izgleda da cu morat, sad smo se kupali, umili lice i posusili, a koza mu tako hrapava, napeta i tvrda po cijelom licu.. na usnim resicam i iza uha.. tjeme se i dalje peruta iako sam mu 2 sata drzala masl.ulje.. :( namazala sam mu sad bepanthen mascu pa cu vidjeti do jutra, ali mislim da cu morati do pedi.jer necu biti mirna dok ne saznam sto se dogada!
Hajde, drž se, sve se da srediti samo treba otkriti što je u pitanju, znam koliko to nervira, pokušavaš pomoći i vidno se poboljša a kad drugi dan ponovo još gore, zato sam ti i rekla da odeš i da se sazna što je!
Moze pomoc... bebica mi ima 5ipo mjeseci i vec skoro mjesec dana ima ispod brade po vratu crvenkaste tockice koje su na dodir hrapave,a na par mjesta joj je bas crvena mrlja,najvise na naborima vrata...dojim je i ima dva obroka po preporuci pedice...jel zna netko sta bi to moglo bit,po ljeti je isto tako bilo al je pedica rekla da je od vrucine sad joj sigurno nije od vrucine
joj nadam se da je samo ciscenje!
pocela sam mazati mustelom, ali na onim jako suhim podrucjima nisam vidjela koristi jer ta krema nije masna i odmah se upije pa sam prestala i mazala 2 dana maslinovim uljem, ali takoder nista nije pomagalo kad bi se osusilo, cak sam kasnije procitala da nema koristi od masl.ulja jer se ne upija, djeluje samo izvana.. zatim sam jucer pocela mazati bepanthen mascu i danas se ocistilo podrucje oko nosica i dio lica, cak su i usi bolje, kriticno je jos na obrvama i iznad kapaka.. i to mi sad bas djeluje kao tjemenica jer su ljuskice i malo zuckaste i peruta se... pa cu jos danas nastaviti bepanthenom..
sto ti je pedi rekla za tjemenicu po licu, znaci cime je tretirati s obzirom da za tjeme postoji sampon?
znaci ti si samo mustelom i sve je nestalo... mozda sam ja samo nestrpljiva pa bih htjela da sve prode u 2 dana ali ne mogu gledati tu perutavu suhu kozu!!!!!
znaci bitno je vlaziti to podrucje!
i mi koristimo mustelu za kupanje, skupa je, ali moze se naci i na popustima, u farmaciji je bila na -40% na zutoj srijedi u cityu pa smo se opskrbili :)
darija, hvala na podrsci nadam se da cemo brzo rijesiti te ljuskice ;)
oooo da, danas kad sam mu cistila obrve s maramicom ostalo je na njoj zuto.. seboroicni dermatitis, it is! nastavljam s bepanthenom, a danas picim po sampon jer mu se malo peruta tjeme na nekim djelovima pa si mislim kak bu se i tu pojavila tjemenica jer je tako pocelo i s obrvama... grrrrr!!!
neda mi se ici kod pedi jer vladaju viroze i bas mu treba da pokupi nes dok cekamo, pratit cu stanje pa ako krene losije morat cemo, ali cini mi se da ide na bolje barem ovo po licu!
Mislim da nema potrebe da ides kod pedi jer kao sto i sama kazes, ide na bolje
Samo mu nastavi mazati celo s kremicom i po malo skidaj ljuskice...i ne brini ako se koza ispod zacrveni, to je normalno... Ja sam se prepala kad sam vidjela da se koza zacrveni i nisam htjela skidati taj suhi gornji sloj, pa mi je pedica rekla da ta mlada koza ispod mora disati a da se crvenilo pojavi jer se koza malo iziritira vaticom...
Bez brige, proci ce, samo malo strpljenja!! Moj malac sad ima 2,5 mjeseca...do prije 2 tjedna smo se gnjavili s tim...
rijesili smo obrve u 2 dana :D bepanthenom i dermapipom mazali, ocistili ljuskice, opet mazali i povuklo se za cas :))) lice se takoder ocistilo, malo nam je jos hrapavo na usnim resicama, ali najgore je proslo hehe bar za sad
Sortiraj odgovore
Najstariji