pomoc....supruga je strankinja,ali ona vec ima stalni boravak (drz.Hrvatsko i osobnu) problem predali smo za porodilnu,doslo je resenje odbijeno zato sto nema punih 3 godine stanlog boravka,ali njoj fali jos 3 mjeseci do punih 3 godine,pa vas molim pomoc dali moze predat kad djete navrsi 4 mjeseci tad ce ona imat punih 3 godine stalnog boravka to nam je 3 dijete.
hvalla
Bok zene, majke, kraljice da ne pretrazujem cilu temu zna li tko smije li se raditi honorarno idl. kada se prima porodiljni drugih 6 mjeseci?
Hvala
Pozdrav ja sam trenutno na komplikacijama i dobivam punu plaću. Moja firma u kojoj imam 6 god neprekinutog staža ide u stečaj pa će svi tako i ja dobiti otkaz. Znam da se ja onda vodim kao nezaposlena i da ću kad mi završe komplikacije dobivat 1660 kn ali šta je sa naknadom sa biroa ? Dali to dobivam odmah cim ostanem nezaposlena ili tek kad završi porodiljini nakon godine dana?
Pozdrav svima, nova sam ovdje pa možda ponavljam pitanje.
Zanima me koji uvjeti moraju biti ispunjeni da bi se ostavrilo pravo na punu naknadu dakle 4200,00 kn za komplikacije u trudnoći (neprekidni staž, uplate plaća...) Hvala :)
Pozdrav svima!
Vjerojatno ste već puno raspravljale o ovom pitanju, ali mi ni nakon 20-ak pročitanih strana nisu najjasnije neke stvari pa evo moje situacije:
Imam stalni ugovor 2,5 godine. Plaća 8500kn. Termin mi je krajem prosinca. Ako odem na očuvanje trudnoće recimo u 5. mjesecu trudnoće koliko novca ću dobivati dok mi ne dođe onih zakonskih 45 dana prije poroda. Zbunjena sam. Neke pišu da se i na komplikacijama dobiva puna plaća, a neke da je maksimum 4200, bez obzira koliku plaću imam.
Nadalje, ako je istina da bi na čuvanju trudnoće dobivala 4200, da li onih 6 mjeseci nakon poroda dobivam nazad 100 posto svoje plaće, dakle 8500 ili manje (s obzirom na prosjek koji će biti manji ako se uzima u obzir ovih 4200kn, ili to ne ulazi u taj prosjek)?
Molim vas pomozite mi riješiti ove nejasnoće!
Hvala unaprijed...
Mona
na komplikacijama dobivas 100% proracunske osnovice (kako li se kaze) tj 4250, ako tj je placa visa od toga.
dakle, dobivat ces 4250kn.
kod otvaranja komplikacija prilazes obrazac sa zadnjih sest placa i po tome ce ti racunati prosjek naknade za prvih sest mjeseci porodiljnog. iznosi s komplikacija ti nece umanjiti prosjek.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Bok - može li mi netko, onako koroak po korak objasniti što trebam napraviti za porodiljnu naknadu? Dakle sad sam na godišnjem a komplikacije mi počinju krajem 7. mj. Porodiljni mi počinje već početkom 8. tako da ću na kompliacijama biti svega 2 tjedna. Što trebam napraviti, tj je li ovo dbar postupak:
1. Uzeti potvrdu o bolovanju od ginekologa par dana prije početka bolovanja
2. Otići u firmu po obrazac sa zadnjih 6 plaća (trebam li taj obrazac od nekud uzeti pa donijeti, ili oni samo isprintaju zadnjih 6 platnih lista? Hoće li mi ući samo zadnjih 6 plaća u prosjek ili i bonus i regres koji sam primila u zadnjih 6 mj a iskazani su na zasebnim platnim listama?)
3. Otići u HZZO sa potvrdom o bolovanju i platnim listama i otvoriti komplikacije
To je to? Za par tjedana automatski počinje porodiljni ili trebam još nešto napraviti? Kakva će mi biti isplata za ovaj mjesec u kojem sam 60% na godišnjem a 40% na komplikacijama?
Hvala unaprijed!
Sortiraj odgovore
Najstariji