Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    29. Kolovoz 2018. 21:44

Klikerica

Hvala na brzom odgovoru! Evo još jedno pitanje…
    Ukoliko radim na više mjesta, npr. prvi dohodak ostvarujem 40satnim radnim tjednom kod poslodavca 1, a onda još honorarno preko ugovora o djelu (plaćaju se doprinosi itd.) radim i kod poslodavca 2 i poslodavca 3, hoće mi se za prvih 6 mjeseci naknada računati iz svih ostvarenih dohodaka, ili samo prvog dohotka?
    Razlika baš i nije tak mala, pa zato pitam…
    recimo kod računanja kreditne sposobnosti uzimali su se u obzir svi dohotci na koje je plaćen porez, doprinosi…

ako itko zna… :)

To je najbolje da pitas na hzzo-u, najtocniju info ti oni mogu dati.

Klikerica
    30. Kolovoz 2018. 11:50

Poslala sam im upit, pa vam prenesem odgovor...

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

božepetra
    04. Rujan 2018. 10:43

Računaju li se u onih 28, odnosno 45 dana kad najkasnije moram na porodiljni i neradni dani?

facebook.com/mamaimak/

• Loptica8
    04. Rujan 2018. 15:14

božepetra

Računaju li se u onih 28, odnosno 45 dana kad najkasnije moram na porodiljni i neradni dani?

Da, računaju se i neradni dani. 😉

• tratinchica26
    06. Rujan 2018. 13:29

Bok cure :)
    Trenutno sam na komplikacijama, termin mi je 26.11., primam puni iznos komplikacija.
    Trenutno se vodim kao zaposlena ali mi ugovor istice u 1.mjesecu i poslodavac ga nece produziti.
    Zanima me koji iznos porodiljnog cu dobivati?

• mery1911
    10. Rujan 2018. 12:23

tratinchica26

Bok cure :)
    Trenutno sam na komplikacijama, termin mi je 26.11., primam puni iznos komplikacija.
    Trenutno se vodim kao zaposlena ali mi ugovor istice u 1.mjesecu i poslodavac ga nece produziti.
    Zanima me koji iznos porodiljnog cu dobivati?

Bokkk. Dobiti ces prvih 6mjeseci punu placu onda 2300. A da ga zamolis da ti produzi njemu to nista ne znaci🤔

• tratinchica26
    10. Rujan 2018. 20:52

Firma vise ne glasi na njegovo ime, nakon sto mi je zadnji put produzio ugovor prepustio je firmu drugoj osobi.. :/

Lunah
    11. Rujan 2018. 10:47

Ja sam jucer predavala za zaposlene majke i trebala mi je kopija osobne, tekuceg racuna, pecatirana i potpisana potvrda o placi za zadnjih 6 mjeseci i doznaka od ginekologa da mi pocinje porodiljni dopust. Da biste imali pravo na puni porodilj i dopust potrebno je da imate 12 mjeseci neprekidnog rada ili 18 mjeseci unazad zadnje 2 godine.😊

• Ana2511
    11. Rujan 2018. 12:33

Pozdrav. Sutra mi počinje porodiljni. Prije sam bila na komplikacijama. Zanima me koju dokumentaciju moram nositi na Hzzo. Dal opet sve one papire ko za otvaranje komplikacija ili samo zahtjev i doznake?i još me zanima imam plaću oko 5500s prijevozom, znači bez njega 4900.znači dobivat ću 4900 ili manje? I jos nesto. Kako se bude mi sad za 9obračunalo.za prvih 12dana b.o a ostatak mj porodiljni ili? Oprostite na duzem postu😀

Baby.k
    11. Rujan 2018. 18:36

Ana2511

Pozdrav. Sutra mi počinje porodiljni. Prije sam bila na komplikacijama. Zanima me koju dokumentaciju moram nositi na Hzzo. Dal opet sve one papire ko za otvaranje komplikacija ili samo zahtjev i doznake?i još me zanima imam plaću oko 5500s prijevozom, znači bez njega 4900.znači dobivat ću 4900 ili manje? I jos nesto. Kako se bude mi sad za 9obračunalo.za prvih 12dana b.o a ostatak mj porodiljni ili? Oprostite na duzem postu😀

Ja sam morala samo donijeti doznake za tih par dama bolovanja i doznake za porodiljni, te popuniti tamo izjavu. Koliko znam, primat cete maksimalnu naknadu od hzzo-a koja je oko 4200 kn. Sto se tice uplate, dobit cete dvije, jednu za komplikacije za tih 12 dana i drugu za porodiljni za ostatak mjeseca.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.