Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    29. Siječanj 2019. 17:38

Hrabrica bas se slazem ko da nam je međunožje na izlozbi. Vec vise i ne osjecam neku nelagodu proparadirat malo polugola do sale za puknciju, mislim da sam trenutno u fazi da bi tako i kroz ulicu mogla. Ne znam dal  mi je vise sto ne volim sebe kad smo u postupku jer imam osjecaj da je svaki intimni dio tijela svima dostupan ili to sto mi odnosi nisu onda ni na kraj pameti. Meni se svaki put do sad dogodilo da taman kad mi je prestala menga sam dobila zabranu odnosa od dr da ne punknu folikuli jer sam imala rane punkcije, da se moj muz zeza da kad bi netko saznao da sam zatrudnila u ciklusu kad se nismo sexsali ispala bi nova djevica marija. Tocno znam na sto mislis Hrabrica kad kazes za muza da nije uz mene ovako kako je i da nije toliko pun razumjevanja mislim da ne bi imala snage. E moja Beba koliko puta sam ja sebe pitala sto samnom ne valja i sebe krivila posebno prije nego smo krenuli u mpo. Bila ljuta na sebe i svoje tijelo jer sam se osjecala izdano od njega. A sad nakon svakog pada imam osjecaj da se ponekad uhvatim kako se divim sama sebi da to jos mogu nositi i gurat dalje. Jedva cekam dan, mjesec, godinu da idem na sve te preglede, pretrage, i sa gledam kako moja beba raste. Pa makar morala visit sa plafona 9 mjeseci. I slazem se skroz da je jako vazan faktor u svemu tome podrska i razumjevanje dr. Ja ne znam kako bi sve to prosla da nemam tako divnu gin i dr opcu zene pune razumjevanja i zelje da pomognu. 

Diana30
    29. Siječanj 2019. 17:46

Norules

Didi28

Imam pitanje na bolovanju sam pod sifrom GO, komplikacije u trudnoći, jel to onda puna placa ili nije?

To je puna placa ako imas placu do 4250 kn jer to je max koji isplacuju za komplikacije al ti moraju s posla dati obrazac sa tvojih zadnjih 6 placa da ti obracunaju prosjek place jer to ti isplacuje hzzo

Tnx, dobila sam obrazac, sa zadnjih 6placa,i to sutra nosim na hzzo,

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

Beba
    29. Siječanj 2019. 18:27

Nikita i sama si puno toga prošla pa kad dođe tvoje vrijeme vidjet ćeš koliko smo mi drugačije od ostalih trudnica ,dok one pričaju o tome kako ih sve boli,ubija žgaravica i sl ,ti ćeš se samo zadovoljno cerekat jer si sretna i uopće ne primjećuješ takve sitnice. Hvala ti draga ,daj Bože da sve to osjetite čim prije. A do onda samo hrabro,jedan mjesec gore dole neće puno promijeniti ,nema ničeg sigurnog u životu ,ali moramo vjerovati. Ja još uvijek ne mogu zamisliti kako će to bit kada rodim,znam samo da ću plakati od sreće jer mi i sad dođe😊 .

url=https://lilypie.com]
    DANTE

• perla
    29. Siječanj 2019. 18:42

Pitanje, danas nakon Orgalutran pojavila mi se obilna sluz (ko ovulacijska), je to normalno ? 

Hrabrica
    29. Siječanj 2019. 18:49

Grizli

Hrabrica bas se slazem ko da nam je međunožje na izlozbi. Vec vise i ne osjecam neku nelagodu proparadirat malo polugola do sale za puknciju, mislim da sam trenutno u fazi da bi tako i kroz ulicu mogla. Ne znam dal mi je vise sto ne volim sebe kad smo u postupku jer imam osjecaj da je svaki intimni dio tijela svima dostupan ili to sto mi odnosi nisu onda ni na kraj pameti. Meni se svaki put do sad dogodilo da taman kad mi je prestala menga sam dobila zabranu odnosa od dr da ne punknu folikuli jer sam imala rane punkcije, da se moj muz zeza da kad bi netko saznao da sam zatrudnila u ciklusu kad se nismo sexsali ispala bi nova djevica marija. Tocno znam na sto mislis Hrabrica kad kazes za muza da nije uz mene ovako kako je i da nije toliko pun razumjevanja mislim da ne bi imala snage. E moja Beba koliko puta sam ja sebe pitala sto samnom ne valja i sebe krivila posebno prije nego smo krenuli u mpo. Bila ljuta na sebe i svoje tijelo jer sam se osjecala izdano od njega. A sad nakon svakog pada imam osjecaj da se ponekad uhvatim kako se divim sama sebi da to jos mogu nositi i gurat dalje. Jedva cekam dan, mjesec, godinu da idem na sve te preglede, pretrage, i sa gledam kako moja beba raste. Pa makar morala visit sa plafona 9 mjeseci. I slazem se skroz da je jako vazan faktor u svemu tome podrska i razumjevanje dr. Ja ne znam kako bi sve to prosla da nemam tako divnu gin i dr opcu zene pune razumjevanja i zelje da pomognu.

Proći će i to <3 Baš razmišljam kako nam se i vidici promijene...Sjećam se početaka kad sam saznala da ćemo možda morat u MPO, mm nije bio oduševljen..točnije vjerovao je da ćemo uspjeti prirodno i naočigled ga je blago nervirala ta tema (a ja sam ga pokušavala pripremit). Sada kada vidi koliko trpim u postupku, što sve činim, skroz se promijenio i sudjeluje baš u svemu, u svakom koraku, upija svaku informaciju od doktora, ma apsolutno sve.. Pitam ga danas,kao kad dođe naša beba i malo poraste hoćemo li joj reći kako je došlo do tog? Kaže on ponosno - naravno, neka zna koliko su ju mama i tata željeli i koliko su se trudili da danas bude s nama <3 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Hrabrica
    29. Siječanj 2019. 18:55

Nikitta

Nemasekirancije ne moraš ništa čekati nakon Klomifena, ja sam išla mjesec za mjesecom u blago stimulirani IVF bez beda. Jedino ako se čekaju lijekovi, to onda možda zato pauza mjesec dana.
    Hrabrice ti i ja u istom sosu, reci mi koje si ti pilule dobila, Yasmin? Ja ću sad prvi put uzeti pilule od davne 2010. kad sam pila Qleiru za endometriozu nekih 2 mjeseca i nisam najbolje to podnosila. Od tad nisam ništa uzimala. Sad sam dobila Lyndinnette 20. 👀🔨
    Grizli ja se osjećam ponosno, nikako ne smatram da je dostojanstvo narušeno. Dostojanstvo jedino ruše nekim ženama neljudski uvjeti i punkcije na živo po mom mišljenju, no i ta praksa se polako napušta. Mene uvijek samo jedna dr. gleda (moja), a kad nje nema, nema ni mene. Ne pristajem da me svatko tamo gleda, jednom sam bila kad me primila neka na zamjeni i rekla sam da to više ne dolazi u obzir. Danas su bili neki studenti, mene je uzela zadnju da budemo same. Imam sreće, posebno jer zna koliko me kolje endo i koliko svaki put bude koma na uzv. I ja se veselim da neću morat hodočastit u petrovu svaki dan, ali idem radi drugih pizdarija u drugu bolnicu svaki dan narednih 3 tjedna radi fizikalne, tako da mi neće bit dosadno. 😂
    Ono gdje se ja osjećam loše jest što ne mogu imati djece. Osjećam se kao da sam roba s greškom, da nešto nije u redu sa mnom, a znam da bih bila super majka, jer sam super pomajka i tetka, a i godinama sam radila s djecom i jednostavno razumijemo se. Očito trebam biti ološ da bi me neka duša izabrala, da se malo pati sa mnom 😫🤦🏼‍♀️ hrabrice nisam ti ni rekla da mi je žao što ti je ispao minus na kraju svega. 😟

Draga za početak, bit ćeš odlična majka, kao što si pomajka samo očito nama treba malo dulje ali zato kad dođe, jao veselja... :D I bit ćemo pobjednice, i ponosno ćemo reći da smo razbile endo ;) A do tada...ti imaš muževe klince i nećaka/nećakinju a ja isto imam sekinu malenu koju stalno zezam da je moj pilot projekt -  kad je ona preživjela moje prematanje i oblaćenje, reko sad mogu i svoje konačno napravit :D A što se tiće tableta, da dobila sam yasmin i krećem od 3dc. Baš me zanima kako će nam biti tokom te terapije, valjda nećemo gristi :D A kakva su vaša iskustva kad prestanete s utrićima? Danas normalno nisam uzela niti jedan i nadutost je prošla, čak nema ni onih grčeva...narodni preporod tamo južnije...Ako moram pronaći neki pozitivan dio negativnog testa - to je definitivno to...

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Grizli
    29. Siječanj 2019. 19:18

Perla normalno ja sam imala poplavu doslovno do toga. E jel crinone gel isto kupujes ili to dobis na recept? Ili samo lijekove za stimulaciju kupujes?
    Nikita mislim sa sam najvise dostojanstva izgubila onaj dan kad sam shvatila da sam izgubila 4.trudnocu, sve ovo nakon samo je sol na ranu i sjecanje. Prosla sam punkcije bez aneatezije i do sad najgora iskustva al drzim se teorije ako tako mora biti sve za glavni cilj. Mislim da svaka od nas drukcije ave ovo dozivljava. Nazalost ili na srecu nemam takav status kod svoje dr kao ti kod svoje to valjda dobis s godinama provedenim s njima. Nije mi san snova kad 3 stazista gledaju u mene ko da su u cinestaru, al neka moraju i oni negdje nauciti. Najjadniji trenutak mi je bio kad je dr.M radio mi folikulometriju i puhao balone, i jos komentirao sta sam tako nervozna i zivcana. Taj dan osjecala sam se kao dno dna iskreno, i nisam mu ostala duzna rekla sam mu sto mislim o tome. 
    Yasmine sam ja pila nekoliko godina kao kontracepciju i osim suhoce sve ostalo mi je bilo ok, nadam se da ces imat dobro iskustvo s njime i da ce pomoc u ostvarenju cilja. 

• perla
    29. Siječanj 2019. 19:53

Grizli

Perla normalno ja sam imala poplavu doslovno do toga. E jel crinone gel isto kupujes ili to dobis na recept? Ili samo lijekove za stimulaciju kupujes?
    Nikita mislim sa sam najvise dostojanstva izgubila onaj dan kad sam shvatila da sam izgubila 4.trudnocu, sve ovo nakon samo je sol na ranu i sjecanje. Prosla sam punkcije bez aneatezije i do sad najgora iskustva al drzim se teorije ako tako mora biti sve za glavni cilj. Mislim da svaka od nas drukcije ave ovo dozivljava. Nazalost ili na srecu nemam takav status kod svoje dr kao ti kod svoje to valjda dobis s godinama provedenim s njima. Nije mi san snova kad 3 stazista gledaju u mene ko da su u cinestaru, al neka moraju i oni negdje nauciti. Najjadniji trenutak mi je bio kad je dr.M radio mi folikulometriju i puhao balone, i jos komentirao sta sam tako nervozna i zivcana. Taj dan osjecala sam se kao dno dna iskreno, i nisam mu ostala duzna rekla sam mu sto mislim o tome.
    Yasmine sam ja pila nekoliko godina kao kontracepciju i osim suhoce sve ostalo mi je bilo ok, nadam se da ces imat dobro iskustvo s njime i da ce pomoc u ostvarenju cilja.

Crinone imam na recept ovaj put, prošli put sam bila na dufastonu jer mi je dr zaboravio reći da nabavim crinone,a kako sam slučajno imala dufastona rekao je da uzimam njega. Ovaj put sam tražila da mi unaprijed sve zapišu, baš radi toga jer moram unaprijed naručiti u apoteci,i doktorica mi je sugerirala da tražim recept. 

• perla
    29. Siječanj 2019. 19:54

Inače ljekovi u Slo puunoo jeftiniji. 

• Blacky89
    29. Siječanj 2019. 19:58

Grizli i Hrabrice bas mi je zao... nekako sam vjerovala da ce kod vas biti plusic... no glave gore, mozda je idući postupak dobitan... mene nekako jos nije uhvatio emocionalni rollercoaster 🙈 razlog moze biti sto smo tek na pocetku ali i nekako uvijek pronalazim pozitivnu stranu stvari... i lakše mi je tako... 
    mm se smijao nakon op kada smo saznali da su mi ipak odstranjena oba jajovoda, rekla sam: A sad se bar vise ne moramo pazit 😂
    Salu na stranu, al vjerujem da pozitivnim stavom mijenjamo i sebe i svoju okolinu. Tako da cure, koliko god padova nas dočekalo, ustajemo i idemo dalje!!! Jednom cemo biti the best mammas, a do tad cemo se fino zaj...... s doktorima i hodat gologuze po bolnicama uzdignute glave!💓 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.