Kimito, Sandra ti je vec odgovorila, vidim.
Ali eto da rezimiramo...
Porodiljni otvaras 45 dana prije ocekivanog termina. Buduci da se dijete moze roditi i prije i poslije termina, samo trajanje porodiljnog korigirati ce HZZO unutar svog sustava, sukladno datumu rodjenja djeteta, kada ga prijavis na HZZO. Evo uzet cu sebe za primjer: termin mi je bio 8.3., 45 dana prije otvorila sam porodiljni, maleni se rodio 10.3., a moj porodiljni zavrsio je 8.3. sljedece godine. Dakle porodiljni mi je zavrsio 2 dana prije djetetovog 1. rodjendana. Da sam rodila ranije, takodjer bi se to da tako kazem poravnalo.
Dakle tebi ginic mora utvrditi koji je onda tvoj sluzbeni termin, i 45 dana prije tog termina otvoriti ti porodiljni.
Za naknadu ti je Sandra vec napisala.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
zanima me kad se isplacuje ona jednokratna pomoc od hzzo? Znam kad dostavim dokumente, ali nakon znaci dostave dokumenata koliko se ceka?
Kako biste ostvarili pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčeta, koju dodijeljuje država, potrebno je obratiti se područnoj ispostavi HZZO-a. Oni isplaćuju pomoć u visini 2300kn te je za to potrebna kopija djetetova rodnog lista te kopije osobnih i zdravstvenih iskaznica oba roditelja te formular koji ćete dobiti od službenika. Jedna kopija djetetova rodnog lista potrebna je i kako bi se reguliralo pravo na porodiljni dopust do djetetovih navršenih 6 mjeseci.
Također, gotovo sve općine i gradovi u Hrvatskoj dodijeljuju i dodatnu jednokratnu novčanu pomoć, u visini koju sami određuju, te ona varira od 1000 do 7000kn. Za taj se iznos potrebno javiti u općinu, a procedura je slična onoj u HZZO-u: kopije osobnih iskaznica oba roditelja te poseban formular koji se dobiva u općini, predaje se na urudžbeni šalter općine/gradske četvrti. Više o tome možete pročitati ovdje.
Za navedene iznose na kućnu ćete adresu dobiti rješenje o dodjeli jednokratne pomoći i u roku od nekoliko dana novac će biti uplaćen na Vaš tekući račun. Isplaćuje se na račun onog roditelja koji ima istu adresu prebivališta kao i novorođeno dijete.
Porodiljni bi trebao biti u petak.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Sortiraj odgovore
Najstariji