Kak ti fali, ako si još 17- tog dobila za porodiljnu... Sad ja tebe ne kužim... Za prvi dio mjeseca si dobila komplikacije (koje su maksimalno cca 4500 kn ako se dobro sjećam - ali si ti dobila samo onaj iznos do 20.9.) ostatak što ti je sjeo ti je naknada za porodiljni (ali od 21.9. do 31.9.). Kad se zbroji trebalo bi ti biti približno ko plaća umanjena za onaj iznos razlike između komplikacija i pune plaće. (recimo da imaš 5000 kn plaću, iznos za 9 mj bi otprilike bio recimo 4200 - 4500 - nisam dobra u ovom trenu u preračunavanju baš...)
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Dobar dan.Trenutno sam na komplikacijama,posto nisam imala dovoljno staza za svoju placu primam 800kn mjesecno.Porodiljni bi mi trebao poceti pocetkom 11.mjeseca no i dalje necu imati godinu dana staza u sa komplikacijama.Godina mi je u prvom mjesecu.da li se komplikacije broje u to i da li bi se mogla promjenit moja minimalna naknada nakon prvog mjeseca?molim pomoc.hvala puno
Drage moje, može mala pomoć? Koliko ste dugo čekale rješenje od HZZO-a nakon predanog zahtjeva za porodiljnu naknadu? Naime, dokumentaciju sam u Zavodu predala 9.10., a s obzirom da od njih nisam dobila nikakvu korisnu informaciju kada bi mogla dobiti rješenje ne znam u kojem roku ga mogu očekivati? Hvala!
Ne dobiješ rješenje (barem ja nisam), samo dobiješ pare. Dakle porodiljni ti kreće od tog i tog datuma i do tada ti računaju porodiljni. Npr. meni je porodiljni počeo 17.9., dakle dobila sam plaću do 16.9. od firme i ostatak od HZZO-a sada 17.10. kada su isplaćivali porodiljni.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
hello žene, majke, kraljice :)
moje pitanje glasi:koliko platnih lista je potrebno da se otvore komplikacije za 2.trudnoću a da prima se punih 100% na komplikacijama a kasnije i na porodiljnom? naime, želimo ići na drugo, malena je navršila 14.mj i radim od sredine 8.mj. znači 2 mjeseca, e sada...zvala hzzo pa oni kažu treba minimalno 3pl.liste drugi kažu 6...i tako svatko ima svoju priču, a ja imala problema u prvoj trudnoći i odmah morala na komplikacije, pa ako sada bude opet tako pa ne budem mogla radit dio trudnoće da si barem osiguram taj puni iznos a ne da padnem na minimalac...
Ja kad sam predavala u 7 mjesecu trebale su 6 zadnje plaće
https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png
Sortiraj odgovore
Najstariji