Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lajavica2
    22. Listopad 2014. 13:33

kako se na komplikacijama moze primati 100% place??

lonny
    22. Listopad 2014. 14:35

Ako ti je iznos plaće manji od maksimalnog iznosa koji možeš dobiti na komplikacijama onda primaš puni iznos plače.
    Znaći na komplikacijama se maksimalno može primati iznos od 4.257,28 kuna (tako sam našla na stranicama HZZOa). E sad ako ti je plaća viša od tog iznosa, dobivat ćeš maksimalno toliko, alo ako ti je plaća niša, npr. 3000,00 kn, dobivat ćeš i dalje puni iznos svoje plače.
    S tim da kod tog manjeg iznosa se dogodi da nije svaki mjesec isti jer oni imaju neki svoj naćin računanja. Konkretno, ja sam prijavljana na plaču 3.291 kn (i nešto lipa, ne znam točno) bez obzira na broj radnih dana u mjesecu. Kad sam prijavljivala komplikacije morala sam odnjeti izvještaj o zadnjih 6 plaća i onda su oni, pretpostavljam, iz toga izvukli prosječnu satnicu. Vjerujem da to rade tako da zbroje plaće tih 6 mjeseci (znači u mom slučaju 6*3.291), onda vide koliko je ukupno radnih dana bilo u tih 6 mjeseci (to mi se sad ne  da računati) i iznos 6 plača podjele s brojem radnih dana da dobiju prosjek plače po danu. I onda ti isplate tako da pomnože broj radnih dana u mjesecu za koji isplačuju s iznosom dnevne plače.
    Zato se meni dogodilo da sam na komplikacijama dobila jedan mjesec čak i više nego što mi je plača, drugi mjesec jedno 100 kn manje, treči mjesec približno isto...
    A ako ti je plača veća od maks iznosa, onda pretpostavljam da nemaju što računati, nego samo isplate taj maks iznos.
    Malo sam se raspisala, nadam se da sam bila jasna

• Lajavica2
    22. Listopad 2014. 15:02

da....jasno mi je potpuno...hvala

22. Listopad 2014. 17:53

Mali ispravak, na r1 obrazcu na kojem su primanja za zadnjih 6 mj, je vec izracunato koliko kosta 1 sat vaseg rada. Taj obrazac se nosi na hzzo i na temelju tog obrazca hzzo svaki mj pomnozi broj radnih sati u tom mj sa cijenom vaseg sata rada i sukladno tome vam isplati naknadu place.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Igorovabebica
    22. Listopad 2014. 22:42

Ne shvaćam, ovo za koliko staža morate minimalno imati. Naime, moja prijateljica nema ništa radnog staža. Znači li to da kada otvara porodiljni da ima pravo na minimalno iznos tih komplikacija ili njih može otvoriti samo onaj koji ima nešto radnog staža ili je u stalnom radnom odnosu??

23. Listopad 2014. 20:51

I dalje tvrdim da nema pravo na naknadu za komplikacije, jer ne zsposleni ne mogu ici na bolovanje, samim time nema naknade place.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.