Mislim da ne može to tako ići jer kad si na komplikacijama u trudnoći, poslodavac, ajmo reći, nema ništa s tobom jer si na teret hzzo-a. Nisam nikad čula da postoji opcija da poslodavac isplaćuje komplikacije u trudnoći, ali nikad se ne zna
Primala sam placu 2400 jos uvjek sam u radnom odnosu ali na komplikacijama termin mi je 22.4.zanima me kolika ce mi bit porodiljna naknada i hvala
Upravo došla sa pregleda i ginekolog mi je dao papir o privremenoj nesposobnosti za rad, ali problem je u tome sto mi nije htio dao doznake koje bi nosila na HZZO nego samo taj papir s kojim ne mogu ništa. Njega jedino mogu odnest poslodavcu koji ce onda znat da sam trudna i ne produzit mi ugovor koji ističe 25.3 a doznake tek na kraju mjeseca mogu dobit. Imam li pravo dobivat naknadu ako mi on prije otkaze ugovor nego sto ja stignem sve te papire odnest u HZZO ????
Na naknadu za komplikacije u trudnoći imaš pravo samo dok si zaposlena.
Koliko znam, moraš otvoriti komplikacije prije nego ti istekne ugovor o radu. Ako napraviš tako, dobivat ćeš naknadu kao zaposlena osoba sve do otvaranja porodiljnog, bez obzira na to što ti je ugovor u međuvremenu istekao.
Zapravo ne. Ipak jesi u pravu kosee, ja sam krivo shvatila. Sad vidim da ovdje govori o porodiljnoj
Sortiraj odgovore
Najstariji