Pozdrav, ako itko ima ikakvih saznanja o ovome sto cu pitati, please pomagajte :)
Naime, u 12. mj 2014. mi je istekao porodiljni i ugovor o radu, prijavila se na zavod, imam pravo na naknadu, dvije sam dobila vec i zaposlim se, od 1.3. mi krece prijava, a ja upravo saznam da sam trudna opet :D.
sad me zanima koliko trebam radit da bi mogla ici na bolovanje i primat punu placu? Imam 18 mjeseci staza sa prekidima u zadnje dvije godine. U biti me zanima koliku stetu mi je nanila ova naknada s biroa? Pretpostavljam da ona ne ide u prosjek, ali se nekako potiho nadam da mi ide prosjek od prijasnjeg poslodavca u kombinaciji sa novim.
da, znam da sam svega nasvrljala ali ako je itko skuzio bar malo neka pomogne :)
Pozdrav, bila sam danas na zdravstvenom i zena mi je rekla da cu primat punu naknadu na komplikacijama buduci da cu imat 9 mjeseci staza , nisam je skuzila koliku cu naknadu primat nakon toga kad otvorim porodiljni i dali mi to ovisi o stazu?
Novčana potpora
Tijekom korištenja rodiljnog dopusta, korisnik ima pravo na naknadu plaće u iznosu od 100% od osnovice za naknadu plaće utvrđene prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju (bez limita).
Kao posebni uvjet za ostvarivanjem prava na naknadu plaće tijekom rodiljnog dopusta u iznosu od 100% od osnovice za naknadu plaće, bez limita, javlja se uvjet staža osiguranja (na temelju nesamostalnog ili samostalnog rada, te primanja naknade plaće nakon prestanka tog rada ostvarene prema propisima iz obveznog zdravstvenog osiguranja), prema kojem osoba mora imati navedeni staž od 12 mjeseci neprekidno, odnosno 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine. Ukoliko navedeni uvjet nije ispunjen, korisnik i dalje ima pravo na rodiljni dopust, no naknada plaće tijekom istoga iznosi 50% proračunske osnovice (odnosno 1.663,00 kune).
Sve piše na: http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore
Bok svima!
Ja sam trenutno na bolovanju(cuvanje trudnoce) i ako bude sve ok, a bit ce vratila bih se na posao, znaci bila bih samo mj dana na bolovanju! Zna li neko proceduru dal cu za taj mj dobit sam 4 tis ili ...?! hvala
Moraš svakako nositi ER-1 obrazac na kojem su ti upisana primanja za zadnjih 6 mjeseci ako ideš po osnovi komplikacije u trudnoći jer takvo bolovanje plaća hzzo od prvog dana. Jedino možda da si izračunaš kako bi ti bilo isplativije pa da otvoriš bo po nekoj drugoj osnovi ako se ovo manje isplati. Ako ti je poslodavac tako super i ako imaš super liječnicu opće prakse, otvoriš na nešt drugo pa će ti primanja biti veća. Ne znam do kada planiraš onda raditi kad se vratiš i kad misliš godišnji iskoristiti.
Sortiraj odgovore
Najstariji