Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    fico5
    18. Lipanj 2015. 20:13

pomoc....supruga je strankinja,ali ona vec ima stalni boravak (drz.Hrvatsko i osobnu) problem predali smo za porodilnu,doslo je resenje odbijeno zato sto nema punih 3 godine stanlog boravka,ali njoj fali jos 3 mjeseci do punih 3 godine,pa vas molim pomoc dali moze predat kad djete navrsi 4 mjeseci tad ce ona imat punih 3 godine stalnog boravka to nam je 3 dijete.
    hvalla

crnamala
    29. Lipanj 2015. 13:28

Bok zene, majke, kraljice  da ne pretrazujem cilu temu zna li tko smije li se raditi honorarno idl. kada se prima porodiljni drugih 6 mjeseci? 
    Hvala

rencix
    29. Lipanj 2015. 15:39

Pozdrav ja sam trenutno na komplikacijama i dobivam punu plaću. Moja firma u kojoj imam 6 god neprekinutog staža ide u stečaj pa će svi tako i ja dobiti otkaz. Znam da se ja onda vodim kao nezaposlena i da ću kad mi završe komplikacije dobivat 1660 kn ali šta je sa naknadom sa biroa ? Dali to dobivam odmah cim ostanem nezaposlena ili tek kad završi porodiljini  nakon godine dana?

• tinka9
    30. Lipanj 2015. 14:24

Pozdrav svima, nova sam ovdje pa možda ponavljam pitanje.
    Zanima me koji uvjeti moraju biti ispunjeni da bi se ostavrilo pravo na punu naknadu dakle 4200,00 kn za komplikacije u trudnoći (neprekidni staž, uplate plaća...) Hvala :)

• Mona7
    30. Lipanj 2015. 23:20

Pozdrav svima!

Vjerojatno ste već puno raspravljale o ovom pitanju, ali mi ni nakon 20-ak pročitanih strana nisu najjasnije neke stvari pa evo moje situacije:
    Imam stalni ugovor 2,5 godine. Plaća 8500kn. Termin mi je krajem prosinca. Ako odem na očuvanje trudnoće recimo u 5. mjesecu trudnoće koliko novca ću dobivati dok mi ne dođe onih zakonskih 45 dana prije poroda. Zbunjena sam. Neke pišu da se i na komplikacijama dobiva puna plaća, a neke da je maksimum 4200, bez obzira koliku plaću imam.

Nadalje, ako je istina da bi na čuvanju trudnoće dobivala 4200, da li onih 6 mjeseci nakon poroda dobivam nazad 100 posto svoje plaće, dakle 8500 ili manje (s obzirom na prosjek koji će biti manji ako se uzima u obzir ovih 4200kn, ili to ne ulazi u taj prosjek)?

Molim vas pomozite mi riješiti ove nejasnoće!

Hvala unaprijed...

Mona

shimmer
    01. Srpanj 2015. 08:33

na komplikacijama dobivas 100% proracunske osnovice (kako li se kaze) tj 4250, ako tj je placa visa od toga.
    dakle, dobivat ces 4250kn.

kod otvaranja komplikacija prilazes obrazac sa zadnjih sest placa i po tome ce ti racunati prosjek naknade za prvih sest mjeseci porodiljnog. iznosi s komplikacija ti nece umanjiti prosjek.

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Pupa5
    01. Srpanj 2015. 08:56

Bok - može li mi netko, onako koroak po korak objasniti što trebam napraviti za porodiljnu naknadu? Dakle sad sam na godišnjem a komplikacije mi počinju krajem 7. mj. Porodiljni mi počinje već početkom 8. tako da ću na kompliacijama biti svega 2 tjedna. Što trebam napraviti, tj je li ovo dbar postupak:
    1. Uzeti potvrdu o bolovanju od ginekologa par dana prije početka bolovanja
    2. Otići u firmu po obrazac sa zadnjih 6 plaća (trebam li taj obrazac od nekud uzeti pa donijeti, ili oni samo isprintaju zadnjih 6 platnih lista? Hoće li mi ući samo zadnjih 6 plaća u prosjek ili i bonus i regres koji sam primila u zadnjih 6 mj a iskazani su na zasebnim platnim listama?)
    3. Otići u HZZO sa potvrdom o bolovanju i platnim listama i otvoriti komplikacije
    To je to? Za par tjedana automatski počinje porodiljni ili trebam još nešto napraviti? Kakva će mi biti isplata za ovaj mjesec u kojem sam 60% na godišnjem a 40% na komplikacijama?

Hvala unaprijed!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.