Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jele843
    29. Kolovoz 2015. 23:30

trenutno sam na roditeljskom dopustu do 5.10. (drugih 6 mj.).naknada koju primam je 2660 kn. do sada sam primala sve maximalne iznose - 4257 kn na komplikacijama, punu plaću prvih 6 mj. nakon poroda i sad ovih maximalnih 2660 kn. zaposlena sam na neodređeno....nekoliko godina. ponovno sam trudna. termin mi je kraj travnja. voljela bih ponovno ostvariti maximalne uvjete (kao i svatko ;)). nikako ne mogu dobiti točnu informaciju koliko mjeseci moram raditi da bi to ostvarila. na par mjesta sam dobila info da trebam odraditi tri mjeseca, tj.imati dvije liste. gospođa sa hzzoa kaže da trebam šest. u obitelji imam situaciju da su djevojke u situaciji kao moja imale 4 ili 5 lista i ostvarile puna prava.zbilja ne znam što je prava istina.ako su dovoljne dvije liste, radila bi 10.,11.,12.mj. i onda isla na komplikacije. da li ima neka od djevojaka koja je imala moju situaciju dami kaže da li su dvije liste dovoljne? hvala unaprijed klokanice ;)

shimmer
    29. Kolovoz 2015. 23:53

http://forum.roda.hr/threads/85947-Komplikacije-(%C4%8Duvanje-trudno%C4%87e)?p=2796005&viewfull=1#post2796005

i čestitam 

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Oliva4
    30. Kolovoz 2015. 02:20

Nisam u istoj situaciji kao ti,ali meni je teta na  hzzo-u primila listu s dvije zadnje plaće (sama mi je rekla da je to dovoljno) i nije bilo nikakvih problema..pa eto,ako je od pomoći..

• baby.love
    07. Rujan 2015. 17:33

Drage mame imam pitanje...
    Imam pravo porodiljnog 1 godinu.
    Ja i muž smo nezaposleni pa bi me zanimalo dali je moguce prebaciti porodiljni na muža a da ja krenem raditi...da napomenem da je prošlo prvih 6 mjeseci i ostalo je još 6...
    Hvala za sve informacije

Tyna24
    07. Rujan 2015. 17:39

a mene zanima druga situacija... ističe mi ugovor za 2 dana (na komplikacijama sam), pa me zanima kamo dalje... prijaviti na hzz? koliko se dobiva naknada? do sad sam dobivala koliko i plaču kad sam bila zaposlena...

Cvarak
    07. Rujan 2015. 17:40

Koliko ja znam(dobro ja sam zaposlena pa sad) moras otic na hzzo kad dijete bude imalo 5mj i onda se potpisuje odluka tj suglasnost da se majka odrice roditeljskog dopusta i da ce otac bit na roditeljskom dopustu! Sad neznam kakva je procedura sa nezaposlenima,ali mislim da se moze najbolje da odes na hzzo ili nazoves bijeli telefon! Vjerovatno moras donjet neki dokaz da ces se ili si zaposlena i otac preuzima drugih 6mj roditeljskog dopusta!!

• tamy24
    11. Rujan 2015. 13:15

Pozdrav žene,mame i trudnice,
    imam pitanje vezano za prekid rodiljnog dopusta radi ponovne trudnoće i njene naknade, ali prvo da napišem neke info da bude jasnije.
    Trenutno sam na rodiljnom dopustu 5 i pol mjeseci, za 15 dana 25.09.2015.g. bi trebala predati papire za produžetak porodiljnog (ostalih 6 mj.), naime prosli tjedan sam saznala da sam ponovno trudna 2 mj i da bi mi termin poroda bio 01.05.2016.
     Prije otvaranja porodiljnog sam neprekinuto u radnom odnosu 7 god. Plaću imam veću od 4500kn i trenutno primam naknadu na porodiljnom u punom iznosu,od slijedećeg mjeseca bi mi vjerojatno porodiljni bio nekih 2600kn.
    Prvu trudnoću sam bila na komplikacijama od 4 mj. Trudnoće, ostao mi je godišnji odmor 10 dana iz 2014.g. i 22 dana tekući iz 2015.g

Moja pitanja su slijedeća:
    1. U slučaju da prekinem trenutni rodiljni i vratim se na posao koliko moram minimalno mjeseci raditi da bi mi naknada bila puna plaća (kao i za 1. dijete)?
    2. Dali bi mogla iskoristiti godišnji odmor (pošto je neiskorišten) kao zamjenu za rad , da se na osnovu godišnjeg obračuna porodiljna? ako ne što napraviti sa godišnjim? (isplatit mi ga ne mogu)
    3. Da li je moguće prekinuti porodiljni i otići odmah ponovno na komplikacije (naravno ako za tim potreba postoji)u tom slucaju koja bi mi onda bila naknada.? Načula sam da bi se u tom slučaju uzeo prosijek plaće od prve trudnoće?ako ne ispravite me!
    3. U slučaju da prekinem rodiljni mogu li preostale mjesece "starog rodiljnog" iskoristiti prema zakonu (jeli to još uvijek dok dijete ne krene u školu ili?)
    4. Koja mi je najbolja opcija u ovoj situaciji ako se netko našao u sličnoj ili što predlažete najbolje učiniti?

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.