Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nixie
    04. Ožujak 2015. 15:53

Mislim da ne može to tako ići jer kad si na komplikacijama u trudnoći, poslodavac, ajmo reći, nema ništa s tobom jer si na teret hzzo-a. Nisam nikad čula da postoji opcija da poslodavac isplaćuje komplikacije u trudnoći, ali nikad se ne zna 

Cvarak
    04. Ožujak 2015. 16:06

Nista,morat cu se raspitat pa javim! Hvala puno 😊

• beti5
    05. Ožujak 2015. 01:29

Primala sam placu 2400 jos uvjek sam u radnom odnosu ali na komplikacijama termin mi je 22.4.zanima me kolika ce mi bit porodiljna naknada i hvala 

rencix
    05. Ožujak 2015. 18:59

Upravo došla sa pregleda i ginekolog mi je dao papir o privremenoj nesposobnosti za rad, ali problem je u tome sto mi nije htio dao doznake koje bi nosila na HZZO nego samo taj papir s kojim ne mogu ništa. Njega jedino mogu odnest poslodavcu koji ce onda znat da sam trudna i ne produzit mi ugovor koji ističe 25.3 a doznake tek na kraju mjeseca mogu dobit. Imam li pravo dobivat naknadu ako mi on prije otkaze ugovor nego sto ja stignem sve te papire odnest u HZZO ????

Nixie
    05. Ožujak 2015. 22:22

Na naknadu za komplikacije u trudnoći imaš pravo samo dok si zaposlena.

kosee
    06. Ožujak 2015. 08:55

Koliko znam, moraš otvoriti komplikacije prije nego ti istekne ugovor o radu. Ako napraviš tako, dobivat ćeš naknadu kao zaposlena osoba sve do otvaranja porodiljnog, bez obzira na to što ti je ugovor u međuvremenu istekao.

Nixie
    06. Ožujak 2015. 11:24

Zapravo ne. Ipak jesi u pravu kosee, ja sam krivo shvatila. Sad vidim da ovdje govori o porodiljnoj 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.