Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malimaj
    14. Travanj 2018. 16:42

Cvjetic

E nisam vas pitala,koliko vas otprilike izade onda postupak kod dr.Skvorc ako se ide preko hzzo?hvala

Ekspertiza dosadasnjih nalaza 500 kn. I prvi uvz 300 (onaj 3-4 dana prije menge). Sve ostalo,  folikulometrije uvz lijekovi aspiracija i transfer i cuvanje zametaka do godinu dana  su pokriveni HZZO uputnicom. Priznaju i nalaze drugih ne moras nužno sve raditi kod njih.

• Cvjetic
    14. Travanj 2018. 16:49

malimaj

Cvjetic

E nisam vas pitala,koliko vas otprilike izade onda postupak kod dr.Skvorc ako se ide preko hzzo?hvala

Ekspertiza dosadasnjih nalaza 500 kn. I prvi uvz 300 (onaj 3-4 dana prije menge). Sve ostalo, folikulometrije uvz lijekovi aspiracija i transfer i cuvanje zametaka do godinu dana su pokriveni HZZO uputnicom. Priznaju i nalaze drugih ne moras nužno sve raditi kod njih.

A pa super,u biti nista se ne placa osim toga.

• Cvjetic
    14. Travanj 2018. 17:11

Morala bi se samo jos raspitat za te putne troskove posto bi putovala iz rijeke,mozda bi i na povrat toga imala pravo..

m.girl6
    14. Travanj 2018. 17:44

Malimaj, ma ne trebate se ispricavati, zato smo tu da pomognemo i informiramo jedna drugu. 😊😇
    Znam da dosta cura to ne zna, pa sam bas zato to i napisala. Ukoliko koja od vas radi u državnom poduzeću i ako ste na bolovanju dulje od 90 dana, imate pravo na pomoć za bolovanje u iznosu od 3326 kuna. Porodiljni ne spada u bolovanje, znaci samo komplikacije. Raspitajte se malo , zašto da vas firma zakine 😎

Noa 💙

Grizli
    14. Travanj 2018. 17:52

Neka cura nisam zapamtila ime je napisala da joj muz ima los spermio i 40 godina. Draga ne brini nisu problem njegove godine. Moj mu ima 30 i losiji spermiogram od tvoga.Volumen < 0,60 ml,Ukupan broj spermija 22, pokretljivost 6%,progresivnih 2%,Vitalnost 58 (tocno na granici) i morfoloski ispravnih 9%. Dakle uzas, al ne trebamo ocajavati meni je dr rekla da i sa takvim spermiom moze biti trudnoce bolje to nego da su moji nalazi losi. Veca je vjerojatnost za uspjeh. Tako da samo hrabro i sretno

Lolla_
    15. Travanj 2018. 09:56

Grizli, Akilic, kod mene je slična situacija. 
    Na sv.Duhu smo i jako smo zadovoljni - od saznanja za los spermiogram do prvog pikanja su prošla 4.mj.  Akilic, preporucam ti odlazak gibekologu i na humanu. Napravit ćete sve pretrage i dobiti najbolje informacije. :) 

Trebam vas savjet - krecem pikanje s Gonalom idući tj (ovisno o početku ciklusa - 1dc bi mi mogao biti sutra, a možda tek za 3-4 dana) i jako me strah vikenda i neradnog 1.5. 

Ono sto znam - 2.dc kreće pikanje, od 6 pregledi. Sto slijedi? Koji dc mogu očekivati štopericu? I je li rizično sada obzirom na neradni 1.5.?

• tomy28
    15. Travanj 2018. 10:05

Curke vidim da ste pisali o lošem spermiogramu i moj ga muž ima,samo da kažem i da sam sa tim lošim ostala 3 puta trudna ali nažalost 1 spontani,2 prestanak srca i sad prije 10 dana vanmatericna,ali nedamo se idemo dalje.Isli smo na 2ivfa prije 2,5god i ništa.Sve 3 trudnoče su bile prirodne,tako da vjerujem i nadam se da će sljedeća biti uredu.Svima puno srece u postupku i čekanju bete.

Diana30
    15. Travanj 2018. 10:52

malimaj

Didi28

malimaj

Didi28

Cure koje su trudnice, dali vi radite ili ste na bolovanju, ja inace radim u 2skole u jednoj imam vrt koji odrzavam a u drugoj kosim,pa ako osranem trudna dali da radim ili na bolovanje dali cu dobiti odmah ili?

Meni su odmah nakon aspiracije dali bolovanje. Prvih 42 dana bila na teret firme sifra AO. A kasnije na komplikacijama. Ali ima ginica koji ne zele dati bolovanje. Svojoj sam rekla da radim u trgovini i da ne želim zbog posla izgubiti bebu jer je težak i naporan a i zima je bila, tako da je bez problema dala. A i jos mi je receno kako smo mi ipak posebnije trudnice pa da nama prolaze stvari koje inace ne.

Tnx draga, znaci moze mi dati firma bolovanje, to je meni nesto ravnateljica rekla ako ostanem trudna 2dan sto se nje tice mogu na bolovanje

Bolovanje propisuje ginekolog ali ti placu prvih 42 dana isplacuje firma u iznosu 100%. Ako nakon 42 dana i dalje nastavljas bolovanje onda ti ga isto propisuje ginic ali kao komplikacije u trudnoci i to je na teret HZZOa. Po doznake moras svaki mjesec kod ginekologa i dobivas dva primjerka, jedan saljes u firmu a drugi na HZZO. To ti je isto pokriveno 100%, znaci dobivas punu osnovicu place. Na bolovanje mozes i ako ti aspiracija bude pozitivna tj ako nađu js.

Hvala na informaciji.ako cu moci raditi budem pa makar do transfera.a za poslije cu vidjeti..

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

Diana30
    15. Travanj 2018. 11:01

Suncica135

Kengurica

Akilic prvo ne budi ocajna i ne misli na najgire jer nisi trenutno ni blizu toga. 40 godina nema veze s nalazom. Doktori ce mu reci da ponovi nalaz za 3 mj. Mozda mi je sad tako, a vec tad nece biti. Mi na nalazu nismo imali ovu kinetiku pa ne zna sta je to, al meni se cini sa nemate vi bas premalo brzih plivaca. I zamisli sad ovo, spermica postoje milijuni i 11% ovih full brzih u milijunima je poprilican broj. Kod vas je to ipak nesto manje, ali ih ima. On ce vjerojatno morati raditi ultrazvuk kod urologa da vide da nema varikokelu. Ne znam da li ce uopce morati hormonaku obradu jer nije to bas tako strasan nalaz. Koliko dugo pokusavate?

Ne očajavaj jer se spermiogram često mijenja. Moja preporuka za tebe je napraviti sve što je u tojoj moci da ostaneš trudna prirodno prije nego krenes u neki postupak. Ovo je popis stvari koje možeš učiniti:
    1. Kupi i svakodnevno pij prenatalne vitamine da si poboljšaš kvalitetu jajnih stanica
    2. Nabavi trakice za ovulaciju (imaš jeftino i u velikoj količini na Njuškalu) i prati pomocu aplikacije FertilityFriend svoje cikluse da lakše utvrdiš plodne dane
    3. Neka ti muž pije vitamine za poboljšanje plodnosti za muškarce ( imaš ih svakakvih vrsta u apoteci raspitaj se)
    4. Ako želiš kupi lubrikant Preseeed (Njuškalo oko 280 kn) koji pomaže spermijima da prođu kroz grlić maternice i poboljšava Ph rodnice
    Nadam se da sam ti pomogla i sretno!

Suncica.,te prenetalne vitamine u kojem su obliku tablete ili? I koliko kostaju to ima u ljekarnama. ?

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏

Diana30
    15. Travanj 2018. 11:08

tomy28

Curke vidim da ste pisali o lošem spermiogramu i moj ga muž ima,samo da kažem i da sam sa tim lošim ostala 3 puta trudna ali nažalost 1 spontani,2 prestanak srca i sad prije 10 dana vanmatericna,ali nedamo se idemo dalje.Isli smo na 2ivfa prije 2,5god i ništa.Sve 3 trudnoče su bile prirodne,tako da vjerujem i nadam se da će sljedeća biti uredu.Svima puno srece u postupku i čekanju bete.

Draga Tomy zao mi je sto si to sve prošla, zelim ti svu srecu za dalje i da vam uspije.,jel onda prt oblem u tebi isto ili?mi se borimo 4.5god i 2puta prirodno ostala trudna no nažalost biokemijska prvi put,2put spontani.iduci mj u postupak krecemo i nadam se da ce nam uspjeti. 2inseminacije prosla sad idemo na dog za dalje,ali rodila sina bez ikakvih problema trudnoca skolska.ma sve 5 i sad nikako...

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.