Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LuKi5
    21. Studeni 2014. 09:33

Da, nazalost je tako. I sto se tice uzimanja na osnovu nekih prava I povlastica bez obzira na strucnost I iskustvo 
    je istina ziva. Nemoj se kockat. Jer nazalost vise se ne gleda sposobnost vec "veza". Osjetila na svojoj kozi.

14.06.2014. L ♥

Bori
    21. Studeni 2014. 14:09

Ono što mi ide u prilog je činjenica da sam ja edukacijski rehabilitator (defektolog) i to u županiji gdje je to zanimanje jako traženo. Svakakoću se dobro raspitati i provjeriti, al iskreno mi kad se javljamo na natječaje gotovo i nemamo konkurencije. Što se tiče izostajanja s posla, ja radim u mladom kolektivu gdje gotovo sve kolegice imaju malu djecu. Kada je nekome dijete bolesno jednostavno uskačemo jedna drugoj na zamjenu i dan nekako prođe.Hvala Vam na savjetima u svakom slučaju.

renata6
    21. Studeni 2014. 15:11

Bori

Ono što mi ide u prilog je činjenica da sam ja edukacijski rehabilitator (defektolog) i to u županiji gdje je to zanimanje jako traženo. Svakakoću se dobro raspitati i provjeriti, al iskreno mi kad se javljamo na natječaje gotovo i nemamo konkurencije. Što se tiče izostajanja s posla, ja radim u mladom kolektivu gdje gotovo sve kolegice imaju malu djecu. Kada je nekome dijete bolesno jednostavno uskačemo jedna drugoj na zamjenu i dan nekako prođe.Hvala Vam na savjetima u svakom slučaju.

Svakako se raspitaj, jer dovoljna je jedna žena poginulog branitelja ili jedna djevojka stradalog roditelja u ratu i ti otpadaš na natječaju koliko god ti veze imala jer oni ostvaruju potpunu prednost ( da me ne bi netko krivo shvatio i to je potpuno pravo i slažem se sa time) tako da budi stoposto sigurna prije nego išta pokušaš da ne izgubiš ta prava koja imaš. Kako kaže i Nalah puno sreće ti želim!

Nalah
    21. Studeni 2014. 14:47

Puno sreće ti želim

LuKi5
    21. Studeni 2014. 15:45

Bori, puno srece. Slazem se s Renatom. Jer je bilo slucajeva kada je osoba na temelju tih prava zauzela mjesto za koje nije strucno osposobljena niti ga je ikada radila I napravila kaos, te oduzela poziciju onima koji su strucno osposobljeni s radnim iskustvom, koji su vec bili na tom istom radnom mjestu. U svakom slucaju sretno :)

14.06.2014. L ♥

lilili77
    26. Studeni 2014. 21:19

Evo sada i moj slučaj...
    naime imam ugovor na određen vrijeme do povratka radnice sa porodiljnog dopusta..u toj firmi radim 1g i 4mj..kolegica koju mjenjam se vraća na posao 15.01...ja planiram od tada na komplikacije..sada me zanima ako mi da otkaz odnosno istek ugovora koliko imam pravo na komplikacije porodiljni i rodiljni dopust..iznosi??? a koliko ako uspijem da me ostavi prijavljenu..zanima me ta razlika... unaprijed hvala

29. Studeni 2014. 23:56

lilili77

Evo sada i moj slučaj…
    naime imam ugovor na određen vrijeme do povratka radnice sa porodiljnog dopusta..u toj firmi radim 1g i 4mj..kolegica koju mjenjam se vraća na posao 15.01…ja planiram od tada na komplikacije..sada me zanima ako mi da otkaz odnosno istek ugovora koliko imam pravo na komplikacije porodiljni i rodiljni dopust..iznosi??? a koliko ako uspijem da me ostavi prijavljenu..zanima me ta razlika… unaprijed hvala

Ako prije isteka ugovora odes na komplikacije, buduci da ostvarujes uvijet staza, do rodjenja djeteta primat ces punu naknadu place u maksimalnom iznosu od 4250kn. Nakon rodjenja djeteta porodilji otvaras kao nezaposlena majka, i porodiljni ces primati 1600 kn do 1. godine djetetova zivota.

Ako ostanes prijavljena citavo vrijeme, za komplikacije vrijedi ovo isto sto sam gore napisala. Za porodiljni prvih 6 mj primala bi punu placu, bez ovoga limita na 4250kn kao kod komlikacija, a drugih 6 mj primala bi 2600 kn. Sve to pod uvijetom da si pod ugovorom citavo vrijeme porodiljnog dopusta.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• jele842
    02. Prosinac 2014. 15:01

Ovo je moja situacija....
    Bila sam u stalnom radnom odnosu 3 godine i ostvarila puna prava. Prvo sam bila na komplikacijama i imala tih par mjeseci 4200 kn, a sad sam na porodiljnom drugi mjesec. Prvih 6.mj. primam punu plaću,a nakon toga onih 2600 kn 6 mjeseci. S obzirom da bi vrlo brzo htijela drugo dijete zanima me koje su mi mogućnosti.
    - ako odmah pred kraj ovog porodiljnog ostanem trudna i ni ne vratim se u firmu već odmah na komplikacije, hoću li na komplikacijama imati tih 4200 (max. koliko mogu s obzirom na moju plaću koja je veća), prvih 6 mj. novog porodiljnog punu plaću koju sam imala i prije prvog i drugih 6 mj. 2600 kn?
    - ukoliko bi se vratila na posao po isteku ovog porodiljnog koliko dugo moram raditi da bi ostvarila PUNA PRAVA,te da li se u rad računa i godišnji odmor? Negdje sam čula da se mora raditi 9 mjeseci.
    Molila bi ako netko zna da mi odgovori....

SKVIKI
    02. Prosinac 2014. 15:41

ako odeš na komplikacije odmah po završetku prvog porodiljnog primanja će ti biti cca 2000kn (mislim da je to pola od pune naknade koju si primala. Ukoliko želiš ostvariti puna prava moraš se vratiti na posao barem 3 mjeseca. Bez obzira na što se odlučila kada ti započme ponovno prvih 6 mjeseci porodiljnog imaš pravo na punu naknadnu kao i kod prvog porodiljnog. Tako je bar meni teta u hzzo-u rekla. :)

SKVIKI
    02. Prosinac 2014. 15:43

jele84

Ovo je moja situacija….
    Bila sam u stalnom radnom odnosu 3 godine i ostvarila puna prava. Prvo sam bila na komplikacijama i imala tih par mjeseci 4200 kn, a sad sam na porodiljnom drugi mjesec. Prvih 6.mj. primam punu plaću,a nakon toga onih 2600 kn 6 mjeseci. S obzirom da bi vrlo brzo htijela drugo dijete zanima me koje su mi mogućnosti.
    - ako odmah pred kraj ovog porodiljnog ostanem trudna i ni ne vratim se u firmu već odmah na komplikacije, hoću li na komplikacijama imati tih 4200 (max. koliko mogu s obzirom na moju plaću koja je veća), prvih 6 mj. novog porodiljnog punu plaću koju sam imala i prije prvog i drugih 6 mj. 2600 kn?
    - ukoliko bi se vratila na posao po isteku ovog porodiljnog koliko dugo moram raditi da bi ostvarila PUNA PRAVA,te da li se u rad računa i godišnji odmor? Negdje sam čula da se mora raditi 9 mjeseci.
    Molila bi ako netko zna da mi odgovori….

ako odeš na komplikacije odmah po završetku prvog porodiljnog primanja će ti biti cca 2000kn (mislim da je to pola od pune naknade koju si primala. Ukoliko želiš ostvariti puna prava moraš se vratiti na posao barem 3 mjeseca. Bez obzira na što se odlučila kada ti započme ponovno prvih 6 mjeseci porodiljnog imaš pravo na punu naknadnu kao i kod prvog porodiljnog. Tako je bar meni teta u hzzo-u rekla. :)

• SKVIKI
    02. Prosinac 2014. 15:36

prvo dijete sam rodila 30.01.2014., a termin za drugo mi je 14.01.2015.
    Pitanje: da lli netko zna da li mogu ostvariti pravo na porodiljni duži od 1 godine za drugo dijete ukoliko je 
    razlika između prvog i drugog djeteta manja od godine dana? :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani