Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LuKi5
    21. Studeni 2014. 09:33

Da, nazalost je tako. I sto se tice uzimanja na osnovu nekih prava I povlastica bez obzira na strucnost I iskustvo 
    je istina ziva. Nemoj se kockat. Jer nazalost vise se ne gleda sposobnost vec "veza". Osjetila na svojoj kozi.

14.06.2014. L ♥

Bori
    21. Studeni 2014. 14:09

Ono što mi ide u prilog je činjenica da sam ja edukacijski rehabilitator (defektolog) i to u županiji gdje je to zanimanje jako traženo. Svakakoću se dobro raspitati i provjeriti, al iskreno mi kad se javljamo na natječaje gotovo i nemamo konkurencije. Što se tiče izostajanja s posla, ja radim u mladom kolektivu gdje gotovo sve kolegice imaju malu djecu. Kada je nekome dijete bolesno jednostavno uskačemo jedna drugoj na zamjenu i dan nekako prođe.Hvala Vam na savjetima u svakom slučaju.

Nalah
    21. Studeni 2014. 14:47

Puno sreće ti želim

LuKi5
    21. Studeni 2014. 15:45

Bori, puno srece. Slazem se s Renatom. Jer je bilo slucajeva kada je osoba na temelju tih prava zauzela mjesto za koje nije strucno osposobljena niti ga je ikada radila I napravila kaos, te oduzela poziciju onima koji su strucno osposobljeni s radnim iskustvom, koji su vec bili na tom istom radnom mjestu. U svakom slucaju sretno :)

14.06.2014. L ♥

lilili77
    26. Studeni 2014. 21:19

Evo sada i moj slučaj...
    naime imam ugovor na određen vrijeme do povratka radnice sa porodiljnog dopusta..u toj firmi radim 1g i 4mj..kolegica koju mjenjam se vraća na posao 15.01...ja planiram od tada na komplikacije..sada me zanima ako mi da otkaz odnosno istek ugovora koliko imam pravo na komplikacije porodiljni i rodiljni dopust..iznosi??? a koliko ako uspijem da me ostavi prijavljenu..zanima me ta razlika... unaprijed hvala

• jele842
    02. Prosinac 2014. 15:01

Ovo je moja situacija....
    Bila sam u stalnom radnom odnosu 3 godine i ostvarila puna prava. Prvo sam bila na komplikacijama i imala tih par mjeseci 4200 kn, a sad sam na porodiljnom drugi mjesec. Prvih 6.mj. primam punu plaću,a nakon toga onih 2600 kn 6 mjeseci. S obzirom da bi vrlo brzo htijela drugo dijete zanima me koje su mi mogućnosti.
    - ako odmah pred kraj ovog porodiljnog ostanem trudna i ni ne vratim se u firmu već odmah na komplikacije, hoću li na komplikacijama imati tih 4200 (max. koliko mogu s obzirom na moju plaću koja je veća), prvih 6 mj. novog porodiljnog punu plaću koju sam imala i prije prvog i drugih 6 mj. 2600 kn?
    - ukoliko bi se vratila na posao po isteku ovog porodiljnog koliko dugo moram raditi da bi ostvarila PUNA PRAVA,te da li se u rad računa i godišnji odmor? Negdje sam čula da se mora raditi 9 mjeseci.
    Molila bi ako netko zna da mi odgovori....

• SKVIKI
    02. Prosinac 2014. 15:36

prvo dijete sam rodila 30.01.2014., a termin za drugo mi je 14.01.2015.
    Pitanje: da lli netko zna da li mogu ostvariti pravo na porodiljni duži od 1 godine za drugo dijete ukoliko je 
    razlika između prvog i drugog djeteta manja od godine dana? :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.