ok, super, hvala na savjetima! to me i zanimalo, konkretna slicna iskustva.
opcenito smo smanjili temp.sa 23 na 20,po noci 19, a obucen je jednako, bodi i odjelce
upss..slucajno postano... * zbog zacepljenog nosica, a ocito je dobro tako i zbog koze! kupam ga u vodi temp cca.37° s malo ukapanog bademovog ulja.. no kosicu operem s mrvicom sampona jer inace bude masna ako samo s vodom.. iako i tjeme mu se peruta pa ne znam ni sama kak s tim...
kupamo se svaki 2.dan ..
Tijeme moraš namazati s uljem prije kupanja cca pola sata, da se upije, a kad ga okupaš malo istrljati taj dio sa trljačicom ili sa češljićem ako ima kose.Probaj ga čim manje kupati jer voda jako isušuje, možda dok mu prođe malo ga prebrišeš pa recimo kupaš svaki treći dan...probaj smanjit.
vec sam probala namazati tjeme s bademovim uljem prije kupanja, ali mu onda nisam mogla isprati kosicu bez sampona... mali je cupavac :)
cini mi se da je lice vec bolje od masl.ulja, manje suho, ali pristici su i dalje tu.. vidjet cemo kroz par dana..
a kupali smo ga svaka 3 dana pa sad svaka 2 jer mu se pocelo crveniti po naborima na vratu gdje se skupi prljavstina i mlijeka iscuri a nema zraka kad je sve bebelo da se posusi..
Ja sam za tjemenicu uzela Mustelin šampon, skup je, ali vrijedi svake kune. Bademovo mi nije baš pomoglo..
ma ovo je zivi ocaj, dok mazem masl.uljem dobro je, ali kad se preko noci osusi/upije, ujutro sve oko nosica i po obrvama puno ljuskica :/ i suha suha koza!
sad nesto citam da to moze biti i tjemenica po obrvama i iza uha
sad sam primjetila da je ovo iza uha ne samo crveno i suho, nego i puno velikih ljuskica suhe koze
Mislim da bi bilo ok da otiđeš do pedijatra da on pogleda, s obzirom da kako kažeš da je tako i crveno i peruta se i samim uljem se ništa ne dešava nego je i gore moj savjet ti je da odeš da on/ona to pogleda. Mi imamo AD i užasnu suhoću kože tako da znam s čim se susrećeš, ako te brine i ne prolazi svakako otiđi, jer ćeš onda najbolje znati kako postupati, evo primjerice nama niti jedna vrsta ulja ne odgovara a i ne smijemo ga koristiti jer je još gore. Samo ti odi, bit ćeš mirnija.
Sortiraj odgovore
Najstariji