz svu ovu kalvariju nije to niti napomenuo niti dao neku terapiju, osim duphastona. Nadam se jedino da je u ivf-u ova doza s utricima dovoljna….

Ja sam u stvari isla privatno, sad neznam jesu li se zbog toga meni pratili detalji. Odmah su znali da mi je progesteron nizak, jer bi ja svaki put prije menzesa imala par dana Tzv najavu, spotting. I onda bi ja znala eto je za dva dana, a to je znak manjka. Inače sad uzimam 3X2 utrogestana po 100mg. Svi kažu da nas čini plačljivima, i da se ne spava od njega. Evo ja sam nakon transfera u pon isla utorak Radit, i sad radim. I samo da kažem oba dana sam zaspala na posao😂😂 tko je spavalica, nema mu pomoci😀

Hrabrica
    30. Siječanj 2019. 08:32

IvanaB divan rezultat :D :D sretnooo i nek je velika beta :D

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Grizli
    30. Siječanj 2019. 08:58

IvanaB pa progesteron i utjece da se zenama spava inace, kod crinone u uputama pise umor. Al ja 🤞🤞🤞 navijam da je taj umor nesto drugo! Meni se ranije jako spavalo u periodu nakon ET, a ovaj put sam se dizala prerano iako sam pospanko. Tako da mislim da nema tu nekog pravila cak isti lijek razlicito dijelu na nas u razlicitim periodima zivota. Kako god najvaznije je da mi sve ovo pregrmimo i docekamo sve svoje smotuljke srece!
    Tko nam danas ima za javiti lijepe vijesti? 

• perla
    30. Siječanj 2019. 09:06

Grizli

IvanaB pa progesteron i utjece da se zenama spava inace, kod crinone u uputama pise umor. Al ja 🤞🤞🤞 navijam da je taj umor nesto drugo! Meni se ranije jako spavalo u periodu nakon ET, a ovaj put sam se dizala prerano iako sam pospanko. Tako da mislim da nema tu nekog pravila cak isti lijek razlicito dijelu na nas u razlicitim periodima zivota. Kako god najvaznije je da mi sve ovo pregrmimo i docekamo sve svoje smotuljke srece!
    Tko nam danas ima za javiti lijepe vijesti?

Opet ja sa pitanjem 🙄. Brine me to što danas uopće nema one nadudosti od jučer. Ko da je sve stalo nakon one obilne sluzi. Ne znam jel i tebi tako bilo. Možda sam prekrasno dala orgalutran ? 

• perla
    30. Siječanj 2019. 09:09

Elonvu sam oko 12 u bolnici  Orgalutran doma u 5??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.