Motorički razvoj djeteta kroz mjesece

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bybecare

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    pozdrav svima!!!
    moja beba ima za 5 dana 5 mjeseci,,i jos se nije počeo okretati sa leđa na trbuh,,ili sa trbuha na leđa,,,ostale stvari su ok,,drzi samostalno glavicu…kada ga drzim u narucju sam se odiže i želi se posjest…

  • bybecare

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    bybecare


    pozdrav svima!!!
    moja beba ima za 5 dana 5 mjeseci,,i jos se nije počeo okretati sa leđa na trbuh,,ili sa trbuha na leđa,,,ostale stvari su ok,,drzi samostalno glavicu…kada ga drzim u narucju sam se odiže i želi se posjest…
    jel ima netko sličnih iskustava…imam li razloga za brigu …
    hvalaa
  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    a što kaže pedijatar? ne mislim da nešto nije u redu, mislim da nemaju baš sve bebe isti razvojni put, odnosno da se sve počnu okretati u točno određeni tjedan i mjesec, ali možda mu samo treba malo vježbe.. neke su bebe jednostavno malo lijenije i malo kasne s motorikom.. možda da pitaš pedijatra kako možeš vježbati s bebom.

  • lilybell

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    dobar dan… :) u veikoj sam nedoumici.. beba je stara 7 i pol mjeseca.. već tjedan dana se poušava dići iz puzečeg plozaja u stajači što joj i uspjeva pomoću kauća .. ne želi baš puzati već samo diže guzu gore i oslanja se na noge..napravi par koraka uz kauć, tako i u kinderbetu, uhvati se za sranicu i stoji po 10 minuta.. njoj to očito nije problem… ali bojimo se da to ipak nije malo pre rano?? hvala. :)

  • tea1

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    :) Moja curka je prohodala sa 8 i pol mj. Tako da straha nema. pedijatrica je rekla da je malo prerano, ali dijete ne možeš spriječiti, ako to želi. Danas j to curka od 10 god koja nema nikavih problema, tako da smatram brige nema :)

  • Avatar Seagtriella

    Seagtriella

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    MIslim da svaka beba ima svoj tempo neke brzaju, neke traže više vremena, ako vam se čini da malo kasni mislim da nema panike, samo napomenite svom pedijatru/ici, ako i ide ispred svog vremena sama od sebe isto je ok. Sve što bebe same mogu napraviti je ok . to su čuda mala u svakom pogledu

  • Avatar gemelli

    gemelli

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    Moji blizanci imaju 3 mjeseca i vidim da će se brzo početi sa trbuha okretati na leđa. Kada su se vaše bebe počele okretati?

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Slazem se da svaka beba ima svoj razvojni put. Beba je mala, ali jako dobro zna sto moze, a sto ne moze. Ako beba sa 7 mjeseci moze sama ustati i to zeli, nema razloga zasto joj to braniti, ne bi to radila da ne moze. Mi smo recimo sa 2,5 mjeseca bili upuceni fizijatru, jer je pedi smatrao da je M hipoton, tj po njegovom nije dovoljno stabilno drzao glavicu. Fizijatrica mi je rekla da je beba u skladu sa svojom dobi, ali zbog mog mira pokazali su mi vjezbice za kontrolu glave koje smo doma kroz igru radili. Tek se sa 5 mjeseci poceo okretati trbuh-ledja i obrnuto, a vec je sa 7 i pol samostalno sjedio, puzao, dizao se na noge i samostalno se posjedao. Jednostavno je imao neki svoj tempo. Sada ce skoro 10. mjeseci samostalno stoji vec neko vrijeme, hoda uz namjestaj vec 2 mjeseca. Ali jos se ne zeli pustiti, niti zeli da ga vodim za rucice da hoda, ne opterecujem se, znam da ce sve savladati kad bude spreman. Dijete treba poticati, to svakako, ali ne forsirati.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Ja nikad neću zaboravit kad je moja sestra došla s pregleda sa svojim prvim djetetom. Ona je bila šokirana i očajna jer joj je pedijatar rekao da se mala ne diže na nogice i da to nije normalno, mala je tad imala cca 7 mj. To je njoj bio šok do neba a mama joj se nasmijala i rekla:“Ti si do 9 mjeseci ležala ko klada a ti bi da tvoje dijete hoda sa 7mj!” I stvarno mala nikakvih problema nije imala jednostavno imala je svoj neki tempo i fala Bogu sve je u redu. Naravno ako se išta primjeti svakako je dobro posavjetovat se sa pedijatrom/fizijatrom zlu ne trebalo jer neke vježbice ne mogu odmoć a puno mogu pomoć!

  • Avatar helluise

    helluise

    Broj poruka: 54

    Prijavi adminu

    mi imamo sada 5,5 mj i sami se okrećemo s trbuha na leđa i obrnuto,hvatamo igračke,držimo glavu i od prošlog tjedna puzimo po malo,naućila je podvuć koljena pod sebe i odignut cijelo tijelo od podloge :)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.