Pozdrav. Sutra mi počinje porodiljni. Prije sam bila na komplikacijama. Zanima me koju dokumentaciju moram nositi na Hzzo. Dal opet sve one papire ko za otvaranje komplikacija ili samo zahtjev i doznake?i još me zanima imam plaću oko 5500s prijevozom, znači bez njega 4900.znači dobivat ću 4900 ili manje? I jos nesto. Kako se bude mi sad za 9obračunalo.za prvih 12dana b.o a ostatak mj porodiljni ili? Oprostite na duzem postu😀
Pozdrav 😊
I meni je placa preko 4 i pol ali cu dobivati 3991 kn to je taj njihov cenzus mutavi tak mi je zena u klovicevoj objasnila prekjucer ugl ko ima preko tog iznosa od 3991 zakinut je za sve preko toga, a od papira treba kopija osobne, kopija kartice tekuceg racuna, doznake da pocinje porodiljni i potvrda o placi za zadnjih 6 mj ovjerena od strane poslodavca
16:58 12. RUJAN 2018.
Pozdrav! Dali je netko bio u situaciji (ili pozna nekog tko je bio) da je zaposlen na ugovor na neodredjeno ali s probnim rokom te je za vrijeme istog morao otici na kom0likacije ili porodiljni? Po prijasnjem zakonu su trudnice bile zasticene od otkaza za vrijeme T u pr9bnom roku te im se isti nastavlja probni kad se vrate na posao. Dali znate kakve slucajeve?
Lunah 3991 ces dobivat drugih sest mjeseci, prvih sest je prosjek place, sta ne?
Lunah 3991 ces dobivat drugih sest mjeseci, prvih sest je prosjek place, sta ne?
Tako bi trebalo biti... prvih 6 mj bez limita, tako pise na stranicama hzzo..umanjeno za prijevoz, vjv i smjenski rad i slicne dodatke
Bok cure
Dali znate ako sam jednom bila na fini radi zascicenog racuna i odnjela to na socjalni gdje mi uplacuju komplikacije a od 8mjeseca porodiljni. Dali moram na fini napomenut opet da je sada porodiljni a ne komplikacije?? Na socjalnom nisam tribala nista ponovno imaju sve od prije.Ne znam za finu ili banku?
Pozdrav,
Prijavljena sam na pola radnog vremena (4h/dnevno) na NEODREĐENO na 2.000,00 kn.- puno radno vrijeme bi bilo 4.000,00kn
Zanima me koliko će mi iznositi naknada? Oce li se gledati samo tih 4h ili kao da sam radila 8h?
:)
Pozdrav svima! Zanima me može li porodiljna naknada biti veća od plaće? Hvala.
Pozdrav svima! Zanima me može li porodiljna naknada biti veća od plaće? Hvala.
S obzirom da se porodiljna naknada racuna kao broj radnih sati u mj x satnica kao prosjek zadnjih 6 placa, moze. Sve ovisi o broju radnih sati u mjesecu, a porodiljni nije oporeziv kao placa, zato i nije svaki mjesec isti iznos
Pozdrav, zaposlena sam od 01.05.2018., upravo sam saznala da sam trudna i termin je 15.05.2019. što znači da bih na obavezni porodiljni trebala ići 17.04.2019. i kako stvari stoje falit će mi 13 dana do napunjenja godine radnog staža. Mogu li za tih 13 dana uzeti svoj godišnji i porodiljni otvoriti tek 02.05.2019? Znači zanima me je li pod moranjem biti 28 dana prije termina na porodiljnom ili mogu uzet godišnji pa onda otić? Jer plaća mi je veća od 7tisuca i ukoliko ne budem imala tu godinu dana koliko sam shvatila primat cu oko 1tisucu kn što je dosta velika razlika. Hvala :)
Pozdrav, zaposlena sam od 01.05.2018., upravo sam saznala da sam trudna i termin je 15.05.2019. što znači da bih na obavezni porodiljni trebala ići 17.04.2019. i kako stvari stoje falit će mi 13 dana do napunjenja godine radnog staža. Mogu li za tih 13 dana uzeti svoj godišnji i porodiljni otvoriti tek 02.05.2019? Znači zanima me je li pod moranjem biti 28 dana prije termina na porodiljnom ili mogu uzet godišnji pa onda otić? Jer plaća mi je veća od 7tisuca i ukoliko ne budem imala tu godinu dana koliko sam shvatila primat cu oko 1tisucu kn što je dosta velika razlika. Hvala :)
28 dana prije poroda je zakonski minimum a otvaranje porodiljnog dopusta..
Mislim da je najmanja naknada za porodiljni oko 2300 kn, koliko primaju i nezaposlene mame.
S druge strane, porodiljni ulazi u staz, pa bi nakon tih 13 dana, odnosno kada se zadovolji staz staz trebala primati svoju placu. Svakako se raspitaj u nadleznom hzzo-u ili nazovi na njihov info telefon
Sortiraj odgovore
Najstariji