opća brbljaonica za trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Boobie
    02. Srpanj 2014. 11:41

Antonio nisam ja ni rekla da je to pod mus, samo da su moguce posljedice secera visak plodne vode, velika porodjajna tezina i da ti dijete ima secer... A imala si visak plodne vode, znaci jedno od to troje... Mozda si mogla izbjeci lezanje u bolnici da su ti dali dijetu... moje misljenje...

Iskrica1347
    02. Srpanj 2014. 11:44

Ono kaj ja u cijeloj priči ne kužim je zašto je problem ako imaš dosta ili više plodne vode? Ja nisam u prvoj trudnoći imala niti povišen šećer niti povišen tlak. Isto sam imala veliki trbuh i imala sam puno plodne vode - kaj da velim, od 15 kg koliko sam dobila u trudnoći 10 kg je otišlo iz mene odmah na porodu, a na podu rađaone je bila živa poplava kada su mi vodenjak probušili. Šta nije gore imati manje plodne vode nego više.  Ja si nekak uvijek mislim da beba onda u trbuhu "bolje pliva"

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

Iskrica1347
    02. Srpanj 2014. 11:51

Evo, našla sam:

PREVIŠE PLODOVE VODE (POLIHIDRAMNIJA) komplikacija je koja se javlja između 21. i 37. tjedna trudnoće. Otprilike u trećini slučajeva višak vode posljedica je majčinih bolesti kao što su dijabetes i hemolitička anemija. Ostali razlozi povezani su s nekompatibilnosti rezus-faktora majke i djeteta, genetskim bolestima, infekcijama unutarnjih organa djeteta, a primijećeno je da se višak vode češće javlja i kod višeplodnih trudnoća. Višak vode također može ometati rad susjednih organa u majke. U težim slučajevima majka može imati problema s disanjem, osjećati slabost, težinu i bol u želucu, mogu joj oticati noge. I kod pregleda djeteta višak plodove vode može stvarati problem jer otežava opipavanje djeteta i zaglušuje srčane otkucaje. Budući da se djetetu u mnogo vode lakše okretati, nerijetko se postavlja u poprečni ili kosi položaj, kompliciranije položaje za porođaj. Višak plodove vode također povećava rizik za prijevremeni porođaj, s time da tijek porođaja može biti otežan zbog prerastegnute maternice koja izaziva neujednačene trudove i otežava porođaj, a u postporođajnoj fazi povećava mogućnost obilnog krvarenja. Višak plodove vode ne može se liječiti, a dođe li do pogoršanja zdravlja trudnice, višak se vode izvlači postupkom amniocenteze.

Boobie
    02. Srpanj 2014. 11:51

Kolko sam ja skuzila ak imas visak vode veca je mogucnost prijevremenog poroda jer je sve napetija pa vodenjak lakse pukne. Evo kopiram :

PREVIŠE PLODOVE VODE (POLIHIDRAMNIJA) komplikacija je koja se javlja između 21. i 37. tjedna trudnoće. Otprilike u trećini slučajeva višak vode posljedica je majčinih bolesti kao što su dijabetes i hemolitička anemija. Ostali razlozi povezani su s nekompatibilnosti rezus-faktora majke i djeteta, genetskim bolestima, infekcijama unutarnjih organa djeteta, a primijećeno je da se višak vode češće javlja i kod višeplodnih trudnoća. Višak vode također može ometati rad susjednih organa u majke. U težim slučajevima majka može imati problema s disanjem, osjećati slabost, težinu i bol u želucu, mogu joj oticati noge. I kod pregleda djeteta višak plodove vode može stvarati problem jer otežava opipavanje djeteta i zaglušuje srčane otkucaje. Budući da se djetetu u mnogo vode lakše okretati, nerijetko se postavlja u poprečni ili kosi položaj, kompliciranije položaje za porođaj. Višak plodove vode također povećava rizik za prijevremeni porođaj, s time da tijek porođaja može biti otežan zbog prerastegnute maternice koja izaziva neujednačene trudove i otežava porođaj, a u postporođajnoj fazi povećava mogućnost obilnog krvarenja. Višak plodove vode ne može se liječiti, a dođe li do pogoršanja zdravlja trudnice, višak se vode izvlači postupkom amniocenteze.

Boobie
    02. Srpanj 2014. 11:52

haha u isto vrijeme :D

Iskrica1347
    02. Srpanj 2014. 11:52

Iskopirali smo sličan članak hahahahahahahahahah

Boobie
    02. Srpanj 2014. 11:54

Ako ne i isti 

antonio
    02. Srpanj 2014. 11:58

Cure bas ste brze he he isto mislite.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.