Ma nemojte se uopce opterecivati s tudim komentarima. Ako je sa zdravstvene strane sve u redu bebicebudu napravile sve za sto su spremne. Nikakvo forsiranje. Neke bebe cak preskoce fazu puzanja I odmah prohodaju. vi ste te koje ste stalno uz svoje bebe I koje najbolje znaju kako I sto mogu. Meni L ima oscilacije u motorickom razvoju. Prouzaoje s 8 mj. , sjeo I dignuo se na noge s 9 mjeseci. Kad bude spreman samostalno ce prohodati ali ga nikad ne cu siliti da napravi nesto. Ne zelim ga stavljati u nikakve hodalice, neka slobodno istrazuje po podu. Na meni je samo da mu osiguram siguran prostor, da ga pazim, a on kad bude spreman, pustiti ce se I prohodati. Jedan od komentara koje sam cula je bio taj da bi on vec prohodao samostalno da imamo onaj vrtic. Nije li mu puno prostranije I vece izvan njega, nema li puno vise prostora za igru I istrazivanje izvan njega? On sad ima 12 mjeseci I jos puno vtemena za samostalno prohodavanje, neka si uzme koliko treba, ne bi ni meni bilo ugodno da me se na silu tjera raditi nesto za sto jos nisam spremna. :) Zato, uzivajte s vasim bebicama, jer oni su jedino pravo mjerilo. :)
14.06.2014. L ♥
I mi smo poceli guzu u zrak..kad se probudi u kinderbetu igra se okrece se a sad joj je fora stalno to radi kao pesek na koljena guza u zrak i ide gore dole ono kao ljulja se i Smije se a hodalicu smo dobili od ujne pa kad ju stavim u nju ide hoda pa zapne ali strah me je da je dugo jer moze sve dohvatit sa stolica i polica onda mi je draze da se igra u putnom kreveticu ili bazenu sa igračkama..nama je ta igraonica ili putni krevetic super bio sad za more stvarno se za sekundu sklopi i odklopo nezauzme puno mjesta a voli se sama igrati u njemu..i sad kad cemo opet na more ide sa nama..
Ps jel netko zna gdje ima za kupit kisobran za kisobran kolica u rozoj boji?
zebrica
evo Duje nakon šta je izvježba okretanje u svim smjerovima i hvatanje igračaka dok leži na prsima, sad (s 4ipo mj) guzu u zrak i "puže". tako obiđe cili naš veliki krevet samog ga smijem ostavit jedino u tom putnom krevetiću koji nam služi i kao ogradica/vrtić
Naša isto diže guzu već dobrih mj dana (sad će 6.mj za tjedan dana). Uspije se "gmizajući" otpuzati, najčešće rikverc. Stavlja nogice u usta, okreće se s trbuha i na trbuh. I trudi se sjediti. Jako se trudi. Kad je u kolicima ili ležaljci, a jučer se u kadici primila za stranice i ajmoo. Pedica mi je rekla da je smijem u krilo malo posjesti. Jel mogu tipa ju s jastucima malo podbočit da 5 min sjedi?
To s jastucima se ne preporuča nego kad sami sjednu....moja isto nogice stavlja usta i okreće se s leda na trbuh i obratno...i isto se kad je na trbuhu uspije malo pomaknut da dohvati igračke...ja ju imam na gymu... a nova fora joj je da kad se probudi u koljevci (spava mi preko dana u njoj,a noću s nama)da se podlakti i uhvati laktovima za stranice...žena bi vidjela šta ima na tvu 😃
Sortiraj odgovore
Najstariji