Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kimito
    29. Rujan 2014. 13:11

Hvala!!!

29. Rujan 2014. 14:55

Kimito, Sandra ti je vec odgovorila, vidim.
    Ali eto da rezimiramo...
    Porodiljni otvaras 45 dana prije ocekivanog termina. Buduci da se dijete moze roditi i prije i poslije termina, samo trajanje porodiljnog korigirati ce HZZO unutar svog sustava, sukladno datumu rodjenja djeteta, kada ga prijavis na HZZO. Evo uzet cu sebe za primjer: termin mi je bio 8.3., 45 dana prije otvorila sam porodiljni, maleni se rodio 10.3., a moj porodiljni zavrsio je 8.3. sljedece godine. Dakle porodiljni mi je zavrsio 2 dana prije djetetovog 1. rodjendana. Da sam rodila ranije, takodjer bi se to da tako kazem poravnalo.
    Dakle tebi ginic mora utvrditi koji je onda tvoj sluzbeni termin, i 45 dana prije tog termina otvoriti ti porodiljni.
    Za naknadu ti je Sandra vec napisala.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• kljukica kvakica
    11. Listopad 2014. 14:04

zanima me kad se isplacuje ona jednokratna pomoc od hzzo? Znam kad dostavim dokumente, ali nakon znaci dostave dokumenata koliko se ceka?

Nalah
    15. Listopad 2014. 12:16

Kako biste ostvarili pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčeta, koju dodijeljuje država, potrebno je obratiti se područnoj ispostavi HZZO-a. Oni isplaćuju pomoć u visini 2300kn te je za to potrebna kopija djetetova rodnog lista te kopije osobnih i zdravstvenih iskaznica oba roditelja te formular koji ćete dobiti od službenika. Jedna kopija djetetova rodnog lista potrebna je i kako bi se reguliralo pravo na porodiljni dopust do djetetovih navršenih 6 mjeseci.
    Također, gotovo sve općine i gradovi u Hrvatskoj dodijeljuju i dodatnu jednokratnu novčanu pomoć, u visini koju sami određuju, te ona varira od 1000 do 7000kn. Za taj se iznos potrebno javiti u općinu, a procedura je slična onoj u HZZO-u: kopije osobnih iskaznica oba roditelja te poseban formular koji se dobiva u općini, predaje se na urudžbeni šalter općine/gradske četvrti. Više o tome možete pročitati ovdje.
    Za navedene iznose na kućnu ćete adresu dobiti rješenje o dodjeli jednokratne pomoći i u roku od nekoliko dana novac će biti uplaćen na Vaš tekući račun. Isplaćuje se na račun onog roditelja koji ima istu adresu prebivališta kao i novorođeno dijete.

Nalah
    15. Listopad 2014. 12:26

Fakat uvijek sve uplaćuju od 20-28

Tina0208
    15. Listopad 2014. 12:33

jel mozda znas kad je uplata ovaj mjesec???

Laura 21.08.2014 :-*

Iskrica1347
    15. Listopad 2014. 12:39

Porodiljni bi trebao biti u petak.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.