Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Rorry
    29. Srpanj 2018. 22:29

Dea32, puno hvala :) 

• miminess
    31. Srpanj 2018. 16:27

Zdravo svima :)
    imam pitanje u vezi porodiljne naknade. Trenutno sam nezaposlena osoba i nisam prijavljena na zavodu, znači vodim se službeno kao nezaposlena izvan sustava rada, zar ne?   
    Imam priliku se zaposliti iako sam trudna, pa me zanima hoću li u tom slučaju moći ići na bolovanje pošto mi se bliži termin, ide li to na teret poslodavca ili hzzo-a te hoću li dobivati nešto veću porodiljnu naknadu? Na koliko bi me morao poslodavac prijaviti, određeno ili neodređeno...?
    Više ne znam gdje pitati, pomognite :)
    Hvala unaprijed, 
    zbunjena trudnica :D

dea32
    01. Kolovoz 2018. 07:47

miminess

Zdravo svima :)
    imam pitanje u vezi porodiljne naknade. Trenutno sam nezaposlena osoba i nisam prijavljena na zavodu, znači vodim se službeno kao nezaposlena izvan sustava rada, zar ne?
    Imam priliku se zaposliti iako sam trudna, pa me zanima hoću li u tom slučaju moći ići na bolovanje pošto mi se bliži termin, ide li to na teret poslodavca ili hzzo-a te hoću li dobivati nešto veću porodiljnu naknadu? Na koliko bi me morao poslodavac prijaviti, određeno ili neodređeno…?
    Više ne znam gdje pitati, pomognite :)
    Hvala unaprijed,
    zbunjena trudnica :D

Ako nemas dovoljno staza za punu naknadu komplikacija i porodiljnog ne isplati ti se zaposliti sada jer ide kontrole bas zbog ovakvih zaposlenja i kazne su velike. I za tebe i poslodavca.
    Sve vezano za trudnocu je od pocetka na teret hzzo-a.
    Uvjet za punu naknadu komplikacija je 9 mj neprekidno u god dana ili 12 mj s prekidima u 2 god. Za porodiljnu 9 mj neprekidno u god dana ili 18 mj s prekidima u 2 god..

• neu2018
    01. Kolovoz 2018. 11:52

dea32

Rorry

dea32

Rorry

Pozdrav cure, mene zanima kako funkcionira otvaranje porodiljnog? Moze li mi ginekolog otvoriti porodiljni tjedan dana ranije (za datum koji je par dana kasnije) jer je taj tjedan kad treba otvoriti porodiljni na g.o.? I sto ako je dan kad se porodiljni otvara vikend? Hvala

Ako ima zamjenu za go onda ce ti oni otvoriti porodiljni. Ako nema, onda ce on. Iako do 5.tog u mjesecu moras predati doznaku u hzzo i ispuniti zahtjev za porodiljni dopust. Nema veze sto je vikend, 45 dana prije poroda je 45 dana, ulaze i neradni dani.

Hvala dea32. Jos jedno pitanje :) do 5.u mjesecu predajem za prethodni mjesec? Jer meni porodiljni pocne 4.8.(subota), a 5.8.je nedjelja.

Da, predas do 5.tog u mj za protekli mjesec. Ti mozes predati bilo kad, najkasnije do 5.9. da bi oko 18.9. primila komplikacije za 8 mj.

Imam skoro identičnu situaciju kao Rorry sto se datuma tice. Ne radi se o komplikacijama, nego 45 dana porodiljnog. 
    Ugl, zanima me posto trebamo predati doznaku i prosjek placa na HZZO najkasnije 5.9., ne znaci li to da prosjek placa treba biti veljaca - srpanj? Meni su na poslu rekli sijecanj - lipanj.

dea32
    01. Kolovoz 2018. 12:09

Neu, prosjek placa zadnjih 6 mj, neukljucujuci mjesec u kojem je bolovanje zapocelo. Dakle ako je bolovanje krenulo npr 15.8. onda trebaju place veljaca-srpanj, dakle 6 isplacenih placa za puni radni mjesec. Ako ti do tog npr 15.8 placa za 7 mj nije isplacena onda ide sijecanj-lipanj.
    Nadam se da si razumjela

• neu2018
    01. Kolovoz 2018. 13:26

dea32

Neu, prosjek placa zadnjih 6 mj, neukljucujuci mjesec u kojem je bolovanje zapocelo. Dakle ako je bolovanje krenulo npr 15.8. onda trebaju place veljaca-srpanj, dakle 6 isplacenih placa za puni radni mjesec. Ako ti do tog npr 15.8 placa za 7 mj nije isplacena onda ide sijecanj-lipanj.
    Nadam se da si razumjela

Kuzim.
    Placa ce mi sjesti iduci tjedan, znaci kad bih po prosjek otisla nakon idućeg tjedna, prosjek bi uključivao i srpanj. Hvala

• ivka1989
    03. Kolovoz 2018. 15:40

Pozdrav..Ja sam trenutno na porodiljnom dopustu koji mi zavrsava sad u 8 misecu..Ponovno sam trudna Vec 6 miseci,STA bi po vama ja sad tribala napravit otvorit odma komplikacije?i koliki bi iznos onda mogla dobit? 

• marija90
    09. Kolovoz 2018. 23:18

Bok cure, može jedno pitanje koliko minimalno isplata place 2 ili 3 moram imati u 6 mjeseci da bi mi se mogla racunati puna naknada place na porodiljnom?

• marija90
    09. Kolovoz 2018. 23:43

marija90

Bok cure, može jedno pitanje koliko minimalno isplata place 2 ili 3 moram imati u 6 mjeseci da bi mi se mogla racunati puna naknada place na porodiljnom?

Odnosno zanima me kako mi se racuna naknada za porodiljni ukoliko sam u proteklih 6 mjeseci imala samo 5 isplata place odnosno jedan mjesec sam bila na bolovanju. Negdje pise da za izracun trebaju samo 2 ili 3 place pa me zanima da li je to tako.

Hvala na odgovoru <3 

10. Kolovoz 2018. 00:23

neu2018

dea32

Nadam se da si razumjela

Kuzim.
    Placa ce mi sjesti iduci tjedan, znaci kad bih po prosjek otisla nakon idućeg tjedna, prosjek bi uključivao i srpanj. Hvala

Ne,  ni u kojem slucaju placa za srpanj ti ne ulazi u prosjek. U prosjek ulazi 6 placa isplacenih prije mjeseca u kojem je nastupilo bolovanje. 

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.