Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    18. Listopad 2018. 22:01

Rorry

Pozdrav, zanima me je li rodiljna naknada svaki mjesec ista?
    Na porodiljnom sam od 4.8.i za 8.mjesec sam dobila istu naknadu kao i za 9.(a nisam cijeli 8.bila na porodiljnom) pa nisam sigurna jesu li mi dobro obracunali.

Rodiljne naknade se racunaju po principu broj radnih sati u mjesecu x satnica po prosjeku zadnjih 6 placa. Blagdani ne ulaze u to. Znaci od mjeseca do mjeseca je razlicito zbog broja radnih sati u tom mjesecu. U 8 mj je bilo vise radnih sati nego u 9, pa je za tih par dana manje doslo na isto..

• Rorry
    18. Listopad 2018. 22:18

dea32

Rorry

Pozdrav, zanima me je li rodiljna naknada svaki mjesec ista?
    Na porodiljnom sam od 4.8.i za 8.mjesec sam dobila istu naknadu kao i za 9.(a nisam cijeli 8.bila na porodiljnom) pa nisam sigurna jesu li mi dobro obracunali.

Rodiljne naknade se racunaju po principu broj radnih sati u mjesecu x satnica po prosjeku zadnjih 6 placa. Blagdani ne ulaze u to. Znaci od mjeseca do mjeseca je razlicito zbog broja radnih sati u tom mjesecu. U 8 mj je bilo vise radnih sati nego u 9, pa je za tih par dana manje doslo na isto..

Aha,  hvala! 

• ivka1989
    21. Listopad 2018. 03:47

Pixii

Ako ide s porodiljnog na novi porodiljni u kontinuitetu bez i jednog dana prekida izmedu onda ce primati punu naknadu place kao sto je dobijala za prvi porodiljni.
    U slucaju da izmedu dva porodiljna ima prekid onda treba raditi 3 mjeseca, odnosno imati 2 isplate place prije otvaranja novog porodiljnog da bi stekla punu naknadu.

Pozz ja sam isla s porodiljnog na novi porodiljni bezi jednog dana prekida..pa mi je naknada min.tj 2300 ...a ocekivala sam prosjek moje place?

barbs
    21. Listopad 2018. 13:13

ivka1989

Pixii

Ako ide s porodiljnog na novi porodiljni u kontinuitetu bez i jednog dana prekida izmedu onda ce primati punu naknadu place kao sto je dobijala za prvi porodiljni.
    U slucaju da izmedu dva porodiljna ima prekid onda treba raditi 3 mjeseca, odnosno imati 2 isplate place prije otvaranja novog porodiljnog da bi stekla punu naknadu.

Pozz ja sam isla s porodiljnog na novi porodiljni bezi jednog dana prekida..pa mi je naknada min.tj 2300 …a ocekivala sam prosjek moje place?

Mislim da min 6mj morate raditi neprekidno da biste otišla na komplikacije bez obzira što ste zaposlena

dea32
    21. Listopad 2018. 15:01

Barbs, dovoljne su 2 isplate, cak znaju i na temelju jedne izracunat satnicu i po tome isplacivati..

• Biba34
    21. Listopad 2018. 21:08

Pozdrav, ovako mene zanima u vezi primanja naknade za komplikacije, i na kraju visini porodiljne naknade. 
    Zaposlena sam od 04.06.2018. ugovor mi je do 31.03
    2019. Od prošle godine 2017. imam 9 mjeseci radnog staža. Znači ove bi imala oko 7 mjeseci. Znači u 2 godine bi imala 16 mjeseci radnog staža. Planiram zatrudniti početkom 12 mjeseca ove godine, na komplikacije bi otišla negdje polovicom 1 mjeseca iduće godine. Kako bi mi se vodila naknada za komplikacije, koliki iznos i do kada, s tim da mi ugovor istječe 31.03.2019.Isto tako me zanima visina porodiljne naknade? 

• Biba34
    21. Listopad 2018. 21:09

ginhof

Pozdrav, ovako mene zanima u vezi primanja naknade za komplikacije, i na kraju visini porodiljne naknade.
    Zaposlena sam od 04.06.2018. ugovor mi je do 31.03
    2019. Od prošle godine 2017. imam 9 mjeseci radnog staža. Znači ove bi imala oko 7 mjeseci. Znači u 2 godine bi imala 16 mjeseci radnog staža. Planiram zatrudniti početkom 12 mjeseca ove godine, na komplikacije bi otišla negdje polovicom 1 mjeseca iduće godine. Kako bi mi se vodila naknada za komplikacije, koliki iznos i do kada, s tim da mi ugovor istječe 31.03.2019.Isto tako me zanima visina porodiljne naknade?

plaća mi je 2750

dea32
    21. Listopad 2018. 22:39

Za komplikacije u trudnoci trebas imati 9 mj staza neprekidno ili 12 mj s prekidima  u 2 god.
    Za porodiljni 12 mj neprekidno ili 18 mj s prekidima u 2 god. 
    S time da ako otvoris komplikacije za vrijeme trajanja ugovora imas pravo primati naknadu u visini svoje place do 45 dana prije ocekivanog termina. Ako ti ne produze ugovor, zatvaras komplikacije 45 dana prije termina i nakon poroda otvaras porodiljni. 
    Primat ces naknadu u iznosu svoje place. Porodiljni za nezaposlene je oko 2300 ako se ne varam..

Babyq
    23. Listopad 2018. 15:06

Molim pomoć.
    Otvorila mi ginekologica komplikacije.Dobit cu od nje doznake.Onda idem u Jukicevu stim.Moje pitanje koji.jos dokumenti mi trebaju?Znam da idu platne liste koliko mjeseci?Hvala

https://photos.app.goo.gl/LtCNyTgsUaA88vMo8

dea32
    23. Listopad 2018. 22:41

Babyq

Molim pomoć.
    Otvorila mi ginekologica komplikacije.Dobit cu od nje doznake.Onda idem u Jukicevu stim.Moje pitanje koji.jos dokumenti mi trebaju?Znam da idu platne liste koliko mjeseci?Hvala

Iz kadrovske podignete obrazac sa zadnjih 6 placa, znat ce oni, samo im reci za sto treba. Treba kopija tekuceg racuna, doznake, obrazac placa, zahtjev za otvaranjem bolovanja (imaju u hzzo-u)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.