Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jsklxx
    26. Srpanj 2018. 15:41

Mame, imam jedno pitanje... Bila sam zaposlena godinu i par dana. Imala sam pauzu od 4 mjeseca kako nisam radila. Sada sam opet pocela raditi. Kada bih otisla na komplikacije koliko bi trebala dugo raditi za naknadu pune place

dea32
    26. Srpanj 2018. 17:44

jsklxx

Mame, imam jedno pitanje… Bila sam zaposlena godinu i par dana. Imala sam pauzu od 4 mjeseca kako nisam radila. Sada sam opet pocela raditi. Kada bih otisla na komplikacije koliko bi trebala dugo raditi za naknadu pune place

Trebas imati 12 mj s prekidima u 18 mj ili 2 god, nisam tocno sigurna, da bi imala pravo na naknadu u visini place odnosno max 4250 kn na komplikacijama. Sto znaci da mozes odmah na komplikacije

• jsklxx
    26. Srpanj 2018. 23:53

I

dea32

jsklxx

Mame, imam jedno pitanje… Bila sam zaposlena godinu i par dana. Imala sam pauzu od 4 mjeseca kako nisam radila. Sada sam opet pocela raditi. Kada bih otisla na komplikacije koliko bi trebala dugo raditi za naknadu pune place

Trebas imati 12 mj s prekidima u 18 mj ili 2 god, nisam tocno sigurna, da bi imala pravo na naknadu u visini place odnosno max 4250 kn na komplikacijama. Sto znaci da mozes odmah na komplikacije

Hvala puno na odgovoru

• ivana-ivka
    27. Srpanj 2018. 00:33

Drage mame. Pitanje jedno.
    10.01.2018 sam prekinula njegu djeteta (njegu sam nastavila odmah nakon roditeljskog dopusta) i vratila se raditi. U međuvremenu 15.01.2018.sam promjenila poslodavca kod kojeg radim na određeno vrijeme, bez prekida staza. Ako odem sada u 9 mj.na komplikacije da li cu na porodiljnom dobivati punu placu? Imam li zadovoljen uvjet od 12 mj.? Komplikacije ce mi biti placene 4250 kn? (placa mi prelazi taj iznos).
    Hvala😃

• Rorry
    29. Srpanj 2018. 19:25

Pozdrav cure,  mene zanima kako funkcionira otvaranje porodiljnog? Moze li mi ginekolog otvoriti porodiljni tjedan dana ranije (za datum koji je par dana kasnije)  jer je taj tjedan kad treba otvoriti porodiljni na g.o.? I sto ako je dan kad se porodiljni otvara vikend? Hvala 

dea32
    29. Srpanj 2018. 20:39

ivana-ivka

10.01.2018 sam prekinula njegu djeteta (njegu sam nastavila odmah nakon roditeljskog dopusta) i vratila se raditi. U međuvremenu 15.01.2018.sam promjenila poslodavca kod kojeg radim na određeno vrijeme, bez prekida staza. Ako odem sada u 9 mj.na komplikacije da li cu na porodiljnom dobivati punu placu? Imam li zadovoljen uvjet od 12 mj.? Komplikacije ce mi biti placene 4250 kn? (placa mi prelazi taj iznos).
    Hvala😃

Prelazak kod drugog poslodavca nema veze, bitno da staz nije prekinut. 
    Nisam 100% sigurna da li njega djeteta ulazi u 'staz' koji treba zadovoljiti za pune komplikacije. A s obzirom da i komplikacije ulaze u staz, porodiljni ce vise nego vjerojatno biti u visini place. Za komplikacije se raspitaj u hzzo-u.

dea32
    29. Srpanj 2018. 20:43

Rorry

Pozdrav cure, mene zanima kako funkcionira otvaranje porodiljnog? Moze li mi ginekolog otvoriti porodiljni tjedan dana ranije (za datum koji je par dana kasnije) jer je taj tjedan kad treba otvoriti porodiljni na g.o.? I sto ako je dan kad se porodiljni otvara vikend? Hvala

Ako ima zamjenu za go onda ce ti oni otvoriti porodiljni. Ako nema, onda ce on. Iako do 5.tog u mjesecu moras predati doznaku u hzzo i ispuniti zahtjev za porodiljni dopust. Nema veze sto je vikend, 45 dana prije poroda je 45 dana, ulaze i neradni dani.

• Rorry
    29. Srpanj 2018. 21:18

dea32

Rorry

Pozdrav cure, mene zanima kako funkcionira otvaranje porodiljnog? Moze li mi ginekolog otvoriti porodiljni tjedan dana ranije (za datum koji je par dana kasnije) jer je taj tjedan kad treba otvoriti porodiljni na g.o.? I sto ako je dan kad se porodiljni otvara vikend? Hvala

Ako ima zamjenu za go onda ce ti oni otvoriti porodiljni. Ako nema, onda ce on. Iako do 5.tog u mjesecu moras predati doznaku u hzzo i ispuniti zahtjev za porodiljni dopust. Nema veze sto je vikend, 45 dana prije poroda je 45 dana, ulaze i neradni dani.

Hvala dea32. Jos jedno pitanje :)  do 5.u mjesecu predajem za prethodni mjesec? Jer meni porodiljni pocne 4.8.(subota),  a 5.8.je nedjelja. 

• ivana-ivka
    29. Srpanj 2018. 21:24

dea32

ivana-ivka

Hvala😃

Prelazak kod drugog poslodavca nema veze, bitno da staz nije prekinut.
    Nisam 100% sigurna da li njega djeteta ulazi u 'staz' koji treba zadovoljiti za pune komplikacije. A s obzirom da i komplikacije ulaze u staz, porodiljni ce vise nego vjerojatno biti u visini place. Za komplikacije se raspitaj u hzzo-u.

Hvala dea32 🙂

dea32
    29. Srpanj 2018. 21:51

Rorry

dea32

Rorry

Hvala dea32. Jos jedno pitanje :) do 5.u mjesecu predajem za prethodni mjesec? Jer meni porodiljni pocne 4.8.(subota), a 5.8.je nedjelja.

Da, predas do 5.tog u mj za protekli mjesec. Ti mozes predati bilo kad, najkasnije do 5.9. da bi oko 18.9. primila komplikacije za 8 mj.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.