nije problem otkloniti tjemenicu, vec je sprijeciti da se ne vraca a to je nemoguce, dok god se iznutra ne prestanu luciti lojne zlijezde kao posljedica majcinih hormona u trudnoci. stoga je svejedno koji sampon ili sredstvo za tjemnicu koristimo, moze i samo voda i gazica, ili ulje..bitno je da se namoci i bez problema se ukloni.
mi je imamo vec mjesec i pol dana i nikako je se rijesiti, ocistimo je navecer i ujutro ispocetka, nema je puno, samo naprijed malo, ali svejedno je dosadna
Nama isto ta tjemenjaca probleme radi, taman kad mislimo da smo je se skroz rijesili opet se pojavi na drugom mjestu. :)
14.06.2014. L ♥
Ma uzasna je, a je li vama budu bas zute ljuskice ili i bijelo perutavo vlasiste prije nego se stvore ljuskice? Moj malac se po noci coha po glavi, sve bude crveno i izgrebano vlasište pa ne znam jel ga to svrbi ili se tako umiruje..uz to mu jos i kosica opada.. ma ono, tjeme mu je koma, a ja ne znam kak da mu pomognem. Stalno nesto trljam, mazem, perem, a on naprosto to "obozava" Sad sam mu evo namazala cijelo tjeme a-derma kremom i stavila kapicu pa cu popodne oprati .
Cula sam da je sebamed šampon odlican, ali nema ga niigdje za kupiti vise, jedino mozda u nekoj ljekarni moram provjeriti... ako netko zna molim za info!! Sad mu perem Mustelinim šamponom koji bi takoder trebao biti blag, ali meni se uopce ne cini da je tako! Cim se vlasiste osusi opet bude suho i perutavo
beag, izbjegavaj kapu čim više da mu koža diše, jer je inače još gore. Da, to ih svrbi, jer se ljušti i kako te ljuskice otpadaju, koža se obnavlja i opet ispočetka.
kuzim da, ne stavljam je inace, ali kako sam mu sad namazala tjeme kremom, stavila sam mu kapu da ne zamaze sve sto dotakne glavom
ma logicno mi je da ga to svrbi, koga ne bi! uhhh! ali kako da mu pomognem???
Kapica nije uz glavu, siroka je i pamucna pa vjerujem da je ipak prozracna, iako sam je svejedno drzala samo pola sata da se upije krema i skinula. Zao mi je sad sto nisam na popustu kupila i sampon A-derma.. Ovi svi koje imam cine mi se agresivni, cak i Mustela.
drage mame ako je koja imala takvu situaciju..
imamo točno 4 tjedna i jučer joj se osula koža ispod brade ali malo, ali zato je jako osuto iza uha, odnosno dio vrata odmah ispod kako kosica prestaje, i to je samo s te strane glave, danas sam primijetila da se to proširilo i na glavicu i to dosta, praktički cijela strana glave ali nisu baš tako jedna na drugom kao u ovom djelu iza uha, izgleda baš kao prištići, pravi prištići, sitni su i to mjesto je crveno i na vrhu žuto, poslje podne se to žuto kao povuče ali kasnije opet izbije, stalno koristim iste stvari na isti način nemam pojma od čega bi moglo biti..
Sortiraj odgovore
Najstariji