Još samo jedno pitanje. Da li se mogu prijavit na burzu čim ostanem bez posla, premda u to vrijeme primam rodiljnu naknadu od hzzo? I jel mogu u tom slučaju primati i naknadnu burze, istovremeno? Ili baš trebam čekati da beba napuni godinu dana i da mi istekne porodiljna naknada?
Imam pitanje u vezi porodiljne naknade. Plaća mi je veća od 4200, što je maksimalni iznos koji se dobiva tijekom bolovanja. Obzirom da za prvih 6mj rodiljnog dopusta nema ograničenja iznosa, da li ću u tom slučaju dobivati punu plaću ili će u prosjek ulaziti i ovih 4200 koje bi primala tijekom bolovanja.
Hvala puno
-
Drage moje,
danas sam dobila informaciju od zene koja nam obracunava place da se za uvjet staza racuna i period prekida radnog odnosa u kojem sam primala naknadu HZZ-a. U mom slučaju je to bilo mjesec ipo dana, što bi značilo da mi nedostaje samo pola mjeseca da zadovoljim uvjet za 100% plaće prvih 6 mj. (Imati ću 17 ipo mj.). Ako je to istina, stvarno bih napravila sve samo da što kasnije otvorim porodiljni. Znam da se po zakonu porodiljni treba otvoriti 28 dana prije termina, ali da li netko zna što bi se dogodilo da ja 28 dana ranije odem na GO (koji bi mi inače ostao neiskorišten) i 14 dana prije poroda otvorim porodiljni. Realno cu mirovati i taj zakon i je donešen da zaštititi rodilje - sam bih si na taj način osigurala bolja primanja tokom trudnoće. Znam da kompliciram ali stvarno mi je osjetna razlika plaće i naknade od 1600 pa se nikako ne mogu pomiriti da padnem na to... Eto ako ima tko kakvih savjeta jel se može na ovaj način ikako izbjeći otvaranje porodiljnog 28 dana ranije bila bih zahvalna :)
Porodiljni se mora otvoriti 28 dana prije ocekivanog termina poroda. To nije moguce izbjeci.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Da mislim da je 28 dana zakonski propisan obavezni rok. 45 dana je opcionalni (ako je žena na komplikacijama prije otvaranja porodiljnog)
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Jel22 prvih 6mjeseci porodiljnog primaš prosjek plaće kao porodiljnu naknadu, a ako si u tom periodu od 6mjeseci bila na bolovanju to ti ulazi u taj prosjek tako da onda taj iznos primaš kao naknadu
Naranča - ovih 28 dana nemožeš nikako izbjeći pogotovo iz razloga je osim što je zakonski propisano sad su i ginekolozi dobili mogućnost otvaranja porodiljnog samo 45 dana prije termina ili 28 dana prije termina...zbog tog razloga sam ja osobno morala ranije na godišnji da bi ga zbog kolektivnog ugovora mogla iskoristitit
Imam jedno pitanje vezano uz zdravstveno osiguranje posto su me vec prosetali stoput vamo tamo. Znam da nije bas vezano uz ovu temu, ali ako netko zna ili je bio u slicnoj situaciji. Da ne duljim, zdravstveno mi istice 30.9. , akako sam morala staviti fakultet u mirovanje prava I obaveza na koji nacin ja mogu dobiti zdravstveno osiguranje nanakon isteka, I mogu li ga uopce dobiti. Dopunsko su mi bili produljili do 7. mj. 2015. Hoce li mi sadautomatski I dopunsko ukinuti? Nadam se da nisam zbrckala pitanje. Unaprijed hvala :)
14.06.2014. L ♥
Sortiraj odgovore
Najstariji