Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nemasekirancije
    29. Siječanj 2019. 20:15

Cure toliko ste toga lijepo napisale da sam eto bas ponosna na vas i sve nas ovdje :)! Bit cemo zakon majke :)! I ovo sto si rekla da ce djetetu TM reci kako je dosao na svijet...aposlutno..neka znaju koliko smo se trudili za bebicu :)! Hrabrica ja sam kod D.P.J..znas na kog mislim? Nisam za tebe shvatila hm..musko ili zensko?

Hrabrica
    29. Siječanj 2019. 20:18

nemasekirancije

Cure toliko ste toga lijepo napisale da sam eto bas ponosna na vas i sve nas ovdje :)! Bit cemo zakon majke :)! I ovo sto si rekla da ce djetetu TM reci kako je dosao na svijet…aposlutno..neka znaju koliko smo se trudili za bebicu :)! Hrabrica ja sam kod D.P.J..znas na kog mislim? Nisam za tebe shvatila hm..musko ili zensko?

Zensko 😂😂😂😂😂😂😂😂 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• Kengurica
    29. Siječanj 2019. 20:21

Bas su mi suze krenule. Ja se kao super drzim po pitanju neplodnosti i osim onih dana oko negativne bete sam stalno ok, ali zatomljujem osjecaje, a to shvatim kad pomislim da mozda nikad necu biti mama i samo krenu suze. Prestala sam guglati, raspitivati se, manje sam tu aktivna, nekako se pokusavam sto vise opustiti prije sljedeceg postupka. Jedva ga cekam, a nikad me nije bilo toliko strah istoga. 
    Beba upravo to, mislim da da sam trudna mi nista ne bi smetalo, da ne bih zakukala nego u sebi pucala od srece. A zamisliti da drzim svoju bebu u svom narucju ni ne mogu, mislim da ako dodje taj dan da cu suze roniti.

Grizli
    29. Siječanj 2019. 20:43

Kengu veliki zagrljaj ti saljem. I bit ces ti mama, hrabre uvijek doceka nagrada na kraju putovanja. Jedva cekam da krenes u postupak i javis lijepu betu.
    Perla ako ti slucajno treba crinone a da ne dobis recept meni ostalo puno viska ili bilo kojoj drugoj curi ako trebate javite poslat cu vam da nw kupujete. Palo mi napamet danas kad sam ga isla spremiti. Pa eto bolje da pitam nego da stoji a mozda kojoj stogod znaci. 

• nemasekirancije
    29. Siječanj 2019. 21:14

Hrabrica..aaaa znam sad hahahaahah. Ipak nismo kod iste. Al moguce da oni gore imaju istu politiku. Vaki kaj ti kazes? Nakon prirodnog ivf koliko se ceka za drugi postupak?
    Kengu veselimo se tvom pocetku. Samo glavu gore i hrabro..zagrliti ces ti svoju bebicu ❤

• ninna1804
    29. Siječanj 2019. 21:22

Ee zene drage, citam vase komentare a suze teku u potocima, sama sam doma pa sam ih bas slobodno pustila..... ovo su prve suze nakon neg bete, ali idemo dalje, nema predaje. Nasa zelja za majcinstvom je neopisiva i vjerujem da bi svaka ovdje bila savrsena majka nakon ovog trnovitog puta.
    Harry sretno sutra, uspjesan transfer i puno smrzlica 😘
    Grizli, Hrabrice jako mi je zao zbog ovakvog ishoda, hocete li uopće vaditi betu? Znam da je to hvatanje za slamku i oprostite ako vas još dodatno uznemirujem, ali htjela bih vam ispricati.....moja cimerica s proslog feta prokrvarila vec 6 dan nakon transfera, ja se njoj javila 10 dnt da joj kazem da je test neg, kaze ona ne vrijedi joj ni test pravit, M dosla na veliko. 11 dnt vadila betu jer tako zahtjeva nas mpo pa da prestane s utricima, kad ono beta 300. Ostala je u bolnici, dosta jos krvarila i imala grceve ali beta se pravilno duplala....evo prije par dana mi javila da se vidi gestacijska i zumanjcana, sad joj drzim fige za srceko....

• Marietta
    29. Siječanj 2019. 21:34

Lijep pozdrav cure,upadam ovako malo iz vedra neba.😊Ništa nije gotovo dok beta to ne pokaže,drž te se.Maštajte što više o bebici pokušajte se zamisliti kak vam je u naručju.Zamišljajte prekrasnu sobicu u kojoj je vaša bebica.To meni pomaže i tako se osjećam sretno kao da je već moja beba samnom. Htjela sam podjeliti sa vama,kopirat ću tekst.:
    Iz literature je razvidno da je uspješni IVF nemoguć bez supstitucije progesteronom (Utrogestan, Cyclogest, Crinone gel). To sve već znamo. Ono što meni nitko nikad nije rekao da to možda NIJE dovoljno. Neke žene jednostavno nemaju dovoljnu apsorpciju progesterona preko vaginalne sluznice (ne da s njom nešto ne valja). Međutim, i tome su doskočili pa postoji rješenje u obliku progesteronskih injekcija u mišić (guzu). Ja sam nabavila talijanske u dozi od 100 mg/ml(Prontogest). Mislim da je oko 5€ kutija, treba recept od hrvatskog doktora. Pakiranje je po 5 ampula. Meni ih je moj dr propisao svaki 2. dan. Dakle, 1 pakiranje mi je bilo dosta za 10 dana. 

Tako da sam s Prontogestom, prilikom zadnjeg FETa, napokon uspjela dočekati vađenje bete, bez prijevremene menge. Nažalost, beta je bila 18, idući dan 12 (biokemijska trudnoća), ali sam ju po prvi put uspjela uopće "uhvatiti". Radilo se o lošijem zametku pa smo se otpočetka i pripremili na ovakav rezultat... Svejedno smo bili presretni jer napokon prvi broj nije bila "0" i pametniji smo za ubuduće.

• Marietta
    29. Siječanj 2019. 21:39

Ispričaavam se na podužem tekstu.
    Znaći kako da znamo dali imamo dovoljno progesterona,što ako nemamo pa i zato ne dolazi do trudnoće.?
    Mene nikada niko nije slao provjerit progesteron nakon transfera,kako to.
    Od kud bi ja to trebala znati,pa ako su veće šanse sa pikanjem dodatnog progesterona zašto ne probati.
    Ima li itko iskustva sa tim inekcijama,od kud ste ih vi nabavljale ili preko recepta.?

29. Siječanj 2019. 21:48

Marietta pa mislim da taj progesteron vrijedi kod stimuliranog ivf tj transfera i kod feta koji se radi bez ovulacije,jer mislim da kad se fet napravi u prirodnom ciklusu poslije ovulacije,stvara se zuto tijelo koje luci progesteron i plus jos dobijemo vaginalni progesteron zato i je mozda tu najveci postotak uspjeha

29. Siječanj 2019. 21:49

I kod stimuliranog budu ta zuta tijela samo se folikuli punktiraju pa im je slaba funkcija

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.