Jutro cure.I dalje smo ostali na 1 folikulu. Al je bed kaj je danas 15mm. Prekjucer je bio 13. A bila je druga dr (dr p) i ona je odlucila da u sub idem opet na pregled i da onda ide stoperica a u pon punkcija. Makar je vec rekla da bi mogao puknut do pon. Jer bi bilo idealno da je u ned punkcija lol. Al da i ak pukne u tom slucaju kupim te tablete pa da ne gubim postupak. I ona mi je rekla da mogu doci 3dc i ak je sve ok odmah slijed mj ici opet. Al kod dr J je ja mislim drukcije. Al to jbg neznam kaj ce ona reci.
Čekaj, za početak, kako drugi doktor (koji nije tvoj) može donijeti odluku ? Možda nebi bilo loše da o svemu izvjestiš svog doktora koji ti vodi postupak pa da vidiš jel se slaže s tim. Drugo, koje tablete da uzmeš ak puknu, ne kužim? I treće, pa šta nebi mogli, u ono najgorem slučaju da baš popucaju, napraviti inseminaciju kao što su meni? Kao da probamo bar tako kad sam već gutala tablete, da ne propadne ciklus…
Nisi shvatila dio za tablete. Kao da ako popuca mogu ili inseminaciju ili kupiti klomifene i da mi se ovo ne broji kao postupak. A neznam kako stvari funkvioniraju na VV-u, niti se meni ne svidja da mi je odluku donio dr koji nije moj..al ona je bila neodlucna a kvragu valjda bolje oni znaju neg ja. Ja nisam htjela odluciti nehi sam rekla da cemo napraviti kak ona misli. Nije da nemam broj od svoje dr..al kakva je praksa ju zvati…nemam pojma. Eto nisam pametna.
Ma joj odmah mi tlak skočio kad se tak šaltaju. Meni su to jednom napravili a drugi put sam rekla da ću čekati svoju doktoricu. Inače, oni navodno znaju tako raditi, tipa tvoje doktorice nema blizu (iako je u smjeni) al njima se il neda il ne žele zvati ju nego će te oni pregledat... Sama odluči ali ako si zadovoljna sa svojom doktoricom i vjeruješ joj, mislim da ju možeš zvrcnut makar za savjet, smjernicu, komentar, išta.....Ja bi sigurno tako napravila (a i radim, što god mi nije jasno uvijek ju zovnem ili pošaljem mail i nikad joj nije zasmetalo, bolje da pitam nego da zeznem nešto) jer realno ona najbolje zna kad je uz tebe od početka..Ali kako ti je i Grizli rekla, bit će to ok, izdržat će folić, pogotovo ako sporije raste. Samo što više miruj i sve laganini...
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Nova sreca suuuper rezultat! Sad 🙏🙏🙏🤞🤞🤞 sa sve se oplode fino! Odmaraj i da prodju sve nedace punkcije sto prije!
Lutke evo gotova je aspiracija i dobila sam 8 jna stanica
Bravoooo :DD nek te do kraja prate lijepe brojke <3
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Vidit cu s njima sto misle, gledala sam za biopsiju no beta plus ima scratching/biopsija/uterusbrah sve skupa ako sam dobro zapamtila. Nije specificiran dan kad se to radi i dal misle na 1 od toga ili sve istodobno. Nekako bi najradje uzela jos i biopsiju zbog vlastite sigurnosti, a onda ovo ostalo vidit s njima sto predlazu i kako. Hvala ti na info! Sad sam si zapisala. Za ERA test sam citala al iskreno ja nisam nasla gdje se to kod nas radi?!ako znas mozda? Vecinom sam nasla poliklinike u ceskoj kad sam googlala, kod nas bar na cjenicima i opisima usluga nisam uocila. Mozda grijesim, jer nisam se nika dprevise s time zaokupirala. Mislim ako mi bude nalaz histero dobar, a ne bude uspjeha ni sa FET-ovima ovim onda cu dalje kopat i vjerojatno potraziti savjet u nekoj privatnoj poliklinici sto jos od nalaza eventualno negdje odraditi vani.
😬🤦🏻♀️
Evo ti nase zdravstvo- mpo doktor mi rekla da uzimam vitamin D, 3000 u spreju. Odem kod svog soc gin i on mi napise recept. Dodem ja u ljekarnu i zenska mi vadi kutiju vital D 25 000 u ampulama. I tak, gledam ja nju, koji k**** dal onda da te uzimam 1x tj posto je veca doza, ali je bazicno ista stvar. Kaze ona meni- ne znam. Dogovorite se sa doktorom. Odem ja natrag kod svojeg i pitam ga za upute, kaze on - ne znam ja, kak ste se dogovorili sa mpo dok. 🙄 I zatvori mi vrata. Znacii jel to on mene j*** ili je glup covjek. Pa sve ti je bilo receno/napisano.
I sad sam ostala s 4 ampule ovih po 25 000 pa evo molim ako koja zna kak i kad da to uzmem javite. (sprej 3000 ne ide na recept nego se kupuje, ali ga nema u 3 ljekarne kpje sam bila)
Hvala vam drage moje tribat ce srice sada jos vise.al me boli lijevi bubreg neznam jel to normalno.u oba puta nisu me bolili nego samo jajnici
Lutke evo gotova je aspiracija i dobila sam 8 jna stanica
Super draga, sretno dalje!!! 🍀🍀🍀
Nikita uterobrush je metoda kad nekom četkicom uzmu uzorak sluznice endometrija za patohistoloski nalaz. Koliko sam skuzila cetkica je kao ono sto se koristit za papa test. Uglavnom sve zahvate rade samo i iskljucivo po potrebi odnosno ako se tokom histero vidi da je potrebno nesto od toga tada se to i radi. U protivnom da bi se to radilo obavezno treba imati od mpo preporuku, bez jasne indikacije ne radi se to jer kako su napisali to nije bezazlena pretraga, al ako tokom histero se vidi da je potreba za time obave ju. Inace dodatno se naplacuje 400-500kn. ERA test ti kazem gledala jesam jos prije par mj al nisam tu nasla u RH, pa sam odlučila prvo ono sto imam tu rijesiti, a onda cu vidit. Nije mi Srbija bas blizu, pa ako budem to trebala onda cu vidit dal ima sta u Sloveniji, Italiji, Austriji to mi je malo blize cini mi se.. Nadam se da necemo do te faze doci. 🙏
MojeSve na tvom mjestu bih uzimala 1 ampulu svakih 8 dana jer to je onda doza od cca 3100 u.i. Kako se zovu ampule? Jel u uputama ti pise sto o doziranju?
Nova sreca mene je ovaj put bolio kao bubreg (visoko gore na ledjima izmedju rebra i kuka) al samo sa desne strane. Rekla mi je moj gin soc da je vjerojatno od tekucine oko desnog jajnika i toga sto je otecen bio. Jel su ti rekli mozda da imas povecan jajnik? Jel te boli s obje strane?
Dala mi je ginekologica medazol vaginalete. Jel mogu to koristit do početka postupka odnosno terapije?
Sortiraj odgovore
Najstariji