Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Suncica135
    14. Travanj 2018. 08:11

Pardon, krivo sam citirala! Ova pruka je namijenjena za Akilic

• akilic
    14. Travanj 2018. 08:38

Hvala vam cure 
    Kengurice, postavila sam ovdje pitanje iz neznanja, nova sam u ovome, a nemam oko sebe nikoga koga bih pitala. Moje cure su relativno mlade kao i ja, one koje su rodile su začele bez problema ili neplanski. Tako da se nemam baš s kime posavjetovati. Nisam nužno rekla da su godine MM presudne u nečemu već da smo zbog godina koje ima odlučili ranije napraviti spermiogram. Da ima 27 kao i ja, ja bih vjerojatno to odgodila još neko vrijeme i mislila ma pokušavat ćemo pa kad bude-bude. Ne vidim ništa toliko loše u nekoj prevenciji. S obzirom da si na ovom forumu,vjerujem da se boris sa još većim problemom ali nemoj biti tako gruba na riječima, stvarno nisam znala koliki mi treba biti razlog za paniku jer mi doktor nije rekao skoro pa ništa,a ja sam po prirodi paničar tako da je kombinacija ubitačna 
    Sunčice135 ne pazimo se oko godine dana, a zadnja 4 ciklusa ciljano pratimo ovulaciju (imam LH trakice, ovulacija mi je 14.dan). Čini mi se da sam prije imala puno više plodne sluzi tako da mislim da bi probala sa tim lubrikantom, našla sam ga već na amazonu, povoljniji je duplo,a i netko ga samo preprodaje na njuškalu.
    I MM i ja pijemo folnu, nešto malo manje od 2mj. Plus ja vrkutu a on marulju. Jučer smo napravili dogovor da ćemo se bazirati na jednu kavu dnevno, ja ću alkohol izbaciti, MM svesti na nužnu čašu vina jednom tjedno zbog posla ali i to ubrzo misli srezati. Oboje smo nepušači.
    Ja mislim nastaviti s folnom, a njemu sam sinoć naručila FertilAid,Selen i Astaxanthin 4mg. Znate li smije li se FertilAid piti zajedno sa Astaxanthin-om?

truskawka
    14. Travanj 2018. 08:46

Akilic slazem se sa Suncicom. Probaj sve sto mozes da prirodno zatrudnite. Muz ti moze koristiti i Profertil koji poboljsava spermu. Ima za kupiti na ebayu imas u ljekarnama gdje god zelis. I takodjer preporucam probati ovo iz mojeg potpisa-imas link. Nije zgoreg probati apsolutno sve mogucnosti. Ti takodjer mozes piti caj od vrkute koja je isto mnogima pomogla. A mi smo isli i na akupunkturu za plodnost (pisala sam o tome prije par dana-muzu mi je sperma od 30ak posto zivih sa profertilom nakon akupunkture bila na vise od 70 posto zivih).
    Suncica hvala na info za lubrikant, to moram priznati da nisam znala.
    Uglavnom Akilic sretno vam i nemojte predugo probavati prirodno kad vec znate kakva je situacija, do god dana, ali probajte sve moguce sto mozete. 

❤N i V💙

truskawka
    14. Travanj 2018. 08:49

Oprosti, preduhitrila si me s odg 😄

❤N i V💙

truskawka
    14. Travanj 2018. 08:54

Marulju mozes i ti piti samo od pocetka m do ovulacije jer je ona izrazito abortivna. Ali nastavi s vrkutom. Ona je super. Odlicno je ovo sto ste odlucili svesti (da tako nazovem) poroke na minimum i bilo bi jako dobro kad bi muz izbacio alkohol jer on dokazano smanjuje pokretljivost spermija. 

❤N i V💙

• Suncica135
    14. Travanj 2018. 09:00

Cure drago mi je da sam pomogla!
    Akilic imas jako slično razmišljanje meni kad sam tek počela pokušavati. Jednostavno me uhvatila panika jer iako su mi sve prijateljice govorile doci ce i polako treba vremena za to ja sam znala da nesto nije uredu. Ako se zaista tako osjećaš, daj sve od sebe naredna 4 mjeseca da zatrudniš prirodno a onda potraži pomoc lijecnika. Ja sam dosta brzo potražila pomoc u poliklinici jer nisam htjela prolaziti kroz postupak medicinski potpomognute oplodnje emocionalno i financijski iscrpljena od neuspjeha. Možda se netko sa mnom i neće složiti, ali eto da čuješ i drugačije razmišljanje 
    Ja se nadam da do ovoga nece doci za tebe o da ces vec oduci ciklus vidjeti svoj plusić na testu 😚

truskawka
    14. Travanj 2018. 09:16

Suncica opet se slazem s tobom. Treba sto prije krenuti pogotovo ako sami osjecate da nesto ne stima. Mi smo znali od prvog dana od kad smo prohodali da muz ima problema pa smo ipak cekali 5 i pol godina. Tj prvo smo se trebali vjencati jer sam citala da bez vjencanog lista nista od toga ili ako smo prijavljeni na istoj adresi vise od god dana. Sto nismo bili dosta dugo. Pa kad smo se vjencali smo ubrzo poceli skupljati papire pa onda nikako uloviti da su svi unutar 6 mj kako su nas trazili, onda smo saznali za moju endometriozu pa hitna operacija pa prirodno zatrudnili, na zalost, neuspjesno i onda odmor 3 mj i onda se posvetili malo novcanoj situaciji i tako godine prosle u cekanju.uz to cekanje smo se u zadnje dvije godine stvarno potrudili sve napraviti sto je bilo u nasoj mogucnosti. Oboje smo relativno mladi ja 28 on 32 i mislim da smo mogli i ranije, al eto u tom trenu nismo imali novaca da idemo prirodno ali smo barem pokusali preko hzzo. Bili smo naruceni u 1mj, ali sam tad morala na hitnu operaciju..eto..sve nas je nekako odgadalo..na kraju smo sasvim slucajno se ubacili privatno u postupak i eto nas, cekamo srceko u pon 😍😍 

❤N i V💙

• Suncica135
    14. Travanj 2018. 09:28

Truskawka 😁😚
    Da, na žalost vrijeme leti kad krenemo pokušavati. Tek onda pravi problemi izađu na vidjelo. Ja nisam znala da imam endometriozu do prije pola godine jer mi je endometriom na lijevom jajniku odjedamput naglo narastao od Klomifena, a za muža nisam uopce sumnjala da ima problem a na kraju se ispostavil da ima i to veći...

• akilic
    14. Travanj 2018. 09:29

Truskawka, ja sam osjećala da trebamo napraviti bar osnovne pretrage jer mi je stalno neki glas iznutra to govorio, samo sam se potajno nadala kako će nalaz biti ipak dobar. Za alkohol se slažem, ja sam odmah odlučila izbaciti..meni i nije to neki porok, vikendom popijemo koje piće dok kuhamo ručak, stvarno se ne sjećam kad sam se pošteno napila zadnji put MM je malo nezgodno jer radi u ugostiteljstvu pa će sada smisliti način da to bude bezbolno po pitanju posla, svakako misli izbaciti potpuno jer imamo dobar motiv.
    Mi trenutno nemamo financija za privatne opcije, jednostavno nemamo taj novac ali vjerujem da će se stvari posložiti, a mi smo spremni i ispitati opcije kredita ako nam ga itko bude htio dati s obzirom na kredite koje već imamo.
    Recite mi samo koji je proes u biti idući nakon što napravimo još ostatak pretraga? (briseve,hormone i sl.)
    S tim nalazima se naručujemo gdje? točnije, daje li meni moj doktor neke od uputnica ili se sami moramo na osnovu tih nalaza javiti nekom za humanu reprodukciju?
    Nemojte mi zamjeriti na pitanjima, stvarno ne znam gdje sve saznati.

• Suncica135
    14. Travanj 2018. 09:29

P.s. obavezno se javi nakon prvog ultrazvuka 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.