Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tea024
    11. Prosinac 2014. 22:08

može meni odgovor? gore malo višlje je pitanje u vezi proporcionalno umanjene naknade i komplikacije?

marimana
    11. Prosinac 2014. 23:14

Mame imam pitanje,možda tu negdje i postoji odg.ali ga nisam skužila. Dakle,zaposelna za stalno,na roditeljskom dopustu,dijete navršilo 6.mj.sad su me sa 100% -tne plaće skinuli na 2 500. Međutim,sada sam ostala opet trudna (oko 4tj). I šta da sad radim,zatvaram porodiljni,otvaram drugo bolovanje?Ili ostavim sve isto? Vratiti se na posao (koliko moram minimalno)? Ružno zvuči ali nema mi logike da sad sljedećih 8.mj.pa plus 1 god. (do navršenja 1.rođendana drugog djeteta) dobivam samo tih 2500,ili bi mi i njih još i smanjili zadnjih 6.mj.rodiljnog dopusta.. Radim u HMP tako da mi se baš i nevraća trudna na posao,ali uz njihovu dobru volju mogli bi me meknuti iz kola u ord...to ako im se baš sažali nadamnom. Ne rađam djecu radi novaca,da me nebi netko sad tu napao,ali nadam se da razumijete da je svakom danas teško,krediti stižu,bebe stizu,a živit se mora..Hvala mame,pozdrav svima!

Nalah
    13. Prosinac 2014. 09:25

Na fejsu imate grupu Porodiljni, dječji doplatak  & socijalna pomoć :),pa možete i tamo postavljati pitanja

Nixie
    14. Prosinac 2014. 08:43

marimama, ja bih se vratila na posao na tvom mjestu. odradiš malo, iskoristiš godišnji i imat će dovoljno za punu naknadu na komplikacijama i na porodiljnom 

lonny
    14. Prosinac 2014. 14:40

ProudMomy molim potvrdu da sam sve dobro napisala u prethodnom postu. Ti se u to najviše kužiš ;)

Dvenas
    14. Prosinac 2014. 20:51

Pozdrav,

jedno pitanje.

Imam dovoljno neprekidnog staža za punu porodiljnu naknadu, ali pošto sam prijavljena na pola radnog vremena, zanima me da li će ta činjenica utjecati i na visinu naknade? Hvala unaprijed!

Can't stop the signal.

Nixie
    14. Prosinac 2014. 23:13

pa trebala bi imati jednako s obzirom da ti je plaća manja od 4250. jedino se ženama koje imaju veću plaću od toga stvar mijenja na bolje. nikome na porodiljnom ne ide na gore.

lonny
    15. Prosinac 2014. 10:00

Tako je,  neće ti uopće smanjiti,  i dalje će ti ostati kao do sada.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.