Curke trebala bi pomoć, malo je specifična situacija.
Naime trenutno sam redovita studentica i kao takva nebi imala prava na komplikacije u trudnoći. Trenutno mi se nudi posao na određeno 6 mj i zanima me da li bi imala nakon određenog perioda pravo na komplikacije u trudnoći?
Ako da u kojem iznosu? Vidim da u Zakonu piše d amor abiti 9 mj neprekidno (to nebi imala) ili 12 mj u zadnje 2 godine (to bi možda i imala s obzirom da sam cijelu 2013. god bila na stručnom, a u 2014. sam radila 4 mj.)
Pretpostavljam da mi ne bi produžili ugovor pa bi po tome imala pravo na naknadu do otvaranja porodiljne naknade. Da li ja po isteku bolovanja i ugovora moram prijaviti na burzu ili mogu normalno nastaviti svoj studij?
pozz..nova sam ovdje i imam pitanje...ovako... zaposlena sam na određeno do 31.1.2015. a termin poroda mi j 3.2.2015...znači porodiljni mi počinje prije nego mi ne produže ugovor... imam li pravo dobivat 100 % plaće unatoč tome što mi je prekinut ugovor odmah na početku porodiljnog? i ovih drugih 6 mj znači moram javit u hzzo da sam nezaposlena i onda padam na 1600 il ne moram pa dobim onih 2 i nešto ( plaćša mi je oko 4000)...unaprijed zahvaljujem na odgovorima ;)
Trebalo bi biti prvih 6mj porodiljnog se dobiva puna placa tj prosjek zadnjih 6mj.sad moze ti iz mjeseca u mjesec varirat! Jer se na r1 obrascu ispunjava zadnjih 6mj placa pa se izracuna kolika ti je satnica pa puta br radnih sati! Tako da moze bit tipa da se npr za jedan mjesec dobije 100kn vise a za dr 100kn manje, a za dr 6mj se dobiva e sad mislim da ovisi od place 1600 ili 2600 to nisam sigurna!!! Jel mi svi krivo citamo zakone i neznamo ih protumacit!!! Pa evo linka koji pomaze http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/
Pozdrav!
U radnom odnosu sam bez prestanka od 2007g.....na komplikacijama sam od 2mj..i primam 3300,00...kolika mi je i plaća...Zanima me ako netko zna,koliko cu primati drugih 6mj....kako se to racuna...predpostavljm da je 1600,00 al netko kaze da bi mogla mozda primati i 2600,00...
Please pomoć,ako netko zna
Nixie oprosti ja samo govorim kako mi je receno, njoj placa nije bila u tih godinu dana ista konstantno tako da je njen prosjek bio oko 2.800-3.000, pardon jos jednom bez ljutnje..
Sortiraj odgovore
Najstariji