Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pixii
    13. Listopad 2018. 21:26

Ako ide s porodiljnog na novi porodiljni u kontinuitetu bez i jednog dana prekida izmedu onda ce primati punu naknadu place kao sto je dobijala za prvi porodiljni. 
    U slucaju da izmedu dva porodiljna ima prekid onda treba raditi 3 mjeseca, odnosno imati 2 isplate place prije otvaranja novog porodiljnog da bi stekla punu naknadu.

• MessyBun
    15. Listopad 2018. 09:41

Drage mame, zanima me zna li neka od vas kako ginekolozi računaju termin poroda. Po našoj posljednjoj menstruaciji ili po mjerenju embrija? Naime, vodim trudnoću privatno (nisam to htjela, ali nisam imala drugog izbora tada) i konačno sam nedavno uspjela pronaći socijalnog ginekologa u Zagrebu (u sedmom sam mjesecu trudnoće). Bila sam kod nje i sestra me ispitivala generalne info o trudnoći i između ostalog datum zadnje menstruacije te sam vidjela da joj program automatski izračunava termin poroda. Rekla sam joj da mi je termin ipak 8 dana kasnije od regularnog računanja i ona je rekla da ju to ne zanima i ostavila je onako. U biti, trebala bih s papirima od privatne doktorice za jedno mjesec dana otići kod socijalne po uputnice za Petrovu i papire za otvaranje porodiljnog, ali ako oni gledaju taj automatski izračun, onda moram ići prije. Zvala bih i pitala, al jako mi je neugodno jer su i ovako jedva pristali na to da se prebacim u pol trudnoće i odriješito su rekli da će voditi samo papire i ništa drugo. Unaprijed hvala, i žao mi je zbog duge poruke.

Aurora
    15. Listopad 2018. 12:11

MessyBun

Drage mame, zanima me zna li neka od vas kako ginekolozi računaju termin poroda. Po našoj posljednjoj menstruaciji ili po mjerenju embrija? Naime, vodim trudnoću privatno (nisam to htjela, ali nisam imala drugog izbora tada) i konačno sam nedavno uspjela pronaći socijalnog ginekologa u Zagrebu (u sedmom sam mjesecu trudnoće). Bila sam kod nje i sestra me ispitivala generalne info o trudnoći i između ostalog datum zadnje menstruacije te sam vidjela da joj program automatski izračunava termin poroda. Rekla sam joj da mi je termin ipak 8 dana kasnije od regularnog računanja i ona je rekla da ju to ne zanima i ostavila je onako. U biti, trebala bih s papirima od privatne doktorice za jedno mjesec dana otići kod socijalne po uputnice za Petrovu i papire za otvaranje porodiljnog, ali ako oni gledaju taj automatski izračun, onda moram ići prije. Zvala bih i pitala, al jako mi je neugodno jer su i ovako jedva pristali na to da se prebacim u pol trudnoće i odriješito su rekli da će voditi samo papire i ništa drugo. Unaprijed hvala, i žao mi je zbog duge poruke.

Gledaju po danu zadnje menstruacije. Meni je isto termin zapravo ranije prema UZV i ovulaciji jer znam kad je bila, ali ništa mi ginekolog nije mijenjao datum poroda. Ionako je sve to okvirno pa gledaju plodnu vodu, veličinu bebe....
    A što se tiče Petrove, bolje otići što kasnije😉

Missed ab - 12 tt (2017) ❤️

• Bibe81
    15. Listopad 2018. 12:19

Dobar dan, imam sljedecu situaciju ako netko zna odgovor: Ja i moj suprug imamo troje djece, ja sam svoj roditeljski dopust za treće djete koristila do 01.01.2018. tada sam počela radit (u poslodavca gdje sam cijelo vrijeme prijavljena) i prebacila ostatak roditeljskog dopusta na supruga. S radom sam prestala 31.07.2018. Sada primam naknadu sa biro-a u iznosu od 3.100 kn. Sada sam trudna sa četvrtim djetetom 😀 pa me zanima kako se u ovom slučaju obračunava naknada za porodiljni dopust. Hvala.

Pixii
    15. Listopad 2018. 13:51

MessyBun

Gledaju prema ZM takva je procedura, sluzbeno ti je to termin i prema tome se otvara porodiljni. Nikad ga ne mijenjaju prema mjerama bebe, ali naravno da dr kad se priblizi termin poroda ili zena prenese prati bebu i uzima to u obzir

Pixii
    15. Listopad 2018. 14:01

Bibe81

Dobar dan, imam sljedecu situaciju ako netko zna odgovor: Ja i moj suprug imamo troje djece, ja sam svoj roditeljski dopust za treće djete koristila do 01.01.2018. tada sam počela radit (u poslodavca gdje sam cijelo vrijeme prijavljena) i prebacila ostatak roditeljskog dopusta na supruga. S radom sam prestala 31.07.2018. Sada primam naknadu sa biro-a u iznosu od 3.100 kn. Sada sam trudna sa četvrtim djetetom 😀 pa me zanima kako se u ovom slučaju obračunava naknada za porodiljni dopust. Hvala.

Ako u trenutku otvaranja porodiljnog nisi zaposlena primati ces naknadu za nezaposlene.
    Ako se zaposlis prije novog porodiljnog, u slucaju da zadovoljavas uvijet staza 18mj s prekidima unutar 2g trebaju ti 2 isplate place odnosno 3mj rada da steknes pravo na porodiljnu naknadu u visini place

• MessyBun
    16. Listopad 2018. 10:03

Hvala puno objema na odgovoru! Sad sam mirnija do idućeg odlaska ginekologu. :)

• ivan1984
    17. Listopad 2018. 16:12

Poštovani ima li nezaposleni suprug pravo na drugih 6 mj za dijete od 6 god za koje drugih 6 mj nije iskorišteno?supruga je zaposlena 

• Rorry
    18. Listopad 2018. 19:49

Pozdrav,  zanima me je li rodiljna naknada svaki mjesec ista? 
    Na porodiljnom sam od 4.8.i za 8.mjesec sam dobila istu naknadu kao i za 9.(a nisam cijeli 8.bila na porodiljnom)  pa nisam sigurna jesu li mi dobro obracunali. 

dea32
    18. Listopad 2018. 21:56

ivan1984

Poštovani ima li nezaposleni suprug pravo na drugih 6 mj za dijete od 6 god za koje drugih 6 mj nije iskorišteno?supruga je zaposlena

Ne. Samo zaposleni otac moze iskoristiti porodiljni.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.