Dobar dan,
imam pitanje: trebala bi otici na komplikacije u trudnoci ali trenutno stanje firme u kojoj radim je jako loše te je stecaj moguc. Zanima me, ukoliko dode do stecaja dok sam ja na cuvanju trudnoce ili porodiljnom - da li u tom slucaju primam nakandu kao zaposlena ili nezaposlena osoba? Puno hvala unaprijed.
Dobar dan,
imam pitanje: trebala bi otici na komplikacije u trudnoci ali trenutno stanje firme u kojoj radim je jako loše te je stecaj moguc. Zanima me, ukoliko dode do stecaja dok sam ja na cuvanju trudnoce ili porodiljnom - da li u tom slucaju primam nakandu kao zaposlena ili nezaposlena osoba? Puno hvala unaprijed.
Zeno draga ja sam na 10foruma vakvo pitanje postavila i nebi mi uopce niko nista odgovoria. Ok ako ljudi ne znaju ali ako znaju i nece ti odgovore zbilja bez veze. Zato sam jutros otisla na hzzo i lipo su mi rekli ako u porodiljni udes kao zaposlena osoba a potom ti istece ugovor i dalje ti primas kao zaposlena osoba prvi 6miseci. A onda drugih 6 kao ne zaposlena.
Dobar dan,
Zeno draga ja sam na 10foruma vakvo pitanje postavila i nebi mi uopce niko nista odgovoria. Ok ako ljudi ne znaju ali ako znaju i nece ti odgovore zbilja bez veze. Zato sam jutros otisla na hzzo i lipo su mi rekli ako u porodiljni udes kao zaposlena osoba a potom ti istece ugovor i dalje ti primas kao zaposlena osoba prvi 6miseci. A onda drugih 6 kao ne zaposlena.
Hvala na odogovru! Ja sam jucer isto bila u HZZO i dali su mi slicnu informaciju: ako krenem na porodiljni kao zaposlena a dode do stecaja, prvih 6 mjeseci nakanda za zaposlene drugih 6 mjeseci naknada za nezaposlene. Ali treba paziti na to da ako udem u komplikacije trudnoce kao zaposlena primam nakanadu za komplikacije kao zaposlena osoba iako dode do stecaja u meduvremenu, ALI cim zavrse komplikacije i pocne porodiljni (45 dana prije termina) gledam se kao nezaposlena osoba i prvih i drugih 6 mjeseci porodiljnog dobivam nakade kao nezaposlena osoba. Znaci moram se nadat da nece doci do stecaja dok ne krene pravi porodiljni!
Lijep pozdrav zenice.. Imam jedno pitanje ako je itko bio u mojoj situaciji.. Dakle radila sam od 2015 do 5 mj. Ove god i imala prekid od 2 mj i ponovo pocela raditi sredinom sedmog.. Dakle imam 2 pune platne liste za 8mj i 9mj i ovu od pola u 7mj.Danas sam zvala klovicevu i rekli su mi sto trebam donijeti i između ostalog r1obrazac za placu.. E sad dok sam ja proguglala sam vidla da je to u principu zadnjih 6mj.zvala sam opet ali naravno vise ih nisam mogla dobiti. . Dali ce mi priznati samo 2 platne liste za obračun?Komplikacije sam otvorila 01.10.Hvala unaprijed.. I ispricavam se na dugom postu
Marija
Lijep pozdrav zenice.. Imam jedno pitanje ako je itko bio u mojoj situaciji.. Dakle radila sam od 2015 do 5 mj. Ove god i imala prekid od 2 mj i ponovo pocela raditi sredinom sedmog.. Dakle imam 2 pune platne liste za 8mj i 9mj i ovu od pola u 7mj.Danas sam zvala klovicevu i rekli su mi sto trebam donijeti i između ostalog r1obrazac za placu.. E sad dok sam ja proguglala sam vidla da je to u principu zadnjih 6mj.zvala sam opet ali naravno vise ih nisam mogla dobiti. . Dali ce mi priznati samo 2 platne liste za obračun?Komplikacije sam otvorila 01.10.Hvala unaprijed.. I ispricavam se na dugom postu
Priznat ce ti dvije od pola 7mj i 8mj. Placa za 9mj ne ulazi u obracun zato jer se placa za 9mj isplacuje u 10mj.
Ja sam otvorila komplikacije u 9mj prosle godine i bile su mi dovoljne 2 isplate, racunali su mi place od 6mj i 7mj.
Dobar dan,
Hvala na odogovru! Ja sam jucer isto bila u HZZO i dali su mi slicnu informaciju: ako krenem na porodiljni kao zaposlena a dode do stecaja, prvih 6 mjeseci nakanda za zaposlene drugih 6 mjeseci naknada za nezaposlene. Ali treba paziti na to da ako udem u komplikacije trudnoce kao zaposlena primam nakanadu za komplikacije kao zaposlena osoba iako dode do stecaja u meduvremenu, ALI cim zavrse komplikacije i pocne porodiljni (45 dana prije termina) gledam se kao nezaposlena osoba i prvih i drugih 6 mjeseci porodiljnog dobivam nakade kao nezaposlena osoba. Znaci moram se nadat da nece doci do stecaja dok ne krene pravi porodiljni!
Je tocno to. Ali,draga da nekom kazes da te prijavi jos npr 15 ili 20dana. To mozes uvik,samo da udes ka zaposlena osoba. Kao pomocnicu ili nesto.Memoj izgubit placu ako ne moras. Kuzis! Odi na hzzo i pitaj kako ide zo,ali meni su tete tamo rekle da me neko moze prijaviti pa barem da ti 6miseci prvi primam svoju placu. Ali eto kod mene nije bilo potrebe.
Lijep pozdrav
Zanima me dali je tko bio u situaciji kao ja i dali ima smisla zalit se. Problem je sljedeci..naime bila sam na bolovanju u trudnoci- komplikacije u trudnoci,svaki mj sam nosila doznake u hzzo(u međuvremenu mi ugovor nije produzen)...rodila sam 3 tj ranije i odnjela doznake par dana nakon poroda i to je bila zadnja..pitala sam gospođu sto sam dalje. Rekla je od sad ste na rodiljnoj kao nezaposlena...shvatila sam da to ide automatski...nakon sto mi nije sjela uplata u 9 mj.zovem hzzo i pitam oni se cude kaze.. zena preko tel.da uopce nije predan zahtjev...šok...kaze trebalo je donjet u roku mj.dana papire te neke... nitko mi nista nije rekao..onda sam odmah predala zahtjev i kopiju i prigovor koji sam napisala poslala,al nitko me nije dozivio,oni su odgovorili onak "strucno" u rukavicama da js prigovor odbijen...dali pisat zalbu?ima li smisla?znaci 2 mj necu dobit rodiljnu naknadu ,zakinuta sam jer me zena na salteru nije uputila al nemogu to dokazat
Lijep pozdrav
Zanima me dali je tko bio u situaciji kao ja i dali ima smisla zalit se. Problem je sljedeci..naime bila sam na bolovanju u trudnoci- komplikacije u trudnoci,svaki mj sam nosila doznake u hzzo(u međuvremenu mi ugovor nije produzen)…rodila sam 3 tj ranije i odnjela doznake par dana nakon poroda i to je bila zadnja..pitala sam gospođu sto sam dalje. Rekla je od sad ste na rodiljnoj kao nezaposlena…shvatila sam da to ide automatski…nakon sto mi nije sjela uplata u 9 mj.zovem hzzo i pitam oni se cude kaze.. zena preko tel.da uopce nije predan zahtjev…šok…kaze trebalo je donjet u roku mj.dana papire te neke… nitko mi nista nije rekao..onda sam odmah predala zahtjev i kopiju i prigovor koji sam napisala poslala,al nitko me nije dozivio,oni su odgovorili onak "strucno" u rukavicama da js prigovor odbijen…dali pisat zalbu?ima li smisla?znaci 2 mj necu dobit rodiljnu naknadu ,zakinuta sam jer me zena na salteru nije uputila al nemogu to dokazat
Ima li smisla pisati ponovno zalbu?nemogu nista dokazati
Lijep pozdrav, dali mi netko može ukratko objasniti u svezi porodiljne naknade :
Udala sam se u Hrvatsku te izvadila osobnu prije 2 mjeseca dosad nisam imala prebivalište i prijavljena sam na zavod za zapošljavanje te nisam našla posao i ostala sam trenutno trudna ,pa me zanima jel imam pravo na ikakvu naknadu porodiljnu ili trebam se prijavit kao zaposlena da bi to ostvarila i koliko moram imat staža da bi to ostvarila ?
Lijep pozdrav Zdravka.
Nadam se da ces vidjeti ovu moju poruku. Trenutno sam u istoj situaciji kao i ti, pa me zanima tvoje iskustvo? Ili ukoliko netko drugi zna tocne informacije, bila bih zahvalna.
Gospodja sa lokalnog zavoda nam nije znala odgovoriti na pitanje.
Poštovane mame i sve koje žele to postati,
prije 3 mjeseca sam na HZZO pošao odjaviti suprugu sa porodiljnog tj prijaviti povratak na posao tako da odradi 2 puna mjeseca odnosno 3 isplate plaće obzirom da smo imali informaciju da će samo tako supruga dobiti punu plaću prvih 6 mj. (+45 dana prije).
ALI, na šalteru u Jukićevoj mi žena reče, uvidom preko računala, da sam došao prekasno jer da mi taj treći mjesec ulazi u mjesec kada započinje teći tih 45 dana prije poroda i da mi to nema nikakvog smisla, nego da jednostavno dođem sa doznakama za odlazak na porodiljni kad dođe vrijeme I DA ĆE JOJ SE NAKNADA OBRAČUNATI PREMA POSLJEDNJIM PLAĆAMA OD POSLODAVCA A NE OD NAKNADA.
Tri puta sam je pitao da mi to potvrdi i objasni i eventualno kaže da se zabunila ali žena je bila izgledala sigurna 100%.
Danas nam prijateljica kaže, iz iste situacije (još je i dvojke dobila) ali rodila prije 6 mjeseci, da prima cca 2.300, kn a ne punu plaću kako je planirala.
Ja u pon nosiim doznake na šalter i pomalo strepim jer kanim ponovo pitat te stvari i mogao bi biti mnogo ljut budem li prevaren...
Molim neku cijenjenu mamu da mi odgovori da je žena sa šaltera ipak govorila istinu :(
Sortiraj odgovore
Najstariji