Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    14. Travanj 2018. 09:40

akilic

Truskawka, ja sam osjećala da trebamo napraviti bar osnovne pretrage jer mi je stalno neki glas iznutra to govorio, samo sam se potajno nadala kako će nalaz biti ipak dobar. Za alkohol se slažem, ja sam odmah odlučila izbaciti..meni i nije to neki porok, vikendom popijemo koje piće dok kuhamo ručak, stvarno se ne sjećam kad sam se pošteno napila zadnji putMM je malo nezgodno jer radi u ugostiteljstvu pa će sada smisliti način da to bude bezbolno po pitanju posla, svakako misli izbaciti potpuno jer imamo dobar motiv.
    Mi trenutno nemamo financija za privatne opcije, jednostavno nemamo taj novac ali vjerujem da će se stvari posložiti, a mi smo spremni i ispitati opcije kredita ako nam ga itko bude htio dati s obzirom na kredite koje već imamo.
    Recite mi samo koji je proes u biti idući nakon što napravimo još ostatak pretraga? (briseve,hormone i sl.)
    S tim nalazima se naručujemo gdje? točnije, daje li meni moj doktor neke od uputnica ili se sami moramo na osnovu tih nalaza javiti nekom za humanu reprodukciju?
    Nemojte mi zamjeriti na pitanjima, stvarno ne znam gdje sve saznati.

Treba ti uputnica od tvog ginekologa za prve konzultacije na humanoj
    Probaj si ulje nocurka za plodnu sluz,provjereno pomaze jer od vrkute zna nestat pa bi je ja pila nakon ovulacije jer ona je progesteronska znaci za 2.fazu ciklusa

truskawka
    14. Travanj 2018. 09:47

Suncica135

Truskawka 😁😚
    Da, na žalost vrijeme leti kad krenemo pokušavati. Tek onda pravi problemi izađu na vidjelo. Ja nisam znala da imam endometriozu do prije pola godine jer mi je endometriom na lijevom jajniku odjedamput naglo narastao od Klomifena, a za muža nisam uopce sumnjala da ima problem a na kraju se ispostavil da ima i to veći…

Tak je i meni bilo ali zbog tableta protiv migrena. Posvetila sam se rjesavanju tih glupih migrena i sve tablete su (bar kod mene) imale nuspojavu da su mi povecavale endometriozu i na kraju sam morala na hitnu operaciju. Btw migrene itako nisam rjesila..samo sam si nastetila..rjesila sam ih sad sa akupunkturom 😄

❤N i V💙

truskawka
    14. Travanj 2018. 09:52

akilic

Truskawka, ja sam osjećala da trebamo napraviti bar osnovne pretrage jer mi je stalno neki glas iznutra to govorio, samo sam se potajno nadala kako će nalaz biti ipak dobar. Za alkohol se slažem, ja sam odmah odlučila izbaciti..meni i nije to neki porok, vikendom popijemo koje piće dok kuhamo ručak, stvarno se ne sjećam kad sam se pošteno napila zadnji putMM je malo nezgodno jer radi u ugostiteljstvu pa će sada smisliti način da to bude bezbolno po pitanju posla, svakako misli izbaciti potpuno jer imamo dobar motiv.
    Mi trenutno nemamo financija za privatne opcije, jednostavno nemamo taj novac ali vjerujem da će se stvari posložiti, a mi smo spremni i ispitati opcije kredita ako nam ga itko bude htio dati s obzirom na kredite koje već imamo.
    Recite mi samo koji je proes u biti idući nakon što napravimo još ostatak pretraga? (briseve,hormone i sl.)
    S tim nalazima se naručujemo gdje? točnije, daje li meni moj doktor neke od uputnica ili se sami moramo na osnovu tih nalaza javiti nekom za humanu reprodukciju?
    Nemojte mi zamjeriti na pitanjima, stvarno ne znam gdje sve saznati.

Hehe draga podsjecate me na mene i mog muzeka. Isto kod pripreme rucka malo se opustali, on nekad malo vise..ali napila se nisam posteno ne pamtim od kad hahaha..uglavnom je prestao piti, tj barem smanjio u zdanje vrijeme. Znal si je onako jednu pivicu ili gem popiti jednom tjedno..eto sta da ti kazem..zelim vam svu srecu i da sto prije imate novo srceko 😘😘

❤N i V💙

• Kengurica
    14. Travanj 2018. 09:58

Akilic ma vjeruj nisam bila gruba, to tako ispalo na papiru. Htjela sam sto vise skratiti poruku. Muski ti mogu imati normospermiu i sa 50 godina, to sam htjela reci. Dobro je da si poduzetna jer kao i u svemu najbitnije je prepoznati problem. Kad sam rekla nemoj panicariti sam ti rekla zbog tebe jer mislim da imate velike sanse doci do trudnoce pa kao nemoj biti tuzna. To sam htjela reci. I ja panicarim, ne brini. Zelim kontrolirati stvari, a ne mogu pa mi to stvara nelagodu. Preko HZZO imas dobre doktore, ne moras jos razmisljati o privatnom. Mozda da odete na konzultacije cisto da cujete i misljenje strucnjaka. 

Diana30
    14. Travanj 2018. 12:22

malimaj

Didi28

Cure koje su trudnice, dali vi radite ili ste na bolovanju, ja inace radim u 2skole u jednoj imam vrt koji odrzavam a u drugoj kosim,pa ako osranem trudna dali da radim ili na bolovanje dali cu dobiti odmah ili?

Meni su odmah nakon aspiracije dali bolovanje. Prvih 42 dana bila na teret firme sifra AO. A kasnije na komplikacijama. Ali ima ginica koji ne zele dati bolovanje. Svojoj sam rekla da radim u trgovini i da ne želim zbog posla izgubiti bebu jer je težak i naporan a i zima je bila, tako da je bez problema dala. A i jos mi je receno kako smo mi ipak posebnije trudnice pa da nama prolaze stvari koje inace ne.

Tnx draga, znaci moze mi dati firma bolovanje, to je meni nesto ravnateljica rekla ako ostanem trudna 2dan sto se nje tice mogu na bolovanje

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

• IvanaB
    14. Travanj 2018. 12:48

Pikica89

IvanaB

Drage moje, prvo cestitam na svim pozitivnim betama od kad mene nema na forumu ❤ ostanite mi lijepe i zdrave trudnice 😘
    Eto nakon prvog neuspjeha i m koja je konacno iscurila planiram novi pokušaj. Hvala svima koje ste mi vec pomogle sa savjetom gdje i kome dalje privatno. Uloliko cu privatno prva opcija mi je Poljak, no on mi je opcija koju moram platiti, a imam jos pravo na 5 pokusaja preko hzzza, pa bih pokusala u jednu od klinika (drzavnih ili privatnih) a koje uzimaju na uputnicu. Mozete li mi reci kakva su vam iskustva s bolnicama i ima li koja od vas iskustva s Poliklinikom Škvorc?
    Hvala drage moje 😘😘😘😘😘

Evo ja sam kod dr.Škvorca imam same rijeci pohvale.Doktor je toliko pristupacan i toliko ti se posveti, sve ti objasni u najmanje detalje doslovno ti crta ako nesto ne razumijes. Mozes ga kontaktirati u bilo koje vrijeme uvijek je dostupan.Kod njega smo prvo probali u prirodnom ciklusu dobili jajnu stanicu ali se nije oplodila nazalost,zatim u sljedecem ciklusu smo isli u stimulirani i napokon se jedna oplodila i razvila do blastociste vracena peti dan i evo beta pozitivna bas kod njega za tjedan dana imam prvi pregled.ugl same pohvale .

Drage moje puno Vam hvala 😘 U ponedjeljak zovem polikliniku Škvorc i napadam dalje 😁... imam 39 godina i unatoc svim nalazima koji su super za moju dob nekako taj element mojih godina ne da mi mira i vremena za predah. 

malimaj
    14. Travanj 2018. 13:53

Didi28

malimaj

Didi28

Cure koje su trudnice, dali vi radite ili ste na bolovanju, ja inace radim u 2skole u jednoj imam vrt koji odrzavam a u drugoj kosim,pa ako osranem trudna dali da radim ili na bolovanje dali cu dobiti odmah ili?

Meni su odmah nakon aspiracije dali bolovanje. Prvih 42 dana bila na teret firme sifra AO. A kasnije na komplikacijama. Ali ima ginica koji ne zele dati bolovanje. Svojoj sam rekla da radim u trgovini i da ne želim zbog posla izgubiti bebu jer je težak i naporan a i zima je bila, tako da je bez problema dala. A i jos mi je receno kako smo mi ipak posebnije trudnice pa da nama prolaze stvari koje inace ne.

Tnx draga, znaci moze mi dati firma bolovanje, to je meni nesto ravnateljica rekla ako ostanem trudna 2dan sto se nje tice mogu na bolovanje

Bolovanje propisuje ginekolog ali ti placu prvih 42 dana isplacuje firma u iznosu 100%. Ako nakon 42 dana i dalje nastavljas bolovanje onda ti ga isto propisuje ginic ali kao komplikacije u trudnoci i to je na teret HZZOa. Po doznake moras svaki mjesec kod ginekologa i dobivas dva primjerka, jedan saljes u firmu a drugi na HZZO. To ti je isto pokriveno 100%, znaci dobivas punu osnovicu place. Na bolovanje mozes i ako ti aspiracija bude pozitivna tj ako nađu js. 

• Cvjetic
    14. Travanj 2018. 15:17

E nisam vas pitala,koliko vas otprilike izade onda postupak kod dr.Skvorc ako se ide preko hzzo?hvala

m.girl6
    14. Travanj 2018. 15:19

malimaj

Didi28

malimaj

Didi28

Bolovanje propisuje ginekolog ali ti placu prvih 42 dana isplacuje firma u iznosu 100%. Ako nakon 42 dana i dalje nastavljas bolovanje onda ti ga isto propisuje ginic ali kao komplikacije u trudnoci i to je na teret HZZOa. Po doznake moras svaki mjesec kod ginekologa i dobivas dva primjerka, jedan saljes u firmu a drugi na HZZO. To ti je isto pokriveno 100%, znaci dobivas punu osnovicu place. Na bolovanje mozes i ako ti aspiracija bude pozitivna tj ako nađu js.

Da, plaća ti je 100% ali je osnovica 4257 kn, isto kao i za komplikacije. Znaci imaš punu placu na komplikacijama jedino ako ti je plaća manja od 4257 kn, to je maksimum koji isplaćuje HZZO. 

Noa 💙

malimaj
    14. Travanj 2018. 16:28

m.girl6

malimaj

Didi28

malimaj

Didi28

Da, plaća ti je 100% ali je osnovica 4257 kn, isto kao i za komplikacije. Znaci imaš punu placu na komplikacijama jedino ako ti je plaća manja od 4257 kn, to je maksimum koji isplaćuje HZZO.

To stvarno nisam znala. Oprostite na dezinformaciji.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.