Imam pitanje vezano za računanje ovoga prosjeka plaće zadnjih 6 mjeseci… Termin je krajem 1.mjeseca, što znači da bi ovih 45 dana prije bilo otprilike oko 1.12. Računa li se taj prosjek i uključuje li i plaće dok sam bila na bolovanju, ako sam recimo 3 mjeseca na čuvanju trudnoće, ili ne?
evo npr.
3 mjeseca plaće od 10 tisuća
3 mjeseca plaće s čuvanja trudnoće 4,5 tisuće
ili se uzima prosjek 6 mjeseci u razdoblju kada je mama radila 8 sati dnevno?
Ako netko zna… hvala!
Uzima se 6 placa prije otvaranja bolovanja, izracuna se satnica i ona se mnozi sa brojem radnih sati u mjesecu. Za drugih 6 mj max iznos je 3991 kn bez obzira na placu koju si imala.

Hvala na brzom odgovoru! Evo još jedno pitanje...
Ukoliko radim na više mjesta, npr. prvi dohodak ostvarujem 40satnim radnim tjednom kod poslodavca 1, a onda još honorarno preko ugovora o djelu (plaćaju se doprinosi itd.) radim i kod poslodavca 2 i poslodavca 3, hoće mi se za prvih 6 mjeseci naknada računati iz svih ostvarenih dohodaka, ili samo prvog dohotka?
Razlika baš i nije tak mala, pa zato pitam...
recimo kod računanja kreditne sposobnosti uzimali su se u obzir svi dohotci na koje je plaćen porez, doprinosi...
ako itko zna... :)

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Hvala na brzom odgovoru! Evo još jedno pitanje…
Ukoliko radim na više mjesta, npr. prvi dohodak ostvarujem 40satnim radnim tjednom kod poslodavca 1, a onda još honorarno preko ugovora o djelu (plaćaju se doprinosi itd.) radim i kod poslodavca 2 i poslodavca 3, hoće mi se za prvih 6 mjeseci naknada računati iz svih ostvarenih dohodaka, ili samo prvog dohotka?
Razlika baš i nije tak mala, pa zato pitam…
recimo kod računanja kreditne sposobnosti uzimali su se u obzir svi dohotci na koje je plaćen porez, doprinosi…
ako itko zna… :)
To je najbolje da pitas na hzzo-u, najtocniju info ti oni mogu dati.

Poslala sam im upit, pa vam prenesem odgovor...

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Računaju li se u onih 28, odnosno 45 dana kad najkasnije moram na porodiljni i neradni dani?
facebook.com/mamaimak/
Računaju li se u onih 28, odnosno 45 dana kad najkasnije moram na porodiljni i neradni dani?
Da, računaju se i neradni dani. 😉
Bok cure :)
Trenutno sam na komplikacijama, termin mi je 26.11., primam puni iznos komplikacija.
Trenutno se vodim kao zaposlena ali mi ugovor istice u 1.mjesecu i poslodavac ga nece produziti.
Zanima me koji iznos porodiljnog cu dobivati?

Bok cure :)
Trenutno sam na komplikacijama, termin mi je 26.11., primam puni iznos komplikacija.
Trenutno se vodim kao zaposlena ali mi ugovor istice u 1.mjesecu i poslodavac ga nece produziti.
Zanima me koji iznos porodiljnog cu dobivati?
Bokkk. Dobiti ces prvih 6mjeseci punu placu onda 2300. A da ga zamolis da ti produzi njemu to nista ne znaci🤔
Firma vise ne glasi na njegovo ime, nakon sto mi je zadnji put produzio ugovor prepustio je firmu drugoj osobi.. :/

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji