pozdrav svima! planiram trudnoću pa me zanima kolika bi bila visina naknade na zavodu ako sam radila 20 mjeseci s prekidima od 24 mjeseca( radila sam 10 mjeseci, pa 2 mjeseca burza, pa opet 10 mjeseci radila pa burza 4 mjeseca) i u trenutku poroda budem nezaposlena s tim uvjetima?hvala
Pozz svima, zanima me vezano za prelazak s komplikacija na porodiljni, ako sam na komplikacijama npr. od 01.08. do 15.08. a od 16.08. do 31.08. prelazim na porodiljnu naknadu. Znam da se komplikacije računaju po principu 4257,28/168 (mjesečni fond sati) = 25,34 (satna osnovica) i ovo se množi sa satima koliko smo bili na komplikacijama. Ali ne znam, da li se za porodiljnu naknadu uzima satna osnovica sa obrasca od prosjeka 6mj plaća prije komplikacija. Eto, ako mi neko slučajno od vas može pomoći. Hvala
Drage majčice koje ste iz Zagreba i imate četvero dječice da li dobivate i za treće i za četverto dijete pomoć ili samo za četvrto i da se ukida za treće? Nama stiže četvrta bebica pa me zanima da li ću dobivati do šeste godine i za treće i za četvrto pomoć od grada Zagreba ili samo za jedno? Od srca Vam hvala na odgovoru
2002.Gabriel
2007.Luka
2011.Jakov
Draga mirell, šaljemo link na članak gdje se nalazi i odgovor na vaše pitanje:
(za treće i svako sljedeće dijete roditelja podnositelja zahtjeva 54.000,00 kuna koje će se isplatiti u jednakim obrocima tijekom 6 kalendarskih godina)
https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/hocu-li-dobiti-jednokratnu-novcanu-pomoc-za-dijete-od-grada-zagreba-2261
Neznam jel bila tema.. Sta je najbolje napraviti ako se za vrijeme porodiljnog desi trudnoca? Ostat na porodiljnom do godinu dana i 45 dana prije opet otvorit novi porodiljni ili? A da se ne padne na minimalac
Pozdrav,
10.9. Krecem sa komplikacijama,pa me zanima kada ce mi sjesti naknada. Kako se obracunava-do kojeg u mjesecu?
doznake moraš donijeti do 5og u mjesecu, a naknada sjeda oko 20og.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Sortiraj odgovore
Najstariji