Pozdrav svima. Ne mogu nigdje na internetu naći odgovor na svoje pitanje, pa se nadam da ćete vi znati odgovor....
Od 1. mjeseca sam na čuvanju trudnoće i obrazac ER-1 sam predala u HZZO. Što bi se desilo kada bi prekinula bolovanje zbog korištenja godišnjeg, tj. dali mi u prosjek ulaze naknade koje primam od HZZO ili se uzima zadnjih 6 plaća koje firma isplaćuje?
Bok svima! Zanima me sljedeće. Porodiljni dopust počinje mi u 8 mjesecu. Ja sam se sad razbolila i patim se na poslu ali me strah da ako odem na bolovanje da će mi to srušiti prosjek zadnjih 6 plaća (ili koliko se već uzima za izračun porodiljne naknade). Je li to točno ili se gleda bruto iznos bez obzira jesam li par dana bila bolesna? Ne bi htjela sad zbog glupe prehlade imati manju porodiljnu naknadu....
Pozdrav svima,
Moja priča je sljedeća, nemam onih bajnih 12 mjeseci neprekinutog radnog staža jer sam ostala trudna valjda s prvim radnim danom. Budući da smo ostali na jednoj plaći (ovih 1600kn ne znam kako bi nazvala) zanima me da li je moguće u dogovoru s poslodavcem, prekinuti bolovanje nakon obaveznog 70.tog dana od rođenja djeteta, prebaciti pravo na oca da bi on mogao primiti punu naknadu za plaću, a ja da se vratim na pola radnog vremena, a onda nakon isteka tih 6 mjeseci od poroda ja se vratim na roditeljski dopust do prve godine djetetova života?
Da li je to teoretski moguće?
Hvala unaprijed
Gruby mislim da otac ima pravo tek na drugih 6 mjeseci, ali nisam ziher. Provjeri u HZZOu
Pitanje: zaposlena sam na neodređeno (Zagreb), staža ću u vrijeme poroda imati oko 18 mjeseci, plaća mi je oko 5500kn, zanima me koliku porodiljnu naknadu ću imati prvih 6mjeseci? Hvala.
pozdrav svima...ako netko zna odgovor, molim vas javite.
na porodiljni krecem 9.8.
znam da je za prosjek place bitna zadnja ona koja sjeda u 7 mjesecu, ne i ona koja sjeda u 8 mjesecu, jer je to mjesec kad idem na porodiljni, zar ne?
da li to znaci da ja mogu uzeti ER-1 obrazac iz firme nakon sto mi sjedne placa u 7 mjesecu ili na tom obrascu mora biti ipak i placa koja sjeda u 8 mjesecu?
pitam jer su onda godisnji, a sefa mi nece biti od kraja 7 do sredine 8 mjeseca.
isto znam da mogu predati papire na HZZO onda do kraja 8 mjeseca jer isplatu za 8 dobivam tek oko 20.9., jel?
hvala vam puno na odgovoru.
Sortiraj odgovore
Najstariji