Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Cvjetic
    13. Travanj 2018. 20:47

Grizli

Cvjetic

Grizli

Gle nema sta izgubiti jer covjek stvarno da strucno misljenje i jako je fin.sam je reko da za sve sto me zanima ga konzultiram iako nisam jos u situaciji da mi je mpo jedina opcija. Probaj bez obzira sto ides negdje drugdje moze ti dat neki savjet sto mozda ne dobijes tu di ides. Sretno na stimuliranom.

Hvala i tebi sretno.a di ti ides,nemogu vas sve popratit.
    Bas cu mu ovih dana probat poslat mail da vidim sta ce mi rec.

Ja sam trenutno na kbc rijeka na humanoj, al jos nismo u postupku nadam se da ce nam ga odobriti uskoro.

Kod koga si?ja kod dr.Manestra

Grizli
    13. Travanj 2018. 20:49

Ja sam kod dr. Smiljan. Tamo su me prvi put uputili i od onda sam uvijek kod nje. 

Pikica89
    13. Travanj 2018. 21:04

Cvjetic

Pikica89

Pikica89

Cvjetic

Pikica89

IvanaB

Drage moje, prvo cestitam na svim pozitivnim betama od kad mene nema na forumu ❤ ostanite mi lijepe i zdrave trudnice 😘
    Eto nakon prvog neuspjeha i m koja je konacno iscurila planiram novi pokušaj. Hvala svima koje ste mi vec pomogle sa savjetom gdje i kome dalje privatno. Uloliko cu privatno prva opcija mi je Poljak, no on mi je opcija koju moram platiti, a imam jos pravo na 5 pokusaja preko hzzza, pa bih pokusala u jednu od klinika (drzavnih ili privatnih) a koje uzimaju na uputnicu. Mozete li mi reci kakva su vam iskustva s bolnicama i ima li koja od vas iskustva s Poliklinikom Škvorc?
    Hvala drage moje 😘😘😘😘😘

Evo ja sam kod dr.Škvorca imam same rijeci pohvale.Doktor je toliko pristupacan i toliko ti se posveti, sve ti objasni u najmanje detalje doslovno ti crta ako nesto ne razumijes. Mozes ga kontaktirati u bilo koje vrijeme uvijek je dostupan.Kod njega smo prvo probali u prirodnom ciklusu dobili jajnu stanicu ali se nije oplodila nazalost,zatim u sljedecem ciklusu smo isli u stimulirani i napokon se jedna oplodila i razvila do blastociste vracena peti dan i evo beta pozitivna bas kod njega za tjedan dana imam prvi pregled.ugl same pohvale .

I za njega sam razmisljala da idem jer isto tako citam samo pozitivne komentare.ali mislim da se kod njega tesko dobije postupak preko uputnice,ispravite me ako grijesim,znaci samo uz placanje.

Ne nema nikakvih problema kod njega ako želis ici preko uputnice ja isto idem preko uputnice.

On ti cak i sugerira dosta toga sta mozes napraviti na teret hzzo samo da i ti jeftinije prodes

Aha,super,ja mislila da ima odredeni broj koji moze ic preko hzzo i kad to prede da se vise nemoze.hvala ti😘

Pa sig imaju neki odredeni broj ali mislim da te to ne treba zabrinjavat.Ja sam kod njega krenula krajem 2017. kad mu je za tu godinu ugovor vec bio pred istek i sigurno je vec bilo dosta cura koje su bile na ugovor pa me bez problema primio preko uputnice.

• Cvjetic
    13. Travanj 2018. 21:29

Joj sad bi najrade isla kod njega,ali idem jos jednom probat u rijeku,ako ne uspije mislim da cu svakako izabrat njega.

• akilic
    13. Travanj 2018. 23:08

Drage cure, ispričavam se ako sam promašila mjesto ali nakon toliko kopanja po netu mislim da bi ovdje mogla dobiti neku razuman odgovor.
    Cijeli dan razbijam glavu s nalazom spermiograma pa želim pitati i vas ovdje za mišljenje,komentar, bilo kakvu pozitivnu misao.
    4mj pokušavamo dobiti bebu ali zbog godina MM smo se odlučili ranije napraviti neke pretrage, jer svjesna sam da možda njegove godine ne idu u prilog. Mislila sam da postoji šansa da njegova "slika" bude nešto lošija ali ne u ovolikoj mjeri.
    A : 11,78 % (kinetika2/3)
    B: 27,83 % (kinetika 2/3)
    C: 16,36 % (kinetika 2)
    D: 44,29 %

dijagnoza : oligoastenozoospermia
    rađeno na 3.dan apstinencije.

Meni je 27, MM 40. 

Koliko je ovo loš nalaz?
    Moj gin.nalaz i brisevi uredni.

Doktor koji je pročitao nalaz (onako ofrlje ako se mene pita) kaže da s obzirom da nema naznaka za problem kod mene da je to lošiji sp.ali ne toliko loš da se ne može ostvariti trudnoća prirodno.
    MM je naručen kod andr.  za 12 dana,a do tada mislim da ću poluditi. Pročitala sam sve i svašta, lošijih nalaza i trudnoća, boljih uz uzaludna pokušavanja.
    Znam da brigom neću ništa promijeniti ali ne mogu prestati misliti na to, vrtim najgore moguće scenarije :(

• Kengurica
    13. Travanj 2018. 23:28

Akilic prvo ne budi ocajna i ne misli na najgire jer nisi trenutno ni blizu toga. 40 godina nema veze s nalazom. Doktori ce mu reci da ponovi nalaz za 3 mj. Mozda mi je sad tako, a vec tad nece biti. Mi na nalazu nismo imali ovu kinetiku pa ne zna sta je to, al meni se cini sa nemate vi bas premalo brzih plivaca. I zamisli sad ovo, spermica postoje milijuni i 11% ovih full brzih u milijunima je poprilican broj. Kod vas je to ipak nesto manje, ali ih ima. On ce vjerojatno morati raditi ultrazvuk kod urologa da vide da nema varikokelu. Ne znam da li ce uopce morati hormonaku obradu jer nije to bas tako strasan nalaz.  Koliko dugo pokusavate?

• Kengurica
    13. Travanj 2018. 23:33

Fakat se ispricavam sto sam fulala svaku trecu rijec. Ne znam mogu li kako editirati post. 

malimaj
    14. Travanj 2018. 00:01

akilic

Drage cure, ispričavam se ako sam promašila mjesto ali nakon toliko kopanja po netu mislim da bi ovdje mogla dobiti neku razuman odgovor.
    Cijeli dan razbijam glavu s nalazom spermiograma pa želim pitati i vas ovdje za mišljenje,komentar, bilo kakvu pozitivnu misao.
    4mj pokušavamo dobiti bebu ali zbog godina MM smo se odlučili ranije napraviti neke pretrage, jer svjesna sam da možda njegove godine ne idu u prilog. Mislila sam da postoji šansa da njegova "slika" bude nešto lošija ali ne u ovolikoj mjeri.
    A : 11,78 % (kinetika2/3)
    B: 27,83 % (kinetika 2/3)
    C: 16,36 % (kinetika 2)
    D: 44,29 %

dijagnoza : oligoastenozoospermia
    rađeno na 3.dan apstinencije.

Meni je 27, MM 40.

Koliko je ovo loš nalaz?
    Moj gin.nalaz i brisevi uredni.

Doktor koji je pročitao nalaz (onako ofrlje ako se mene pita) kaže da s obzirom da nema naznaka za problem kod mene da je to lošiji sp.ali ne toliko loš da se ne može ostvariti trudnoća prirodno.
    MM je naručen kod andr. za 12 dana,a do tada mislim da ću poluditi. Pročitala sam sve i svašta, lošijih nalaza i trudnoća, boljih uz uzaludna pokušavanja.
    Znam da brigom neću ništa promijeniti ali ne mogu prestati misliti na to, vrtim najgore moguće scenarije :(

Akilic. I moj muz ima istu dijagnozu s jos losijim rezultatima. Uz koristenje vitamina nekih 8 mj uspio ga je malo poboljsati. Bili smo u postupku ivf i to ICSI metode i sada cekamo malenu princezu. Nemoj ocajavati na prvu nade uvijek ima. 

malimaj
    14. Travanj 2018. 00:16

IvanaB

Drage moje, prvo cestitam na svim pozitivnim betama od kad mene nema na forumu ❤ ostanite mi lijepe i zdrave trudnice 😘
    Eto nakon prvog neuspjeha i m koja je konacno iscurila planiram novi pokušaj. Hvala svima koje ste mi vec pomogle sa savjetom gdje i kome dalje privatno. Uloliko cu privatno prva opcija mi je Poljak, no on mi je opcija koju moram platiti, a imam jos pravo na 5 pokusaja preko hzzza, pa bih pokusala u jednu od klinika (drzavnih ili privatnih) a koje uzimaju na uputnicu. Mozete li mi reci kakva su vam iskustva s bolnicama i ima li koja od vas iskustva s Poliklinikom Škvorc?
    Hvala drage moje 

IvanaB. Ja sam u polikliniku Škvorc došla na preporuku. I dr Škvorc i dr Dubovečak, oboje izuzetno ljubazni, sve objasne,  možeš im postaviti bilo koje pitanje na sve lijepo odgovore. Priznaju i nalaze iz drugih ustanova, štoviše i preporuče ti ako ne želiš raditi određenu pretragu kod njih gdje je najbolje da ju napraviš. Zbog činjenice da je dr detaljno pregledao sve moje dotadašnje nalaze uputio me je na dodatne pretrage za šećer i tako smo uz probleme s štitnjačom otkrili da imam i inzulin. Rezistenciju. To dr na vv nije primjetila u 2 godine mog hodočašćenja gore. Kod njih sam iz drugog pokušaja (3 sveukupno) ostvarilia i trudnoću koju sam zbog cinjenice da se max posvete pacijentici ali i partneru nastavila voditi kod njih. Ovu godinu su im cak u HZZO dali ugovor na 12 mjeseci do sada je praksa bila svakih 6mj. Imaju rezultate ali njihov jedini problem po meni je sto nisu toliko razvikani kao neke druge poliklinike. Ja npr. Nisam ni znala da postoje privatnici koji rade preko HZZOa. A ako bi putovala postoji i mogucnost da ti se refundira dio troskova preko HZZOa.

• Suncica135
    14. Travanj 2018. 08:09

Kengurica

Akilic prvo ne budi ocajna i ne misli na najgire jer nisi trenutno ni blizu toga. 40 godina nema veze s nalazom. Doktori ce mu reci da ponovi nalaz za 3 mj. Mozda mi je sad tako, a vec tad nece biti. Mi na nalazu nismo imali ovu kinetiku pa ne zna sta je to, al meni se cini sa nemate vi bas premalo brzih plivaca. I zamisli sad ovo, spermica postoje milijuni i 11% ovih full brzih u milijunima je poprilican broj. Kod vas je to ipak nesto manje, ali ih ima. On ce vjerojatno morati raditi ultrazvuk kod urologa da vide da nema varikokelu. Ne znam da li ce uopce morati hormonaku obradu jer nije to bas tako strasan nalaz. Koliko dugo pokusavate?

Ne očajavaj jer se spermiogram često mijenja. Moja preporuka za tebe je napraviti sve što je u tojoj moci da ostaneš trudna prirodno prije nego krenes u neki postupak. Ovo je popis stvari koje možeš učiniti:
    1. Kupi i svakodnevno pij prenatalne vitamine da si poboljšaš kvalitetu jajnih stanica
    2. Nabavi trakice za ovulaciju (imaš jeftino i u velikoj količini na Njuškalu) i prati pomocu aplikacije FertilityFriend svoje cikluse da lakše utvrdiš plodne dane
    3. Neka ti muž pije vitamine za poboljšanje plodnosti za muškarce ( imaš ih svakakvih vrsta u apoteci raspitaj se)
    4. Ako želiš kupi lubrikant Preseeed (Njuškalo oko 280 kn) koji pomaže spermijima da prođu kroz grlić maternice i poboljšava Ph rodnice
    Nadam se da sam ti pomogla i sretno!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.