Znam to, mozda nisam bila jasna pitanjem, zanima me samo mora li muz sa mnom u hzzo prilikom produzetka porodiljnog? Negdje sam procitala da suprug mora potpisati da se odrice svog prava na rodiljni dopust kako bih ga ja mogla dobiti... pa da znamo jel moramo ici zajedno ili mogu ja sama otici s obzirom da cu ga ja koristiti...da ne izostaje s posla bezveze..
Daj mi recite ako sam bila na komplikacijama 2 tjedna i inace nama poslodavac prihvaca do 2 tjedna bolovanje,valjda ovi tam u jukicev
...valjda ovi tam u jukicevov nemaju nista evidentirano i nebi radili problema, jedino cu ic predat za 3 mj doznake?!
"Tijekom korištenja rodiljnog dopusta, korisnik ima pravo na naknadu plaće u iznosu od 100% od osnovice za naknadu plaće utvrđene prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju (bez limita)."
Ovako piše u pravilniku.
Da li mi netko može objasniti zašto je meni u posljednja tri mjeseca naknada varirala i do 800kn! ?
Sigurno mi plaća nije ni jedan mjesec bila 800 kn veća ili manja.
Da li se još kome ovo dogodilo?
Beba ima 4,5 mj.
E to, super. Hvala na info! Otisla sam, uzela formulare, danas ispunimo i sutra predam.
Dada, i mene to isto zanima, svaki drugi mj.dobijem placu za oko 700 kn manju! Pricala sam s jos jednom kolegicom i onda isto tako. Bas sutra idem u Hzzo pa ću pitati ako se sjetim!
Sortiraj odgovore
Najstariji