Hvala na brzom odgovoru! Evo još jedno pitanje…
Ukoliko radim na više mjesta, npr. prvi dohodak ostvarujem 40satnim radnim tjednom kod poslodavca 1, a onda još honorarno preko ugovora o djelu (plaćaju se doprinosi itd.) radim i kod poslodavca 2 i poslodavca 3, hoće mi se za prvih 6 mjeseci naknada računati iz svih ostvarenih dohodaka, ili samo prvog dohotka?
Razlika baš i nije tak mala, pa zato pitam…
recimo kod računanja kreditne sposobnosti uzimali su se u obzir svi dohotci na koje je plaćen porez, doprinosi…
ako itko zna… :)
To je najbolje da pitas na hzzo-u, najtocniju info ti oni mogu dati.
Poslala sam im upit, pa vam prenesem odgovor...
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Računaju li se u onih 28, odnosno 45 dana kad najkasnije moram na porodiljni i neradni dani?
facebook.com/mamaimak/
Računaju li se u onih 28, odnosno 45 dana kad najkasnije moram na porodiljni i neradni dani?
Da, računaju se i neradni dani. 😉
Bok cure :)
Trenutno sam na komplikacijama, termin mi je 26.11., primam puni iznos komplikacija.
Trenutno se vodim kao zaposlena ali mi ugovor istice u 1.mjesecu i poslodavac ga nece produziti.
Zanima me koji iznos porodiljnog cu dobivati?
Bok cure :)
Trenutno sam na komplikacijama, termin mi je 26.11., primam puni iznos komplikacija.
Trenutno se vodim kao zaposlena ali mi ugovor istice u 1.mjesecu i poslodavac ga nece produziti.
Zanima me koji iznos porodiljnog cu dobivati?
Bokkk. Dobiti ces prvih 6mjeseci punu placu onda 2300. A da ga zamolis da ti produzi njemu to nista ne znaci🤔
Firma vise ne glasi na njegovo ime, nakon sto mi je zadnji put produzio ugovor prepustio je firmu drugoj osobi.. :/
Ja sam jucer predavala za zaposlene majke i trebala mi je kopija osobne, tekuceg racuna, pecatirana i potpisana potvrda o placi za zadnjih 6 mjeseci i doznaka od ginekologa da mi pocinje porodiljni dopust. Da biste imali pravo na puni porodilj i dopust potrebno je da imate 12 mjeseci neprekidnog rada ili 18 mjeseci unazad zadnje 2 godine.😊
Pozdrav. Sutra mi počinje porodiljni. Prije sam bila na komplikacijama. Zanima me koju dokumentaciju moram nositi na Hzzo. Dal opet sve one papire ko za otvaranje komplikacija ili samo zahtjev i doznake?i još me zanima imam plaću oko 5500s prijevozom, znači bez njega 4900.znači dobivat ću 4900 ili manje? I jos nesto. Kako se bude mi sad za 9obračunalo.za prvih 12dana b.o a ostatak mj porodiljni ili? Oprostite na duzem postu😀
Pozdrav. Sutra mi počinje porodiljni. Prije sam bila na komplikacijama. Zanima me koju dokumentaciju moram nositi na Hzzo. Dal opet sve one papire ko za otvaranje komplikacija ili samo zahtjev i doznake?i još me zanima imam plaću oko 5500s prijevozom, znači bez njega 4900.znači dobivat ću 4900 ili manje? I jos nesto. Kako se bude mi sad za 9obračunalo.za prvih 12dana b.o a ostatak mj porodiljni ili? Oprostite na duzem postu😀
Ja sam morala samo donijeti doznake za tih par dama bolovanja i doznake za porodiljni, te popuniti tamo izjavu. Koliko znam, primat cete maksimalnu naknadu od hzzo-a koja je oko 4200 kn. Sto se tice uplate, dobit cete dvije, jednu za komplikacije za tih 12 dana i drugu za porodiljni za ostatak mjeseca.
Sortiraj odgovore
Najstariji