Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • velema3
    21. Rujan 2018. 10:00

Pozdrav, imam pitanje.
    Dakle na komplikacijama sam i primam i dalje naknadu punu iako mi je istekao ugovor jer sam već vila na kompl.kad mi je istekao...dakle trebam rodit 5.12 dakle trebala bih onda zatvoriti komplikacije negdje 22.10? Ako spada prvi dan od tih 45 dana npr ponedjeljak ili vikend a ja samo srijedom kod dr mogu jer samo tad radi što onda? Zatvoriti komplikacije tj dana prije? Ili par dana poslje nakon što počme toh 45 dana? 

dea32
    21. Rujan 2018. 11:40

velema3

Pozdrav, imam pitanje.
    Dakle na komplikacijama sam i primam i dalje naknadu punu iako mi je istekao ugovor jer sam već vila na kompl.kad mi je istekao…dakle trebam rodit 5.12 dakle trebala bih onda zatvoriti komplikacije negdje 22.10? Ako spada prvi dan od tih 45 dana npr ponedjeljak ili vikend a ja samo srijedom kod dr mogu jer samo tad radi što onda? Zatvoriti komplikacije tj dana prije? Ili par dana poslje nakon što počme toh 45 dana?

Zatvore se sa datumom koji treba, moze par dana prije ili par dana nakon tog datuma

• velema3
    21. Rujan 2018. 11:48

E super, hvala :) 

21. Rujan 2018. 14:01

Cure, pitanje ako koja ima iskustva, vise je oko otvaranja bolovanja, nego naknade, nadam se da ne smeta! 
    Ginekolog mi otvorio bolovanje, ali ne planiram nositi taj papir poslodavcu barem do cetvrtka dok imam sljedeci pregled i ako bude sve ok, ostala budem raditi. Prije dok mi je dr. opce prakse otvarao bolovanje su bile doznake, sad je samo neki papir na kojem pise da mi je od danas bolovanje do max.60 dana. Znaci li to da meni bolovanje tece bez obzira odnesla ja taj papir poslodavcu ili tek dok se papir dostavi poslodavcu mi pocinje teci bolovanje?

• Danijela1987
    21. Rujan 2018. 14:21

Drage cure, mame... zanima me postoje li neki rokovi za predaju dokumentacije za porodiljni? U radnom odnosu sam oko 4 godine. Radim do kraja, do 28 dana prije termina poroda, bez komplikacija. Termin mi je 17.11. a 28.dan prije termina je 19.10.
    Zanima me sad kada se javiti na HZZO s onim obrascima, izvješćem doktora i potvrdom o prosjeku zadnjih 6 plaća?Ima li neki rok ili to može biti npr. i 15.10?

Arsancres
    25. Rujan 2018. 13:05

Drage klokanice, jel ima koja možda informaciju o sljedećem: u 1.mj 2019.mi je termin, u tom trenutku ću imati 8 mjeseci staža samo, ugovor mi je na određeno do 5.mj 2019. Prvih 6 mjeseci znam da ću imati minimalnu porodiljnu naknadu jer nemam uvjet neprekidnog staža 12mj ali što je s drugom polovicom? S obzirom da ću tijekom prvih 6mjeseci porodiljnog napuniti tih 12 mjeseci staža, imam li ja pravo na drugih 6 mjeseci na neku veću naknadu od minimalne? Negdje sam pročitala iskustva gdje su mame išle u hzzo na rekalkulaciju izračuna ali ništa nije nitko baš potvrdio. 

Pixii
    25. Rujan 2018. 13:40

Tencel to bolovanje su ti komplikacije i teku od dana kada ti ih je gin. otvorio bez obzira kad ti predala papir u firmu. Jedan primjerak moras odnijeti na posao i traziti da ti naprave ispis zadnjih 6 placa, koji zajedno s drugim primjerkom, kopijom osobne, zdravstvene i kartice tekuceg racuna predajes na HZZO. Moras predati do 5. u mjesecu da bi dobilla taj mj. novac na racun
    Arsancres koliko mi je poznati kad skupis uvijet staza i ako ti produlje ugovor drugih 6 mj bi imala naknadu kao zaposlena, u slucaju da ti ne produlje ugovor imati ces kao nezaposlena

Arsancres
    25. Rujan 2018. 20:12

Pixi produžit će mi svakako tako da nadam se da i imam neke šanse za većim iznosom. Budem išla pitati u hzzo jednostavno, tko će ovako znati 😁

• Ivana3004
    25. Rujan 2018. 21:49

tinci123

TikTaktica

tinci123

Pa eto draga moja ako otkrijes neku rupu u zakonu ili dobiješ drugačiju informaciju molim te javi ,mene već glava boli od tih pustih kombinacija. Žalosno mi je da netko ko ima par godina radnog staža radi tih par dana padne na iznos koji primaju majke koje ni dana radnog staža nemaju.

E hvala ti puno, jasno mi je,.. nema nikakve logike, mene samo još onda zanima što se desi ako idemo prvo na godišnji, moram li prekinuti godišnji i otić na porodiljni ili mogu do napunjenja 12mj biti na godišnjem.

Godišnji se broji u radne dane ali ako ti fali 13 dana i sa godišnjim ništa ih ne može nadoknaditi. I to sam ju pitala..pitala sam ju i jel se može porodiljni otvoriti za toliko dana kasnije ali ne može ni to, zakonom je obavezno 28 dana prije, manje od tog ne može. Ako fali samo jedan dan do dana obveznog otvaranja porodiljnog ništa ga ne može nadoknaditi.

Mislila sam da sam jedina u ovoj našoj jadnoj državi koja se bori s istom stvari. Toliko sam razočarana i tužna da bi najradije organizirala neki prosvjed, jer je ovo takva nepravda. Meni je termin 2.1.2019.kada ću ujedno napuniti godinu dana radnog staža, i na neodređeno sam. Kako moram na podiljni 28 dana prije, zbog tih mjesec dana gubim preko 20 000kn jer mi je plaća puno veća. Ne rađam dijete radi primanja, ali jednostavno ne mogu vjerovati da se ne može ništa napraviti, još to nisam prihvatila. :( Muž i ja oboje imamo posao, mladi, osnovali obitelj, želimo kupiti stan..Toliko o pomoći mladim obiteljima. 

• mery1911
    27. Rujan 2018. 23:20

Mozeli mi netko odgovorit na ovo? Hvala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.